U nas cisza przed burzą..jest bardzo ciepło, kilka razy w ciągu dnia zagrzmiało. W nocy ma być ciemno i straszno...grad i nie wiem co ;( oby tylko popadało i tyle.
Fajnie popadalo jest cieplo, nie ma wiatru. Teraz ksiezyc swieci. Wszystko rosnie i smiga.
Mirka masz tam dobra ziemie zauwazylam nie bryli sie, jak tak wszystko fajnie rosnie. Czy dawalas obornik czy cos innego podsiewasz.
Masz wypielone czy chwasciory nie rosna.
Jeszcze chcialam zapytac czy berberysy sialas z wlasnych nasion. U mnie duzo samosiejek. Nawet lawenda sie samosieje, zauwazylam tez bez czarny.
U mnie to duzo owocow to ptaki roznosza i potem wyrastaja krzaczki.
Dzisiaj znalazlam dwa krzaczki na 20 cm trzmieliny oskrzydlonej.
Elu ja nie mam dobrej ziemi kl.5 i.6. U mnie rośnie to co daje radę na tym ugorze jak widać sporo mam roslin dajacych radę:bukszpany ,cisy świerki serbske,berberysy ,jeżówka,rudbekia,orliki a przede wszystkim trawy z czego się cieszę.Dołki zaprawiam.jak mam czym.Kompost zostawiam pod warzywa.Z roku na rok mam go coraz wiecej.Wysiewam również zielony nawóz obecnie rośnie facelia.Breberysy z nasionek mam.
Jak oglądam stan aktualny, zawsze mnie się przypomina zdjęcie z 1 strony zdjęcie...puste pole i Ty
A teraz, wielka plantacja wszystkiego, podziwiam cierpliwość i moc pracy
Irenko pole powoli się zapełnia.Bałam się czy co kolwiek da radę tam rosnąć .Cały czas na części gdzie ma być trawnik siejemy rośliny na zielony nawóz przekopujemy i abarot sianie aby poprawić jakość ziemi.