Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 17:04, 05 lis 2013

gierczusia napisał(a)

O boźeszzzzz, jak zobaczyłam to zdjęcie , to mi siem naprawdę żal zrobiło ...

na prawo od wbitego pala, są
Milka 17:05, 05 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Noooo u mnie ciche dni by były Buziaki

Gosiu, aż tak?
no ja gadułą, to cichych dni nie zniosę
Milka 17:08, 05 lis 2013

Debra napisał(a)
Irenko, Twój głogownik bez skazy, czyli z moim coś nie tak. Obserwuję. Jak nie będzie dobrze, zostanie wyciety.

Jaśminowców żal... bardzo, ja mam i bardzo o nie dbam, co najwyżej tnę ostro. No czemu Pan i Władca je ciachnął?

Masz piękny mur, pasuje do angielskich projektów.

A jak machasz obydwiema, to juz dla mnie bomba. Tak trzymaj i z tą sofą zaprzyjaźniaj się dalej, bo niestey jesień w pełni. Dobre czerwone pasuje - może chilijskie?

Krysia, nie śpiesz się, wiesz gdzie pośpiech wskazany, przy pchełkach
Może coś go podgryza, ale myślę, że wiosną cięcie i dojdzie do siebie; moje, jak przyjechały ze szkółki, to miały coś takiego jak u ciebie, cięłam co 3 tygodnie i nie ma śladu..

co do jaśminowców, jeszcze są jak tniesz, to nie ma szans na kwiaty, moje dołem tylko podcinałam
Ma nowe koncepcje i uznał, że zasłaniają jego buczka kolumnowego i dlatego słabo rośnie, no czas pokaże...
a mur jeszcze w innej odsłonie się pokaże, tylko czas...
Milka 17:09, 05 lis 2013

Rench napisał(a)
Irenko,wyczytałam,że też masz róże Chopin,czy Twoje pachną ?
Już kilka razy się spotkałam z tym że było napisane pachnąca róża Chopin itd, albo ktoś tam się zachwycał zapachem tej róży. Mój nie pachnie,może tak z bardzo bliska,ale żeby reklamować zapachem......
Pozdrawiam

Napisałam u ciebie, ale tu też napiszę, otóż w letnie, ciepłe popołudnie, ten aromat jest wyczuwalny, w innych momentach, naprawdę trzeba nos przyłożyć, śliczny zapach, ale są intensywniej pachnące
Milka 17:14, 05 lis 2013

Margarete napisał(a)
Byłam, poczytałam, zostawiam podrowienia i slad palucha .
p.s. jasminowców na murze mi żallll...............

Małgosiu, mam ich sporo, może faktycznie pora na coś nowego... powstanie, ale co, to nie wiem, zima i przerwa od ogrodu, to czas planowania będzie, oglądania zdjęć, chociaż ja jak chodzę po ogrodzie, najlepsze pomysły mi wpadają

i przy okazji te variegata bukszpany, stwierdzam, że sierpniowe cięcie najlepiej im służy, najlepiej wtedy się zagęszczają, za rok kolejny test, czy wytrzymam, będę wszystkie ciachać, jakie mam w sierpniu, tak w połowie tylko raz

i brunery zachwycają marmurkiem, a kwitną jak niezapominajki
Debra 17:38, 05 lis 2013

irena_milek napisał(a)

Krysia, nie śpiesz się, wiesz gdzie pośpiech wskazany, przy pchełkach
Może coś go podgryza, ale myślę, że wiosną cięcie i dojdzie do siebie; moje, jak przyjechały ze szkółki, to miały coś takiego jak u ciebie, cięłam co 3 tygodnie i nie ma śladu..

co do jaśminowców, jeszcze są jak tniesz, to nie ma szans na kwiaty, moje dołem tylko podcinałam
Ma nowe koncepcje i uznał, że zasłaniają jego buczka kolumnowego i dlatego słabo rośnie, no czas pokaże...
a mur jeszcze w innej odsłonie się pokaże, tylko czas...

Tak, tak przy ich łapaniu )))
Głgownik jest, będę go obserwować, ale gubi liście ostro, niestety

Jaśminowce tnę po kwitnieniu, posadziłam dwa patyczki, mam dwa krzaczyska, kwitną, ale na razie nie jest to to, co u Ciebie.

Mur jest piękny, czas mu może tylko pomóc
Milka 17:40, 05 lis 2013

Gubi już, no moje rano oglądałam, na razie nic nie gubią, wręcz te nowe różowe wyłażą, ale już chłodno, to kto wie, jak będzie, a ja mam do schowania, te szczepione na pniu, 3 sztuki
To jasminowce tniesz prawidłowo, moje mają 14 lat, stare, ale były odmładzane
z murem, jak z winem i kobietą, im starsze, tym lepsze
Milka 17:44, 05 lis 2013

i na dobranoc, jeszcze trochę i znowu takie widoczki
Kasiek 17:53, 05 lis 2013

irena_milek napisał(a)

Napisałam u ciebie, ale tu też napiszę, otóż w letnie, ciepłe popołudnie, ten aromat jest wyczuwalny, w innych momentach, naprawdę trzeba nos przyłożyć, śliczny zapach, ale są intensywniej pachnące

I ja sie dolacze do tej wymiany zdan Moje Chopenki to jedno wielkie rozczarowanie, nie powalaja zapachem, roslina jest krucha, wiekszy wiaterek i lamie mi galazki przy samej ziemi.Owszem, maja ladne, zdrowe liscie,ale to wszystko. W moim ogrodzie sie nie sprawdzily,mam nadzieje ze zima im dokuczy i....bedzie miejsce na nowe rosliny
Milka 17:58, 05 lis 2013

Kasiu, no popatrz, to faktycznie u ciebie zupełnie inne; ja kupowałam w Rosarium, krzaczory były dorodne i tylko 1 szła z opóźnieniem, pozostałe 4 idealnie; jeszcze jedna sprawa mnie może u nich nie zachwyca, jak zmokną pąki kwiatowe, wyglądają brzydko i raczej trzeba urwac, bo się nie rozwiną
A miejsce dobre im wybrałaś? gdzie kupiłąś i kiedy sadziłąś?