Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

bociek 13:01, 08 cze 2014

A ja dalam z serca Przyjaciolom setki patyczkow i porazka na calej linii Listki puscily a zaden nie wypuscil korzonkow Az i bylo przykro jak mi powiedzieli W tym roku sama sprobuje ukorzenic dla nich, bo mi okropnie glupio Moze odklady zrobie, moze latwiej pojdzie. Co sadzisz Mirka?
Mirka 20:38, 08 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Mireczko.. czytam cisy 2 lata... ale świeżoki przyrosty już maja
Ania ciski ruszają ale jakos wolno już ich nie będę więcej ukorzeniać za dużo zachodu.Tujki lepsze do ukorzeniania
Mirka 21:03, 08 cze 2014

bociek napisał(a)
A ja dalam z serca Przyjaciolom setki patyczkow i porazka na calej linii Listki puscily a zaden nie wypuscil korzonkow Az i bylo przykro jak mi powiedzieli W tym roku sama sprobuje ukorzenic dla nich, bo mi okropnie glupio Moze odklady zrobie, moze latwiej pojdzie. Co sadzisz Mirka?[/quoteJa robię takatyczki maczam w ukorzeniaczu i jak najgłębiej do ziemi najlepiej gdzieś w zacisznym miejscu na działce .Nawet jak listki opadną to zostawić może puszczą od korzonków ,a z odkładów łatwiej ale ja nie robiłam bo nie mam takich dużych hortek.Bociuś do wiosny nie daleko i będziemy ukorzeniać.dzis sadziłam na działce takie oto sadzoneczki werbeny i naparstnicy białej.size=270x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/62/621497/original.jpg[/img]
Mirka 21:08, 08 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Wysadziłaś już hortki do gruntu? Moje od razu ukorzeniałam w gruncie, po kiepskich doświadczeniach z wodą. Annabelki w gruncie lepiej się ukorzeniają, to samo Incrediball, vanilki, a limki troszkę gorzej. Na razie się trzymają, mają zielone listki to najważniejsze, jesienią przeniosę na miejsca stałe. Będę sadzić po trzy, cztery patyczki razem, aby krzaczki były solidne. Czy bukszpany ukorzeniasz w doniczkach czy w gruncie? Próbowałaś ukorzeniać róże? Pozdrawiam.
Jeszcze nie wysadziłam czasu brak .Masz rację że lepiej od razu w grunt.Mam częśc wsadzonych na działce i ładnie się trzymają pokazałam fotki wcześniej.Dzięki Paniprzyrodo za odwiedzinki
kitek81 00:02, 09 cze 2014

Pozdrawiam już poniedziałkowo oby do kolejnego weekendu
Kindzia 10:12, 10 cze 2014

Chcesz patyczki róż? Których? Będę teraz wklejać róże, to sobie wybierz, zaznaczyć muszę, wiosną nie będę pamiętać.
Milka 14:43, 11 cze 2014

Osobisćie też wolę od razu do gruntu, bo się przyjmują lepiej i nawet kwitną; przesadzę na stałe miejsce na jesień, teraz ich nie ruszam; buksiki będę też ukorzeniać
malgorzata_s... 20:23, 11 cze 2014

Mirko dziękuję za wizytkę u mnie Podziwiam twoją hodowlę sadzonek ja zawsze zapomnę podlać i padają Pozdrawiam
bogumila 18:15, 12 cze 2014

Podglądam sadzoneczki...dorodne.Pozdrawiam.
Mirka 18:00, 13 cze 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Podglądam sadzoneczki...dorodne.Pozdrawiam.
Bogusiu jak mi sie wszystkie horti przyjmą to będzie sukces dzięki ze zaglądasz