Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Anabell 23:11, 17 sie 2014

Mirko - werbena tak wyglądała u mnie w ubiegłym roku cały czas nie mogłam doczekać się w pełni rozwiniętych pąków, myślałam że za gęsto posadziłam.
to jednak odmiana. Taka sama była u Joanny.

Patyki hortek wolę ukorzeniać bezpośrednio w ziemi, lepiej sobie radzą.
To wcześniejsze wiosenne ukorzenianie nie przyśpiesza, wręcz przeciwnie są dokładnie jak pokazujesz słabsze. Buziaki.
JulkAd 23:22, 17 sie 2014

Mirko, to w takim razie te większe gałązki bukszpanów ile miały jak ukorzeniałaś?....rozumiem, że zdrewniałą część już miały...ładnie Ci ta werbena wybujała
Mirka 00:11, 18 sie 2014

JulkAd napisał(a)
Mirko, to w takim razie te większe gałązki bukszpanów ile miały jak ukorzeniałaś?....rozumiem, że zdrewniałą część już miały...ładnie Ci ta werbena wybujała
Julitko sadzonki duże no ok.20cm.i miały zdrewniałą część dolną:Werbenę rzeczywiście mam ogromna będę zbierać nasionka
Mirka 00:17, 18 sie 2014

Anabell napisał(a)
Mirko - werbena tak wyglądała u mnie w ubiegłym roku cały czas nie mogłam doczekać się w pełni rozwiniętych pąków, myślałam że za gęsto posadziłam.
to jednak odmiana. Taka sama była u Joanny.

Patyki hortek wolę ukorzeniać bezpośrednio w ziemi, lepiej sobie radzą.
To wcześniejsze wiosenne ukorzenianie nie przyśpiesza, wręcz przeciwnie są dokładnie jak pokazujesz słabsze. Buziaki.
Haniu ja też nie mogę doczekać się kiedy zakwitnie a co do patyków to racja że ukorzenianie wprost do ziemi daje większe efektyobrej nocy wszystkim zaglądającym
Milka 13:02, 18 sie 2014

Świetna ta werbena a z patykami też uważam, że lepiej w gruncie, co ma paść padnie, reszta będzie mocna; za rok kolejne patyki i powoli będę mieć, to co sobie wymarzyłam
twoje śliczne
JulkAd 17:52, 18 sie 2014

Mirka napisał(a)
Julitko sadzonki duże no ok.20cm.i miały zdrewniałą część dolną:Werbenę rzeczywiście mam ogromna będę zbierać nasionka

Nasionka zbieraj, zbieraj....a jeżeli duże sadzonki bukszpanów robiłaś, to i ja muszę spróbować

Buziaki
Mirka 18:55, 18 sie 2014

Warto próbować z dużymi sadzonkami maluchy strasznie długo rosną. Znajdź zaciszne zacienione miejsce ja posadziłam pod pęcherznicą a nasionka jeśli chcesz to będę i dla ciebie zbierać
Mirka 18:58, 18 sie 2014

Milka napisał(a)
Świetna ta werbena a z patykami też uważam, że lepiej w gruncie, co ma paść padnie, reszta będzie mocna; za rok kolejne patyki i powoli będę mieć, to co sobie wymarzyłam
twoje śliczne
Tak też i ja myslę hortusie szybko rosną
JulkAd 19:09, 18 sie 2014

Mirka napisał(a)
Warto próbować z dużymi sadzonkami maluchy strasznie długo rosną. Znajdź zaciszne zacienione miejsce ja posadziłam pod pęcherznicą a nasionka jeśli chcesz to będę i dla ciebie zbierać

Mireczko, ja z powodzeniem ukorzeniłam bukszpany w ubiegłym roku, ale teraz żałuję, że były to maleńkie sadzoneczki....posadziłam tuż przy ogrodzeniu, podlałam kilka razy i zapomniałam...udało się, ale to maleństwa jeszcze....

....a werbenę kiedy wysiewasz do gruntu?
ewa004 21:38, 18 sie 2014

Przyznaj się czym Ty karmisz te rośliny ???