Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Madzenka 12:25, 09 lis 2013

Irenko widzę, że też siedzi na forum zamiast pracować w ogrodzie
Milka 12:30, 09 lis 2013

Dziś naprawdę brzydko, choć ciepło, rośliny podlane, może w poniedziałek coś porobię jutro mam gości i idę degustować jedzonko w restauracji hotelu im. Jana Pawła II, słyszałam same achy, wystrój i kuchnia, a że tu nie jadłam, najwyższa pora
oooo, wszystkie wątki muszę na nowo odhaczać, coś się chyba działo, była awaria?
Milka 12:31, 09 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Buziaki

Przyjmuję i dziękuję
Milka 12:31, 09 lis 2013

Bogdzia napisał(a)
Irenko pozdrawiam .

Wzajemnie u was tez leje?
Milka 12:34, 09 lis 2013

alinak napisał(a)
Irenka odmładzanie róży pnącej polega w moim przypadku na wycinaniu całkowicie najgrubszych ( czyli najstarszych pędów ) przy ziemi . taki gruby pęd dzielę na malutkie kawałki żeby bez problemu wyjąć go spośród splątanych gałęzi . po tym zabiegu zostają dosłownie 3-4 pędy główne i one już normalnie przycinam .takie cięcie odmładzające to dopiero po 5 latach robiłam raz i teraz po 10 będę robić drugi raz

Cały czas upiększasz ogród . tak piękne rabaty powstają że buzia sama się śmieje do tych śliczności u ciebie .
Czosnki to gdzieś na necie kupujesz ?...piękne . daj namiary na pw, jak możesz .
ta stronka z hostami od ciebie -pamiętasz ?. tak dorodnych host już dawno nie kupiłam . do jesieni były już duże kępy.
będziesz w Białce w zimie ...mam nadzieje ?.

pozdrawiam cieplutko

Alinko, bardzo ci dziękuję
U mnie 3 sezon, to ewentualnie wiosną wytnę tylko słabe pędy i będę robić jak ty, twoja robi wrażenie!!!!

Czosnki w necie kupowane, ale nie pamiętam gdzie, miałam awarię kompa i straciłam wszystkie ulubione i sprawdzone sklepy
Z Białką nie wiem jeszcze, zależy od kondycji, człek nie w pełni zdrowy, jest strasznie upierdliwy, nie chciałabym popsuc wam atmosfery, bo ta na pewno będzie super
Milka 12:35, 09 lis 2013

Welka napisał(a)
Irenko, ja jak zwykle nieczasowa, ale o Twój paluszek się dopytuję - jak jest? Mam nadzieję, że lepiej
Pozdrawiam

Ewelinko, miło cię widzieć
Ja też tak różnie jestem, też do tyłu..
On mnie juz tak wkurza, że szkoda słów!
Pozdrawiam
Milka 12:40, 09 lis 2013

mira napisał(a)

no to co lubię fajnie się ogląda - ale się zmienia Twój ogród niesamowicie - napracowałaś się bardzo w tym roku to teraz tak czy siak mus odpocząć
mam też pytanie - pamiętam że wystartowałaś bardzo wcześnie z pracami w lutym - czy w związku z Twoimi działaniami tak wcześnie kiedy potem była zima tak długo coś się zmarnowało czy też nic -

pozdrawiam

To, co zaczęłam w lutym, nadal nie dokończyłam, bo właśnie tam na wyspie uciachałam tego palucha, więc tam nadal będę robić, jak taka pogoda się utrzyma, to nawet do lutego, albo od lutego
Mira, przez tę ostatnią zimę straciłam 3 magnolie Nigra, połowę Susan i 14 letnią, wielką Aleksandrinę, reszta bez szwanku
Susan po obcięciu przemarzniętych części, tak się zdarzyło w kwietniu, powoli się odbudowuje, a taki fajny krzak z niej był
Milka 12:42, 09 lis 2013

Rench napisał(a)

Śliczna ta czosnkowa rabata !
Czy pamiętasz Irenko jaka to odmiana tych bardzo pełnych,największych czosnków ?

Róże prześliczne miałaś .nie pamiętam żebyś pokazywała te foty latem,albo przegapiłam
Tzn. o tę różową miniaturkę pytałam ale reszta mi umknęła w tłumie chyba

Reniu, tu na tej rabacie posadziłam 100 czosnków i były 4 rodzaje, z tych największych to Globemaster i Giganteum,białe niższe, ale też fajne
Czasami pokazywałam, ale wiesz, że trudno być na bieżąco na forum
Milka 12:43, 09 lis 2013

Agnieszka_B napisał(a)
Irenko , przeleciałam przez zaległe strony - pozachwycałam się różami, czosnkami , głogownikiem itd.

pozdrawiam ciepło Ciebie i Twój Palec

Cieszę się, że roślinki przypadły do gustu
macham wszystkimi paluchami, mam nadal wszystkie 10
Milka 12:46, 09 lis 2013

Margarete napisał(a)
Pooglądałam nowy domek ja juz sobie wyobrażam jak bedzie pieknie z okiennicami w otoczeniu kolorów z twojego ogrodu - bedzie jak w bajce.
Głogownik na pniu tez mi sie bardzo podoba, jak wszystkim którzy przede mna tu zamieszczali swoje wpisy. Karminowy kolor jest super.
Pozdrawiam

Małgosiu, ten domek, to domek letni, nasza Danusia ochrzciła go IMPREZOWNIA, trafnie jak nie wiem, co bo pewnie większość letnich imprez będzie tam i na tarasie, jak już wszystko wykończy się, trochę trwało, ale już bliżej końca
No i goście też latem tam mogą spać, niektórzy, jak zmęczą się po imprezie
i ma służyć, jako przechowalnik wrażliwych na nasz klimat...roślin.
Mnie ten głogownik zachwycił, jak byłyśmy na Gardenii w Poznaniu, więc szukałam i mam, zobaczymy jak przetrwa zimę