Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Pokaż wątki Pokaż posty

Mirkowy ogród (początki)

Margerytka40 20:52, 11 lis 2017

Może też tak zrobię,szkoda by było już fajne kępki są.
Mirka 21:05, 11 lis 2017

Margerytka40 napisał(a)
Może też tak zrobię,szkoda by było już fajne kępki są.
Asiu no szkoda by było ,dlatego ja maluchy okrywam. Nawet gdzieś czytałam że nowo posadzone trawy na zimę okrywać.
paniprzyroda 21:37, 11 lis 2017

Jak okrywałam wszystkie Bronze i FC to odbijały po zimie, któregoś razu nie przykryłam i wymarzły, na jakiś czas się na nie obraziłam. Co ciekawe Bronzity wysiały się i te drobiazgi nie przykrywane dały radę. Może stare po prostu wygniły.
Mirka 21:49, 11 lis 2017

paniprzyroda napisał(a)
Jak okrywałam wszystkie Bronze i FC to odbijały po zimie, któregoś razu nie przykryłam i wymarzły, na jakiś czas się na nie obraziłam. Co ciekawe Bronzity wysiały się i te drobiazgi nie przykrywane dały radę. Może stare po prostu wygniły.

A ja Bronzity nie okrywałam w zeszłą zimę i nie zmarzły.Na wszelki wypadek teraz stroiszem nakryję.Pozdrawiam Pani Przyrodo☺
Gardener27 23:05, 11 lis 2017

Ciekawe rzeczy piszecie o trawach. U mnie jest problem z ich zimowaniem. Dwa lata temu padły mi prawie wszystkie miskanty a rozplenice o dziwo przeżyły. Ze stipą różnie bywa, jak jest dużo śniegu przeżyje. Swoje siewki FC przykryję włókniną i zobaczymy co z tego będzie.
ElzbietaFranka 00:26, 12 lis 2017

Mirka napisał(a)
Elu ja na działkę jadę samochodem 10 minut,ale jak tak padało to już nam się drugi raz nie chciało jechać. Jutro może coś podziałam. Z Serbów się cieszę i mam zamiar jeszcze dokupić wiosną.

Mirka jazda to małe piwo najgorsze to wybieranie i pakowanie, zeby czegoś nie zapomnieć. Wiem bo to przeżywałam przez kilka lat woziliśmy nawet kosiarkę, łopaty, i inne narzędzia.
Mirka 18:43, 12 lis 2017

Gardener27 napisał(a)
Ciekawe rzeczy piszecie o trawach. U mnie jest problem z ich zimowaniem. Dwa lata temu padły mi prawie wszystkie miskanty a rozplenice o dziwo przeżyły. Ze stipą różnie bywa, jak jest dużo śniegu przeżyje. Swoje siewki FC przykryję włókniną i zobaczymy co z tego będzie.
Ja bym Przemku włukniną nie przykrywała a suszenia z gałązek i liśćmi. U mnie się takie okrycie sprawdziło nawet na rozplenicy BB. No ale zrobisz jak będziesz chciał.
Mirka 18:46, 12 lis 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Mirka jazda to małe piwo najgorsze to wybieranie i pakowanie, zeby czegoś nie zapomnieć. Wiem bo to przeżywałam przez kilka lat woziliśmy nawet kosiarkę, łopaty, i inne narzędzia.
Wiem wiem Elu. Teraz to przerabiam i czasami myślimy że ciężarówka by się przydała. Dziś byłam i się urobiłam po kokardę.
Mirka 19:03, 12 lis 2017

Witam w niedzielny wieczór. Dziś był piękny słoneczny i bezwietrzny dzień. Udało mi się wykopać dalie, wyciąć byliny, posadzić cebulki i zadołować trzy sadzonki hortensji ogrodowej. A i jeszcze posadziliśmy z em.20 m. Żywopłotu z pęcherznica żółtej.T
Maliny też udało się wyciąć .Traw nie zdążyłam już powiązać.

Dalie ostatnie kwitnące kwiaty.

I wykopane.
ElzbietaFranka 23:27, 12 lis 2017

Ja jeszcze nie wykopalam dalii, ale nie mam duzo cztery krzaki. Dzisiaj odkurzylam zwir, skalnia zrobke w tym tygodniu. eM skosil trawniki nie wszedzie bo bardzo mokro, w nocy jakis duzy deszcz byl bo woda stala i znowu mam zalana 1/4 dzialki.
Jak w zimie tak bedzie padal snieg to bedziemy w tunelach chodzic.