Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Milka 14:35, 15 wrz 2014

Mirka napisał(a)
Lubię jej czerwone koszyczki do tej pory jeszcze się trzymają aż szkoda mi ciąć

Nie tnij, ja też lubię, wysiej jak dojrzeją, obok pojawią się siewki
no i na wiosnę będzie pięknie kwitnąć, uwielbiam jej kwitnienie
Milka 14:37, 15 wrz 2014

Mirka napisał(a)
Irenko nie każdemu ona w ogrodzie pasuje ja chcę ogród bylinowy i zbieram nasionka na potęgę i zaczynam siać

No tak ale ona w masie z czymś fajnie połączona robi wrażenie, potęguje lato i przede wszystkim jest bezproblemowa
Mirka 15:38, 15 wrz 2014

Irenko pęcherznica z nasion długo trzeba czekać ja robię sadzonki z patyków jak hortensje.Mam już 30 sadzonek 1.20 wys 2.latki na wiosnę sądzę z nich żywopłot przed nią hortki lawenda trawki może perowskia będę coś modzić. Moj bok działki to 100 m.posadziłam już brzozy sosny i daglezje na połowie. Jakieś rady
Milka 16:00, 15 wrz 2014

O! imponujące, to lubię nie lubię biadolenia
same fajne rośliny posadziłaś u mnie pęcherznica wysiewa się sama, potem wyrywam i wywalam sadzonki, bo zagłusza nowo sadzone wrzosy
To słoneczna rabata? a iglaki jak zamierzasz prowadzić, na żywioł, czy kontrolowane?
Mirka 16:15, 15 wrz 2014

Milka napisał(a)
O! imponujące, to lubię nie lubię biadolenia
same fajne rośliny posadziłaś u mnie pęcherznica wysiewa się sama, potem wyrywam i wywalam sadzonki, bo zagłusza nowo sadzone wrzosy
To słoneczna rabata? a iglaki jak zamierzasz prowadzić, na żywioł, czy kontrolowane?
Irenko ja też nie lubię biadolić robię to co lubię bez przymusu a iglaki na żywiole niech rosną
Tess 10:17, 17 wrz 2014

Mirko, widze, że bylinówkę szykujesz.
A białą odętkę już masz?
Mogę się podzielić.
Mirka 10:54, 17 wrz 2014

Tess napisał(a)
Mirko, widze, że bylinówkę szykujesz.
A białą odętkę już masz?
Mogę się podzielić.
Tak Tesiula szykuje na wiosnę rabatę bylinową .Cały rok przygotowywałam ziemię sądząc zielony nawóz bo u mnie ziemia licha 5 kl. Jeśli możesz się podzielić to chętnie bo jej jeszcze nie mam Dzięki miłego dnia
Kapibara 23:03, 17 wrz 2014

O! Jakie ładne pęcherzyce! Moje dwie łyse, jak i cała reszta jagodowych. Dziobaki pożarły w letnie upały...

Jak masz nadmiar nasionek werbeny to ja bardzo chętnie przygarnę Rabata bylinowa też w planach murarskich
Mirka 23:10, 17 wrz 2014

Nasionka będę zbierać jesienią to się przypomnij na bylinówkę dam ci naparstnicę białą i coś tam jeszcze się znajdzie pokaż pęcherznicę może trzeba jej cięcia żeby się zagęściła
olga_ 10:04, 18 wrz 2014

Witam Cię serdecznie u Ciebie Dzisiaj jak tylko bede miała chwilkę czasu przejrzę Twój wątek i napiszę coś od siebie. Pozdrawiam.