Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

Slawko 12:17, 21 lis 2012

Trawy już powiązane... po pierwszych większych przymrozkach okryje je warstwą kory.

popcorn 12:20, 21 lis 2012

wow, narcyz oszalał...
wracam obejrzeć te portrety

pozdrawiam
Slawko 12:33, 21 lis 2012

Lena napisał(a)
A może Sławek miał realistyczne zlecenia?
Przetacznik w pełni zgadzam się z tym co napisałaś.
Sławek ,a właśnie ,pokażesz jakieś mniej realne prace?
Coś spoza ram"normalności " ?
pozdrawiam

Zleceniodawcy tylko prosili o portret Reszta zależała ode mnie
Obecnie nie mam prac "nierealnych" ale mam nowe zamówienia i obiecuję, że zastosuję techniki rysowania o których wspomniałem w poście poprzednim Dzięki i pozdrawiam
Slawko 12:36, 21 lis 2012

ewalm napisał(a)
Weroniko, ale nie każdy tak lubi, a hiperrealizm to też kierunek. A ćwiczenie warsztatu w rysowaniu z natury - nie do przecenienia. Chociaż przy projektowaniu ogrodów ścisłe oddawanie na rysunku szczegółów to się akurat mniej przydaje. Może się nawet całkiem nie przydaje.

Czym innym jest jednak przekładanie obrazu z 2D na 2D, a czym innym z 3D na 2D.
Sławko rysujesz też portrety z natury?

Rysowanie z natury, to obecnie jak dla mnie czarna magia... może dlatego, że jeszcze nie próbowałem?
Więc odpowiedź na Twoje pytanie brzmi - nie...ale postaram się to zmienić Lubię się rozwijać, nabywać nowych doświadczeń, umiejętności, więc na pewno spróbuję Pozdrawiam

A teraz zmykam, będę wieczorkiem Umieszczę jeszcze portret tej dziewczynki, która Wam się jako tako spodobała...w lepszej jakości i po skończeniu A tutaj jeszcze parę innych:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/793-nasze-drugie-hobby-rysunki-obrazki-pastele-oleje-rzezby-roslinne-inspiracje?page=24
ewalm 13:38, 21 lis 2012

To jeśli lubisz akurat portretować, to spróbuj koniecznie, szkoda by było nie wykorzystywać umiejętności.
adom1206 20:16, 23 lis 2012

Mi osobiście portrecik dziewczynki bardzo się podoba.
Slawko 15:26, 24 lis 2012

Miałby ktoś polecić jakąś szkółkę internetową gdzie mógłbym zakupić brzozy pożyteczne 'Doorenbos'? U Kapiasów są po 40 zł za 180-200 cm i jak na razie nie znalazłem niższej ceny za takie rozmiary
adom1206 23:45, 24 lis 2012

to dobra cena za taka wielkość.na internecie prawie wszedzie tyle kosztuja.możesz poszukać po jakiś tańszych szkółkach w okolicy.ja np.w mojej okolicy mam taka stara i zapomniana szkolke i np.kupiłam tam wierzbę szczepiona na pniu za 10 ok.180cm,a blisko mojego domu musialabym zaplacic 40 zl.do kupna internetowego musisz jeszcze koszt wysyłki doliczyć i nie wiesz co ci przysla.pozdrawiam
Madzenka 21:41, 25 lis 2012

Slawko napisał(a)
Miałby ktoś polecić jakąś szkółkę internetową gdzie mógłbym zakupić brzozy pożyteczne 'Doorenbos'? U Kapiasów są po 40 zł za 180-200 cm i jak na razie nie znalazłem niższej ceny za takie rozmiary

Baaardzo dobra cena!!!
Slawko 21:46, 25 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

Baaardzo dobra cena!!!

Też tak teraz sądzę... szukałem po internecie i wszędzie powyżej 50 zł Trochę mnie dziwi, że stosunkowo tanio stoją te brzozy u Kapiasów, bo u nich tanio nie ma... cennik z internetu, ciekawe jak w rzeczywistości Zobaczymy wiosną