Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 23:49, 10 sty 2014

Kasiek napisał(a)

ja wlasnie zjadlam rosol...zagryzlam tiramisu..teraz wcinam popkorna
Irenko nie pamietam doladnie ale mysle ze napewno 5 lat-te najstarsze.Najmlodszy posadzilam w 2013 na wiosne, zaraz mial 6 kwiatow...teraz na dlugosc ma ponad 2 metry ale jeszcze bardzo waski jest. Ten typ tak na poczatku ma..w przeciwienstwie do mnie...

To naprawde sa wyjatkowe nie pamietam, abym u kogos na zywo taki okaz widziała,
No to nas teraz szybciej przeskoczą niz obejdą
Kasiek 23:51, 10 sty 2014

A co...niech przeskakuja...sport to samo zdrowie przeciez
paniprzyroda 23:52, 10 sty 2014

Irenko, o fotkach napisałam już wcześniej, a opinie? Powojniki były jednymi z pierwszych roślin, które posadziłam w ogrodzie z szesnaście lat temu. Ten żółty botaniczny również. W zależności od nawożenia, podlewania czy występowania chorób grzybowych lub nie - kwitły pięknie lub słabo. Te, które wymagają przycinania, nigdy nie osiągną takich rozmiarów jak botaniczne. Część z dawnych nasadzeń wypadła, te, które pozostały są już po prostu stare i słabo kwitną. Dlatego w tym roku kupiłam białe botaniczne, a jeśli chodzi o żółty, to on potrafi w ciągu sezonu urosnąć kilka metrów w drugim, trzecim roku uprawy. Mnie się podobają jego żółte lampioniki i przekwitnięte kwiatostany również. Kwitnie praktycznie cały sezon. Mam w tej chwili dwuletnią sadzonkę i w przyszłym roku pokaże pewnie, na co ją stać. Dlatego zainteresował mnie Rubens.
Milka 23:54, 10 sty 2014

Kasiek napisał(a)
A co...niech przeskakuja...sport to samo zdrowie przeciez

Ha, ha to sie nazywa dobre podejscie
monteverde 23:56, 10 sty 2014

Irenka, Tobie nie grozi przeskakiwanie innych nie widziałam na żywo
Milka 23:58, 10 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Irenko, o fotkach napisałam już wcześniej, a opinie? Powojniki były jednymi z pierwszych roślin, które posadziłam w ogrodzie z szesnaście lat temu. Ten żółty botaniczny również. W zależności od nawożenia, podlewania czy występowania chorób grzybowych lub nie - kwitły pięknie lub słabo. Te, które wymagają przycinania, nigdy nie osiągną takich rozmiarów jak botaniczne. Część z dawnych nasadzeń wypadła, te, które pozostały są już po prostu stare i słabo kwitną. Dlatego w tym roku kupiłam białe botaniczne, a jeśli chodzi o żółty, to on potrafi w ciągu sezonu urosnąć kilka metrów w drugim, trzecim roku uprawy. Mnie się podobają jego żółte lampioniki i przekwitnięte kwiatostany również. Kwitnie praktycznie cały sezon. Mam w tej chwili dwuletnią sadzonkę i w przyszłym roku pokaże pewnie, na co ją stać. Dlatego zainteresował mnie Rubens.

Mariola, dziękuję za ten opis, bo juz wiem, jaki bład robię, ja wsxystkie tne, a tu się okazuje, że botaniczne nie...poszukam nazwy swoich, ale one chyba nie botaniczne
Dzis juz uciekam, ale mam prośbe, pokaż jutro u siebie swoje powojniki i jesli mozna, to z nazwami
Dobranoc
Kasiek 00:00, 11 sty 2014

Dobranoc Irenko
Krys 00:04, 11 sty 2014

Dobranoc
ewa004 09:56, 11 sty 2014

Ienko czy to jest Kaśkowy Rubens ?
Rubens

Ja szukam w opisach czy moje powojniki są botaniczne czy nie i nigdzie tego nie mogę wyczytać
AgnieszkaW 10:04, 11 sty 2014

Mam nadzieję, że teraz Irenko będzie już wszystko dobrze z paluszkiem. Powojnik Kasi śliczny, chyba go zapiszę na listę chciejstw