ja z niego mam z 5 metrową obwódkę na jednej z rabat...
tnę najkrócej jak mogę i oczyszczam na wiosnę ze starych brzydkich liści
widziałam kiedyś ładną rabatę z zostawionymi kwiatami i też jednego roku tak zrobiłam...
szybko zbrzydły, pokładały się, kępy mi zaczęły marnieć - nigdy więcej !
teraz ta srebrna wstęga - nie wymagająca prawie niczego - też nie podlewam ani nie nawożę - wygląda po latach pięknie gęsta i zdrowa...
będziesz zadowolona (chyba)
W myśl zasady, że po burzy słońce
ostatnio lało, nic nie robiłam, a mam do przesadzenia marcinek, wycinanie suchych badyli, przesadzenie do donic jaśminowców z Krety i chyba powoli czyszczenie z jednorocznych, ale chyba w piątek dopiero, o ile plan się nie wywróci...
nawet portulaki jeszcze się starają, mizerne, no bo Dżaga wykopuje!! zabrała pańciowi okulary, zbiła szkła, wyciągnął z budy oprawki i kaput, mus nowe
chyba ją ubiję!!!!!!!!!!
I o to mi właśnie chodzi, na pewno zatem będę zadowolona
jedna wstęga, jak ładnie to ujęłaś Ewo, wzdłuż bukszpanów wymieszane z kostrzewą siną, tą nową odmianą, co jest bardziej srebrzysta, a druga wstęga wkoło trawek, srebrzysto złotych i tam też lawenda
za rok pokażę, teraz ma nowe pędy, ale wiadomo, że o tej porze, raczej gorzej wygląda
Powoli lepiej, dzięki
A kolory już sie gubią
ale patrzę jeszcze sobie na perukowca, jakie oczko z pnia, a z boku jednak wypuścił nowe gałązki, wiosną będę formować, coby nie zarósł dywanu z hakone
Jula, ty musisz poszukac sklep z czasem, ja też
Kasiu....bardzo dobrze! teraz tylko wieje, chłop mi zmarzł na domku, aż go telepało, ale cuda tam tworzy
róże kwitną, aktualnie Graham Thomas, Fresia, Chopin i Irena
Rysiu, jeszcze tak, ale już coraz mniej, bardziej w oczy zimozielone sie rzucają
siostry ogrodowiskowe [pozdrawiają, ale to nie wrzosy, tylko fioletowa szałwia omszona, dostała stąd eksmisję, tu zmieniałam niedawno
u mnie tylko w niedzielę mokro a ja się cieszyłam jak durna, darmowe podlewanie, rodki uszczęśliwione, a ja na kanpace też
ciekawa jestem czy barwinek, on taki inny, zimą będzie zielony? on ma takie wielkie kwiaty!