Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 17:35, 14 lip 2018

marba napisał(a)
Fajne zakupy. Dobrze, że je przygarnęłaś, na pewno odwdzięczą się pięknym kwitnieniem. Ja w zeszłym roku kupiłam takie marne trzy badylki w doniczce (hortensja), a w tym roku mam już zgrabny krzaczek.
Dzięki Basiu. Jedna z tych hortek nadaje się na wyprowadzenie na pniu. Chcę spróbować ją tak poprowadzić.
Margerytka40 19:31, 14 lip 2018

Mirko hortki wsadzisz w dobrą ziemię ,odżywisz i będą cudne . To wbrew pozorom mocne krzewy. Śliczne te kosmosy,takie zwiewne.
Mirka 20:09, 14 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)
Mirko hortki wsadzisz w dobrą ziemię ,odżywisz i będą cudne . To wbrew pozorom mocne krzewy. Śliczne te kosmosy,takie zwiewne.
Asiu już je magiczną siłą do hortensji podlałam.Będę je rozmnażać, są śliczne u Bozgi widziałam.
Margerytka40 20:38, 14 lip 2018

Kyushu mam już sporą,ładna choć ja wolę te nie ażurowe
Anabell 20:47, 14 lip 2018

Dobrze wiedzieć, że kosmosy można siać jesienią, chciałam za anabelkami i drugi rok się przymierzam a wiosną nie znajduję czasu.

Kyushu z B. jeden patyczek był.
4 rok jest teraz naprawdę duży krzew.

Mirko! trafiły ci się i białe jeżówki siane, moje same różowe i po co piszą mieszanka kolorowa. Tylko zajęła mi miejsce i czas.

trzeci dzień deszcz przepędza mnie z ogrodu.
Mirka 21:19, 14 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)
Kyushu mam już sporą,ładna choć ja wolę te nie ażurowe
A mnie te właśnie się podobają. Zobaczę jak rozmnażanie z nich będzie szło.Np.Polarki słabo się ukorzeniają.
Mirka 21:25, 14 lip 2018

Anabell napisał(a)
Dobrze wiedzieć, że kosmosy można siać jesienią, chciałam za anabelkami i drugi rok się przymierzam a wiosną nie znajduję czasu.

Kyushu z B. jeden patyczek był.
4 rok jest teraz naprawdę duży krzew.

Mirko! trafiły ci się i białe jeżówki siane, moje same różowe i po co piszą mieszanka kolorowa. Tylko zajęła mi miejsce i czas.

trzeci dzień deszcz przepędza mnie z ogrodu.
Haniu mam nadzieję ze szybko przyrośnie.Jeżówki siałam same białe a trafiły się nasiona różowej.
Ps.Kosmosy siej na jesieni.Tylko zaznacz bo można zapomnieć i rozgrzebać nasiona.
ElzbietaFranka 00:28, 15 lip 2018

Mirka nie wiedzialam o kosmosie. Moje takie wypasione w maju siane jeszcze nie maja zalazkow kwiatow.
Wsialam je w łake kwiatowa dzisiaj zagladałam na laczke a tam tyle makow w roznych kolorach. Jak zakwitna to pozbieram nasiona i rozsieje gdzie indziej.

Dobrze podlało.
cyma2704 19:50, 15 lip 2018

Mireczko masz złotą rękę do roślin, opiekujesz sie tak troskliwie, że z takich maluchów musiały wyrosnąć ładne miskanty.
Rozplenica Pegasus ma już u mnie sporo kłosów.
Takie długie pędy hortensji zaplatam delikatnie, żeby nie złamać i związuję taśmą. Mam trzy takie hortensje na pniu.

Mirka 20:39, 15 lip 2018

cyma2704 napisał(a)
Mireczko masz złotą rękę do roślin, opiekujesz sie tak troskliwie, że z takich maluchów musiały wyrosnąć ładne miskanty.
Rozplenica Pegasus ma już u mnie sporo kłosów.
Takie długie pędy hortensji zaplatam delikatnie, żeby nie złamać i związuję taśmą. Mam trzy takie hortensje na pniu. Zdjęcie zrobione z góry, więc pień wydaje się niski, ale ma około 80 cm. Ta hortensja ma splecione 2 pędy.
Usunę jak obejrzysz.

Zosiu dzięki Dobrze że pokazałaś tę Hortensję. Ta moja nowo kupiona ma dwa pędy, była nisko cietą. Spróbuję ją tak jak pokazałaś skręcić.
Mój Pegasus jeszcze nie kwitnie.
Ps. Zebrałam nasiona szałwi Jak wysusze to wysyłam