Mirka po przesadzeniu podlalas zapewne hortensje. Powiedz mi - pierwszy raz przesadzalam je- czy trzeba je co parę dni podlewać ponownie czy zostawić je już takie bez wody do wiosny? Tzn czy ten jeden względnie dwa razy im wystarczą
Po posadzeniu dobrze podlałam .Tak raz w tygodniu jak nie będzie padać to podleję. Jutro ma podobno padać u mnie.
Ps. Zawsze liściaste przesadzałam wiosną bez problemu się przyjmowały ale te przesadzane jesienią startują tak jak by nie były przesadzane wiec bez obaw dadzą radę.
W sobotę będę przesadzała jeszcze tawuły spore okazy.
Witaj Mirko. Ależ u Ciebie przemeblowania na rabacie. Ja ją podziwiałam taką, jaka była, ale teraz będzie przepięknie z hortensjami. Wielkie przeprowadzki roślin, a miałaś tylko dosadzić krzewy. Ale wysiłek na pewno się opłaci. Pozdrawiam serdecznie.
Mirka i Justyna ------ dałyscie mi do pieca tak że poleciałam zobaczyć które hortki przebarwiają się a które nie mam taka jedną co sie nie przebawia i nie wiem co to Gred Star.????/
Haha Beatko nie wiesz że to zawsze tetrisami się kończy? Sadzisz jedno to drugie przeszkadza i tak w koło
Mam nadzieje że szersza rabata będzie fajna i trawy które na wiosnę dosadzę między Hortensję ją dopełnią. Oby do wiosny
Zostawiam ci bratki które się wysiały i kwitną terazMiałam je w donicy a wysiały się na rabacie
Ach te wędrujące nasionka