Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

Mala_Mi 10:49, 18 lis 2012

Ja mam milin..... rośnie jak szalony..... tylko późno rusza wegetacja i trzeba mu ucinać wiosną to co umarzł (wszystkie pędy które nie zdążyły zdrewnieć przed zimą). Zaraz wrzucę do siebie foto milinu... posadziłam 4 lata temu 2 sadzonki... Kwitnie w drugiej połowie lata.. ale zakwitł po 3 latach... opadające kwiatki śmiecą... ale tak jak wszystkie kwiaty, przekwitają i opadają. Foto milina rok po roku na str 158.
Glicynie próbuję z uporem maniaka od 4 lat uprawiać... wszystkie wymarzają, a jak nie umarzną to chorują i też padają.... z 10 glicynii poszło w niebyt..... w tym roku mam dwie (przetrwały z 3).. ale po zimie zobaczymy jak będzie.... W każdym razie to ich ostatnia szansa..
adom1206 17:58, 18 lis 2012

zobacz sobie kokornak wielkolistny-tylko on półcień.Dławisz okrągłolistny,chmiel,cytryniec chinski.Jest też akebia pięciolistkowa.
Slawko 18:46, 18 lis 2012

Kokornak nie dałby rady, jak piszesz on preferuje cień, półcień Dławisza przez 4 lata mijałem na drodze do szkoły Zachwycał jesienią... pięknie się przebarwia na żółto Przemawia do mnie Akebia... ma śliczne owoce i liście opadają dopiero przy silniejszych przymrozkach Dziękuję za te ciekawe propozycje i pozdrawiam
Lena 21:02, 18 lis 2012

Kokornak mam i musi mieć cień,półcień - wtedy ma idelane warunki
Akebia też cudna -też bym jachyab wybrałą
adom1206 21:13, 18 lis 2012

Ja na akebie też choruje.
Slawko 21:14, 18 lis 2012

Lena napisał(a)
Kokornak mam i musi mieć cień,półcień - wtedy mai delane warunki
Akebia też cudna - masz juz chyba swoje pnącze

Chyba tak, Akebia rozwiewa wszystkie problemy... i stanowisko idealne, docelowa wysokość, ozdobna i bezproblemowa w uprawie... Jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy starali się mi pomóc, a w szczególności Adom-owi1206 Oby tylko nie było problemów z jej nabyciem Pozdrawiam
Lena 10:15, 21 lis 2012

A może Sławek miał realistyczne zlecenia?
Przetacznik w pełni zgadzam się z tym co napisałaś.
Sławek ,a właśnie ,pokażesz jakieś mniej realne prace?
Coś spoza ram"normalności " ?
pozdrawiam
ewalm 10:38, 21 lis 2012

Weroniko, ale nie każdy tak lubi, a hiperrealizm to też kierunek. A ćwiczenie warsztatu w rysowaniu z natury - nie do przecenienia. Chociaż przy projektowaniu ogrodów ścisłe oddawanie na rysunku szczegółów to się akurat mniej przydaje. Może się nawet całkiem nie przydaje.

Czym innym jest jednak przekładanie obrazu z 2D na 2D, a czym innym z 3D na 2D.
Sławko rysujesz też portrety z natury?
agata_chrosc... 10:58, 21 lis 2012

Przepraszam, że się wtrącę, ale zaintresowałyście mnie tymi portretami. Nie wiedziaam, że nasz Sławko to także talent plastyczny. Obejrzałam sobie i dodałabym , że autor ma juz zaskakującą biegłość techniczną. dzięki temu może sobi e wybrać jaki styl najbardziej odpowiada temu, co chciałby przekazać. To jest dość rzadkie, żeby w tak młodym wieku tak udatnie posługiwac się rysunkiem. Ale jest w tym jeszcze coś ciekawszego. Wydaje mi się, że sam Słąwko trafnie ocenił, który portret wyszedł mu najlepiej. Ta dziewczynka ze smugą światła na twarzy to już zupełnie niezły portret - nie tylko oddaje jakie ma oczy, ale pokazuje nieco z łobuzowatego charakteru, te wydęte usta ładnie podsumowują małą księzniczkę, pilnie obserwującą świat. Tego na przykłąd nie ma jeszcze w portrecie pary młodej - biegłość techniczna jest, ale brakuje jeszcze tego, co powoduje, że portret może być prawdziwym dziełem. No, ale wszystko przed Tobą, bo podstawy już sa niezłe, a życie dopiero się zaczyna
Slawko 12:15, 21 lis 2012

Wchodzę i widzę, że niezła konwersacja na moim wątku...ale po kolei

Przygotowywanie oczka na zimę, zostawiłem sobie prawie na sam koniec, bo nie jest to przyjemna praca... ręce z zimna mi opadają i nie wiem jak daję radę pisać Na wiosnę muszę znów zakupić nowe wkłady do filtra, gdyż te już się nie spisują jak powinny...

...a to mój jesienny narcyz...