Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 20:24, 01 cze 2014

I moja zbytkawa 30 letnia koneweczka
Mirka 20:35, 01 cze 2014

Takich się dochowałam sadznek mam już 32 sadzonki bukszpanów i beda z nich kulki ukorzeniaja się sadzonki trzmieliny na 2 zdjęci 1 to sadzonki zeszłoroczne i małe tujki może ktoś rozpozna odmianę.
Mirka 20:39, 01 cze 2014

bogumila_bienko napisał(a)
...to roślina trująca...czytałam,że truje ślimaki...może to to,czego szukamy?
Wiem że trująca ale owoce podobno można jeść i ona chyba jakaś lecznicza jest
Mirka 20:44, 01 cze 2014

karolina_nowak napisał(a)
Mirka ja ukorzeniałam tawułki w tamtym roku w czerwcu, ładnie się ukorzeniły. Teraz próbuję ukorzenić jałowce płożące, siedzą w ziemi około 3 tygodni, wyglądają ładnie. Na wiosnę ukorzeniałam patyki hortensji, miały ładne listki a teraz wszystkie zwiędły, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Pozdrawiam

Karolina rozmnażanie roślin to dla mnie odpoczynek i satysfakcja choć trzeba poczekać zanim urosną .Tawułki tez ukorzeniłam w tym roku
Mirka 21:02, 01 cze 2014

Może ktoś wie co to za roślinka
JoannA 21:57, 01 cze 2014

Mirka napisał(a)
Lmki ukorzenione do wysadzenia na działkę.Ani jedna Anabelka nie ukorzeniła mi się w wodzie.Mała Mi patyki cały czas w domu stoją na oknie ze słońcem do 13.Wszystkie te patyczki przysłała mi Joanna dziękuję Joasiu

Mirko,
ale piękne korzonki. Wsadzasz je od razu na działkę? Ja planuję posadzić do doniczek i jakiś czas potrzymać w lekko zacienionym miejscu. Te w wodzie ładnie mi sie ukorzeniły i nawet już kwitną, ale u mnie cały czas stoją w domu. Parę waanilek wetknęłam od razu na działce i listki trzymają się nieźle, nie zaglądałam jeszcze czy pusciły korzonki.
Ciesze się z Twojego sukcesu bardzo, będzie cały łan hortek
pozdrawiam
Mala_Mi 22:31, 01 cze 2014

To coś wygląda na derenia
Widzę, że jakaś sie ukorzeniła moja patyczka.. super... i nawet kwiatka widzę

Jesteś królowa sadzonkowa Ja rozmnażam bukszpany i cisy.. i nie że potrzebuję ,ale dla sportu.. kilka hortek sie tez udało Będzie na prezenty
bogumila 22:38, 01 cze 2014

Mirka napisał(a)
Może ktoś wie co to za roślinka
Barwinek Variegata?
Anabell 23:11, 01 cze 2014

Mirko mnie w ubiegłym roku bardzo późno zakwitła werbena, była mocno rozrośnięta, uważałam że na samym kompoście posadzona gdzie dużo potasu i nie mogła wejść szybko w kwitnienie. dostałam rozsadę od Joanny jej tak samo późno zakwitła.
Naparstnice powinny być same białe, ja siałam jeszcze w ubiegłym roku i jesienią wysadziłam na miejsce stałe. Zaczynają kwitnąć, nie są dorodne jak rok temu i zdarzają się różowe. Muszą się zapylać, zbierałam tylko białe.
Mirko patyki hortek lepiej będą miały jak posadzisz je do ziemi. lepiej zrobić małe miejsce na rabacie w cieniu, potem przesadzić. w doniczce jednak mniejsza wilgotność, mogą być zalane lub za mocno wysuszone.

Ty jednak masz wprawę tyle roślin ukorzeniasz. Pozdrawiam.
Mirka 09:31, 02 cze 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Barwinek Variegata?
Bogusiu kto jak kto ale ty wiedzę o roślinkach masz zawsze można na ciebie liczyć że będziesz wiedziała. Dzięki wielkie