Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

ewsyg 21:57, 07 sie 2013

Irenko u Joli w Grzebyczkowych zakatkach pytałaś o roślinę. Myślę, że chodzi Ci o katalpę. To piękne drzewo z dużymi listkami i pięknymi kwiatami. Widziałam ją na żywo, cudeńko.
bociek 22:17, 07 sie 2013

Ale siem narobilo stronek Juz wiem, ze Waligora posadzil rodki i je podlewa I tez jestem zdania, ze Danusia podpowiedziala siwetnie, trzmielina da Ci kolor i "swiatlo" w tym miejscu

Buziam Irenko, slepka mi sie zamykaja
AgnieszkaW 22:27, 07 sie 2013

Ale się dzieje Irenko u ciebie! Skoro lubisz srebro (tak jak ja), to może jakaś srebrna trzmielina, np. Emerald Galety lub Silver Queen, do tego kilka miskantów "morning light" i coś jeszcze - funkie w odcieniu sino srebrnym, ale jednolite, bez obrzeża, by nie było przeładowania. Zresztą, co ja ci będę radzić, na tyle obejrzanych ogrodów masz o wiele lepsze rozeznanie ode mnie.
Dobrze, że już z ręką w porządku. Pozdrawiam serdecznie Irenko
eliza3 11:28, 08 sie 2013

Irenko, poczytałam, podziwiam Twój zapał do prac i zmian ogrodowych, męża oczywiście też, bo posadzić tyle rh to jest wyczyn. Będę śledzić dalszy rozkwit Twojego ogrodu, będę kibicować i czerpać inspiracje
Pozdrawiam i strzeż się owadów, bo limit tegoroczny na ukąszenia już wyczerpałaś
grazyna 11:34, 08 sie 2013

Z podpowiedzią Danusi nie dyskutowałabym ! Dobrze radzi

Jak w taki skwar można coś zrobić ? O pająku czytałam
popcorn 12:17, 08 sie 2013

Irenko, jakiś czas mnie nie bylo, a u Ciebie tyle stron przybylo! Musze sie cofnac i nadrobic troche
Buziam!!
k.
JoannA 14:49, 08 sie 2013

Anabell napisał(a)
Widzisz jaka gapa ze mnie pisałyśmy o hostach, nie doczytałam do końca. Chodzi Tobie o dalie o ciemnych liściach to jest NN sama ja nazwałam neonową, Kupiłam w Obi za Edinburg . Jest purpurowo ciemno różowo bordowa, to co sprawdzam podobne kwiaty do Babylon Purple.
Tomas' Edison kwiat ciut mniejszy fiolet bardzo ciemny prawie granat ale u mnie ja tak nawożę to są ciemne.

Z ciemnymi liśćmi prześlę Ci, a Tomasa mogę przywięźć na spotkanie we wrześniu bo mam nie posadzone, rosną w skrzynce tak zadołowane na wiosnę i się mordują. Tylko nie wiem czy nic im się nie stanie,karpa już sie odrodziła. a mam jeszcze inne w doniczkach nie wysadzone będą, średniej wysokości małe kwiatki śr. 6 cm czerwono białe jeszcze nie kwitną bo stoją zaniedbane. Są w wątku Joanny i Andrzeja.ładne. Może nie warto dźwigać wyślę razem wiosną.

Potwierdzam, te czerwono-białe bardzo ładne
Debra 20:41, 08 sie 2013

No, a dzisiaj cisza
Wczoraj 58 postów!

Jeśli w Ciebie powietrze parzy, tak jak u mnie, to ja się tej ciszy nie dziwię.

Co mnie dziwi, to to, że nie jestem w Nigerii, a czuję się, jak bym tam znowu była ))))

Tylko roślinność mniej ciekawa. Eukaliptusów mi brakuje, nie wspominając o Płomieniu Afryki - teraz tam koniec pory deszczowej, świat jeszcze zielony, ale już schnie. Potem jest tylko szaro....i czerwona laterytowa ziemia...

Nie mamy tak źle ))
aneta230972 22:00, 08 sie 2013

Irenko wieki całe mnie nie było to wiem ale ilość stron uświadomiła mi to bardziej dobitnie .
I wiesz? W kapeluszu czy bez to kompletnie bez znaczenia jest. Ważne, że zarażliwy uśmiech jest tam gdzie powinien być .
A kompozycja lilii i traw to miód na serce mojego męża i jego plan .
irena_milek napisał(a)

Pozdrowionka ślę.
JulkAd 22:29, 08 sie 2013

Jestem u Ciebie na 1210 str. jutro nadrobię, dzisiaj odpadam..zmiany mnie zaintrygowały, ale kancik w wykonaniu Twojego eMa powalił mnie na kolana....chyba muszę za swoje kanciki się wziąć jutro....buziam na dobranoc.....uważaj na robale....