Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

ElzbietaFranka 12:00, 11 lis 2017

Mirus wstawilam te serby u siebie zobacz od ostatniej str 2-3 wstecz.

Ja tam tez lubie jak jest cieplej ale dzisiaj nawalnice przechodza wiec nie specjalnie roboty.

Pozdrawiam swiatecznie.
Mirka 12:22, 11 lis 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirus wstawilam te serby u siebie zobacz od ostatniej str 2-3 wstecz.

Ja tam tez lubie jak jest cieplej ale dzisiaj nawalnice przechodza wiec nie specjalnie roboty.

Pozdrawiam swiatecznie.
Elu właśnie z działki wróciłam bo zaczęło padać. Nic nie zrobiłam a miałam Dalie wykopać. Może jutro się uda coś zrobić ,a jak nie to eM na tygodniu wykopie.
Idę do ciebie☺
ElzbietaFranka 18:25, 11 lis 2017

Mirka zajrzalam jeszcze u ciebie na str 561 aby porownac. Wiec moim zdaniem u ciebie sa serby szerokie. Te waskie inaczej wygladaja od spodu.

Jestem jeszcze n dzialce mam tutajmdom to mam schronienie. Zycze aby w przyszlym roku o tej porze nie musia.abys wyjezdzac w taka pogode.

Cos tam dzisiaj zrobilam ale nie za duzo pogoda taka jak u
Ciebie.
Gardener27 18:28, 11 lis 2017

Mirko powiedz mi jak u Ciebie zimują FC ? U mnie marzną bezlitośnie ale na wiosnę jest pełno siewek
Anabell 19:12, 11 lis 2017

Mirko - w ubiegłym roku późno w listopadzie przekopywałam olbrzymie stare karpy rozchodników. Po wykopaniu okazało się że miały masę opuchlaków. Podzieliłam na maleństwa i je mordowałam, moczyłam małe kapustki w roztworze środka.

Zniszczyłam wszystkie. Dziś chciałam je przekopać w inne miejsce i ponownie malusieńkie 3 milimetrowe larwy.
Ciekawe jak u Ciebie? jak mam walczyć co rok z nimi to przechlapane, a jeszcze sadziłam żurawki obok.
Mirka 20:17, 11 lis 2017

Gardener27 napisał(a)
Mirko powiedz mi jak u Ciebie zimują FC ? U mnie marzną bezlitośnie ale na wiosnę jest pełno siewek

Przemku o te FC chodzi?Jesli tak to u mnie zimują bez problemu. Te ze zdjęcia to tegoroczne sadzonki. U mnie najstarsze to 2 letnie sadzonki które jeszcze nie kwitły.
Mirka 20:22, 11 lis 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka zajrzalam jeszcze u ciebie na str 561 aby porownac. Wiec moim zdaniem u ciebie sa serby szerokie. Te waskie inaczej wygladaja od spodu.

Jestem jeszcze n dzialce mam tutajmdom to mam schronienie. Zycze aby w przyszlym roku o tej porze nie musia.abys wyjezdzac w taka pogode.

Cos tam dzisiaj zrobilam ale nie za duzo pogoda taka jak u
Ciebie.
Elu ja na działkę jadę samochodem 10 minut,ale jak tak padało to już nam się drugi raz nie chciało jechać. Jutro może coś podziałam. Z Serbów się cieszę i mam zamiar jeszcze dokupić wiosną.
Margerytka40 20:24, 11 lis 2017

Ciekawe czy moje FC przezimują. Mam je od wiosny.
Mirka 20:26, 11 lis 2017

Anabell napisał(a)
Mirko - w ubiegłym roku późno w listopadzie przekopywałam olbrzymie stare karpy rozchodników. Po wykopaniu okazało się że miały masę opuchlaków. Podzieliłam na maleństwa i je mordowałam, moczyłam małe kapustki w roztworze środka.

Zniszczyłam wszystkie. Dziś chciałam je przekopać w inne miejsce i ponownie malusieńkie 3 milimetrowe larwy.
Ciekawe jak u Ciebie? jak mam walczyć co rok z nimi to przechlapane, a jeszcze sadziłam żurawki obok.
Haniu ja wiosną dzieliłam wielką karpę Rozchodnika i robaki nie widziałam. Obawiam się czy te nowo zakupione rozchodniki nie będą miały opuchlaków. Oby nie.
Mirka 20:29, 11 lis 2017

Margerytka40 napisał(a)
Ciekawe czy moje FC przezimują. Mam je od wiosny.
Ja w pierwszą zimę odkryłam gałązkami i na nie nasypałam liści. Tak samo odkryłam roczne rozplenice BB na około kary położyłam gałązki i nasypałam liści. Obie przezimowały bo w tym roku nie odkrywam. Tylko maluchy opatulę.