Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 11:48, 23 wrz 2014

Margaret_ka napisał(a)
Dzięki za rady u mnie co do hortek.
A mam pytanie odnośnie robienia sadzonek róż z łodyżek.
Próbowałam tej metody, ale dość trudno się ukorzeniają.
Często patyczki mi gniją. Też tak masz czy znasz jakiś sposób, by to łatwiej przebiegało? Gdzie trzymasz te donice, póki co na zewnątrz, tak?
Do pierwszych przymrozków trzymam na zewnątrz jak opadną listki zabiorę do piwnicy na przechowanie.W maju jak już będzie ciepło wysadzę na działkę Sadzonki robiłam koniec czerwca z patyków 15cm bez liści Edit:a co do gnicia może za mokro miały poza tym trzeba w cieniu sadzonki trzymać na 30/10 się ukorzeniło to i tak sporo Miłego dnia
malgorzata_s... 11:51, 23 wrz 2014

Mireczko szkółka prawdziwa u Ciebie Trzeba mieć rękę aby takie piękne sadzonki wyhodować
Pozdrawiam
Mirka 11:56, 23 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Mireczko szkółka prawdziwa u Ciebie Trzeba mieć rękę aby takie piękne sadzonki wyhodować
Pozdrawiam
Gosiu fajnie że jesteś j już się zastanawiam nad rabatami na wiosnę bo mus będzie rozsadzać a w planach nowe sadzonki Miłego dnia
JulkAd 17:58, 23 wrz 2014

Mirka no niesamowicie Ci to wszystko rośnie...co Ty masz za ziemię, tam na tej działce?....i doczytałam, że działka długa, ale wąska...a byłaś u Kondzia? też ma ciekawie urządzony ogród, właśnie długi
Mirka 10:03, 24 wrz 2014

JulkAd napisał(a)
Mirka no niesamowicie Ci to wszystko rośnie...co Ty masz za ziemię, tam na tej działce?....i doczytałam, że działka długa, ale wąska...a byłaś u Kondzia? też ma ciekawie urządzony ogród, właśnie długi
Julka pytasz jaką ja mam ziemię u mnie gleba 5-6 kl.więc byle jaka ale eM cały sezon siał zielony nawóz kopał i znowu siał mam nadzieję że struktura ziemi się poprawi.A co do Kondzia to ja u niego.na bierząco jestem dokładnie mamy takie same wymiary działki już nawet żartowałam że mnie rabaty tworzy Pozdrawiam Julka
Tess 10:17, 24 wrz 2014

Mireczko, czy nie miałas pokazać działki?
JulkAd 11:14, 24 wrz 2014

Mirka napisał(a)
Julka pytasz jaką ja mam ziemię u mnie gleba 5-6 kl.więc byle jaka ale eM cały sezon siał zielony nawóz kopał i znowu siał mam nadzieję że struktura ziemi się poprawi.A co do Kondzia to ja u niego.na bierząco jestem dokładnie mamy takie same wymiary działki już nawet żartowałam że mnie rabaty tworzy Pozdrawiam Julka

To w zasadzie projekt już masz....tylko faktycznie roślinki rozmnażać

a zielony nawóz to dobra rzecz....a swój kompostownik też już masz?

miłego dnia
Kindzia 19:38, 24 wrz 2014

Liściory mają Czyli coś z nich będzie Bardzo jestem ciekawa jak zakwitną, czy kwiaty będą miały docelowo takie same jak mateczna roślina, wiesz, o wielkość mi chodzi.
Wiesz które się uchowały? Ciekawe, które najlepiej się do ukorzeniania nadają...
Pozdrówka Mireczko i od razu kwiatuch na seteczkę, bo się zbliża

Mirka 21:43, 24 wrz 2014

Teresko takie tyko na razie fotki mam Tu gdzie eM stoi wzdłuż tych dużych drzew jest jeszcze 1000m ale w takim trójkącie taki mały lasek brzozowy.Na końcu działki mam przechowalnik dużych roślin szmaragdy,jałowce skayroket,tawuły, pęcherznice perowskia z niej robię sadzonki na żywopłot .To nie zielsko tylko gryka posiana na zielony nawóz.Po lewej widać tegoroczną anabelkę i po prawej werbeny.Szerokość od zielska po lewej do nawłoci po prawej.Ogladaj szybko bo zaraz usuwam
Mirka 21:46, 24 wrz 2014

Kindzia napisał(a)
Liściory mają Czyli coś z nich będzie Bardzo jestem ciekawa jak zakwitną, czy kwiaty będą miały docelowo takie same jak mateczna roślina, wiesz, o wielkość mi chodzi.
Wiesz które się uchowały? Ciekawe, które najlepiej się do ukorzeniania nadają...
Pozdrówka Mireczko i od razu kwiatuch na seteczkę, bo się zbliża

Kasiu jutro ci napiszę jakie się przyjęły róże