Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 09:38, 02 cze 2014

Anabell napisał(a)
Mirko mnie w ubiegłym roku bardzo późno zakwitła werbena, była mocno rozrośnięta, uważałam że na samym kompoście posadzona gdzie dużo potasu i nie mogła wejść szybko w kwitnienie. dostałam rozsadę od Joanny jej tak samo późno zakwitła.
Naparstnice powinny być same białe, ja siałam jeszcze w ubiegłym roku i jesienią wysadziłam na miejsce stałe. Zaczynają kwitnąć, nie są dorodne jak rok temu i zdarzają się różowe. Muszą się zapylać, zbierałam tylko białe.
Mirko patyki hortek lepiej będą miały jak posadzisz je do ziemi. lepiej zrobić małe miejsce na rabacie w cieniu, potem przesadzić. w doniczce jednak mniejsza wilgotność, mogą być zalane lub za mocno wysuszone.

Ty jednak masz wprawę tyle roślin ukorzeniasz. Pozdrawiam.
Haniu taki mam zamiar że wysadzę na działkę mam już część od razu do ziemi sadzone ale mają male listki żyją to najwazniejsze.Werbeny i naparstnicy nie miałam więc mus poczekać aż urosną Dzięki wielkie za nasionka Pozdrawiam deszczowo
Mirka 09:48, 02 cze 2014

JoannA napisał(a)

Mirko,
ale piękne korzonki. Wsadzasz je od razu na działkę? Ja planuję posadzić do doniczek i jakiś czas potrzymać w lekko zacienionym miejscu. Te w wodzie ładnie mi sie ukorzeniły i nawet już kwitną, ale u mnie cały czas stoją w domu. Parę waanilek wetknęłam od razu na działce i listki trzymają się nieźle, nie zaglądałam jeszcze czy pusciły korzonki.
Ciesze się z Twojego sukcesu bardzo, będzie cały łan hortek
pozdrawiam
Joasiu patyczki od serca dane wiec nie mogło być inaczej musiały się ukorzenić. Część patyków wsadziłam też do ziemi pokazałam fotki że mają się dobrze.Wiesz co jak się wszystkie przyjmą to z zeszłorocznymi będę miała ok.70 sadzonek.Teraz czas na bukszpany i byliny cisów mam ukorzenionych kilkanaście ale one wolno rosną.Pamietaj o mnie gdybyś miala coś na zbyciu to możemy się umówić to podjadę do Ciebie Pozdrawiam i wielkie dzięki
Mirka 09:55, 02 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
To coś wygląda na derenia
Widzę, że jakaś sie ukorzeniła moja patyczka.. super... i nawet kwiatka widzę

Jesteś królowa sadzonkowa Ja rozmnażam bukszpany i cisy.. i nie że potrzebuję ,ale dla sportu.. kilka hortek sie tez udało Będzie na prezenty
Aniu Bogusia.napisała że to barwinek.Ja hortek mam już sporo i teraz też pora na bukszpanki i by linki.Cisy też ukorzeniłam ale one potrzebują 2 sezony bez wyciągania z ziemi żeby się ukorzeniły tak przynajmniej było u mnie.Nie mogę się doczekać kwitnienia twoich patyczków.
paulina_wero... 10:21, 02 cze 2014

wspaniałe sadzoneczki podziwiam mi to tak dobrze niestety nie wychodzi
Mirka 10:56, 02 cze 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)
wspaniałe sadzoneczki podziwiam mi to tak dobrze niestety nie wychodzi
Paulinko dzięki za odwiedzinkiniestety mam sporą działkę i jestem w trakcie zalatwiania pozwolenia na budowę i za nim postawię domek to i trochę roślin już zgromadzę.Ukorzenie nie jest trudne tylko wytrwałości trzeba i systematyczności w doglądaniu sadzonek Powodzenia i nie zniechęcaj się
paulina_wero... 13:44, 02 cze 2014

ja już pozwolenie mam nawet wytyczony tylko budować. Mi niestety sadzoneczki ślimaki by pochłonęły. i potrzeba cienia a u mnie stale słońce chyba że obok szopki.
Mirka 14:17, 02 cze 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)
ja już pozwolenie mam nawet wytyczony tylko budować. Mi niestety sadzoneczki ślimaki by pochłonęły. i potrzeba cienia a u mnie stale słońce chyba że obok szopki.
Mam ten sam problem cały czas patelnia mus sadzić jakież szybko rosnące roślinki na żywopłot.To kiedy budowa u Ciebie rusza
paulina_wero... 18:40, 02 cze 2014

Mirka napisał(a)
Mam ten sam problem cały czas patelnia mus sadzić jakież szybko rosnące roślinki na żywopłot.To kiedy budowa u Ciebie rusza

w tym roku to już mus bo inaczej wszystko od nowa załatwianie tych papierków a ja nie mam na to ochoty, chciałam wszystko szybko pozałatwiać by eMka ruszyło i wziął się za siebie i za ten DOM no ale jak widać jest jak było choć... coś w nim tknęłam bo pozwala mi częściej bywać tam i sam zamierza wykopać fundamenty tak że jestem z niego dumna, sam się przekonuje do moich planów
Mirka 08:14, 03 cze 2014

Paulinko to działaj i melduj na bieżąco o pracach budowy i ogrodowych lecę do ciebie
paulina_wero... 12:52, 03 cze 2014

Mirka napisał(a)
Paulinko to działaj i melduj na bieżąco o pracach budowy i ogrodowych lecę do ciebie

zapraszam