Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Milka 19:09, 25 lut 2018

Jesienią posiałam, mam nadzieję, że mi ta rudbekia od Ciebie wzejdzie, cosik nasion zostawiłam, w razie co, buziaki
Mirka 21:35, 25 lut 2018

Milka napisał(a)
Jesienią posiałam, mam nadzieję, że mi ta rudbekia od Ciebie wzejdzie, cosik nasion zostawiłam, w razie co, buziaki
O witam Właśnie u Ciebie byłam. Irenko ona u mnie jeszcze zielona, nie wiem jak przetrwa teraz te mrozy.Też posiałam nasionka jesienią,ale i teraz do skrzyneczki posieję.
Fajnie że wróciłaś
ElzbietaFranka 21:58, 25 lut 2018

Mirka napisał(a)
Szybko wzeszła.W ostatnich dniach słonko świeci a to dobrze dla schodów nasionek.

Już miałam dużo napisane i coś przycisnęlam i uciekło wszystko.
Moja też po tygodniu wschodzi nie równo. Trzymam na parapecie 3 skrzynki więc słonko im swieci od samego rana do popołudnia. Jednak wieczorem parapet zimny mrozy i je ściągam.
Mirka powiedz mi, czy ta stipa to się krzewi. Mam na balkonie zeszloroczna w donicach i wygląda jakby jeden krzak.
Co jeszcze siałam z moich nasion ze sto balkonowych 2 skrzynki a kupna ledwo ledwo wschodzi.
Iwk4 07:42, 26 lut 2018

Mireczko, jaką masz cudną rudbekię. Skąd, co i jak? Jak się nazywa. To jednoroczne? Nasionka gdzie zdobyć?
Edit: o bordowej piszę. Żółtą mam.
Mirka 09:43, 26 lut 2018

Iwk4 napisał(a)
Mireczko, jaką masz cudną rudbekię. Skąd, co i jak? Jak się nazywa. To jednoroczne? Nasionka gdzie zdobyć?
Edit: o bordowej piszę. Żółtą mam.
Iwonko to Rudbekia Sherry Brandy. U mnie pierwszy sezon i nie wiem czy zimę przetrwa. Okaże się wiosną czy odbije.
Mirka 09:51, 26 lut 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Już miałam dużo napisane i coś przycisnęlam i uciekło wszystko.
Moja też po tygodniu wschodzi nie równo. Trzymam na parapecie 3 skrzynki więc słonko im swieci od samego rana do popołudnia. Jednak wieczorem parapet zimny mrozy i je ściągam.
Mirka powiedz mi, czy ta stipa to się krzewi. Mam na balkonie zeszloroczna w donicach i wygląda jakby jeden krzak.
Co jeszcze siałam z moich nasion ze sto balkonowych 2 skrzynki a kupna ledwo ledwo wschodzi.

Elu ja jeszcze nic nie siałam. Samochód mi się zepsuł i nie miałam jak pojechać po ziemi. Ale jeszcze czas na wysiewy.Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu uda mi się posiać. Stipą się krzewi, rośnie kępowo.
Milka 11:01, 26 lut 2018

Mirka napisał(a)
O witam Właśnie u Ciebie byłam. Irenko ona u mnie jeszcze zielona, nie wiem jak przetrwa teraz te mrozy.Też posiałam nasionka jesienią,ale i teraz do skrzyneczki posieję.
Fajnie że wróciłaś

To niesamowicie dzielna, czyli odbije wiosną, nic nie ścinaj; u mnie te żółte siały się same,zatem liczę iz ta też sobie poradzi
Zapas nasion mam, więc jakby co, w domu coś posieję, chociaż jak może pamiętasz, ja tylko w grunt lubię siać
Iwk4 11:16, 26 lut 2018

Mirka napisał(a)
Iwonko to Rudbekia Sherry Brandy. U mnie pierwszy sezon i nie wiem czy zimę przetrwa. Okaże się wiosną czy odbije.

Bardzo efektowna. Znalazłam jej nasionka. Zamawiam
Kwitła w pierwszym roku? Kiedy ją siałaś?
Mirka 12:28, 26 lut 2018

Iwk4 napisał(a)

Bardzo efektowna. Znalazłam jej nasionka. Zamawiam
Kwitła w pierwszym roku? Kiedy ją siałaś?
Teraz wysiej i w koniec lipca zakwitnie.
Edit:ja swoje pikowałam.
Mirka 12:31, 26 lut 2018

Milka napisał(a)

To niesamowicie dzielna, czyli odbije wiosną, nic nie ścinaj; u mnie te żółte siały się same,zatem liczę iz ta też sobie poradzi
Zapas nasion mam, więc jakby co, w domu coś posieję, chociaż jak może pamiętasz, ja tylko w grunt lubię siać
Irena czy odbije zobaczymy wiosną, na pewno napiszę czy żyje
Wiem wiem że ty do gruntu siejesz, ale u ciebie dobra ziemia ty możesz.