Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:11, 11 sty 2014

Kasik napisał(a)
Witaj.
Dziś raniutko pozwoliłam sobie na gościnę w Twoim ogrodzie. Jestem od niedawna z Wami i choć dużo ogrodów zwiedziłam to jeszcze wiele przede mną. Jeśli pozwolisz będę zaglądała, bo pięknie w nim.

Na mapie jesteśmy "prawie" blisko i mój mężulek z Wrocławia.
Pięknie u Ciebie, żurawki- moje ukochane i budleje- uwielbiam. A ten stoliczek z latarenką- piękny klimacik.

Ja jeszcze musze poczekać na taki ogród, ale kiedyś i u mnie może tak będzie.

Pozdrawiam

Kasiu miło cie gościć, cieszę się z odwiedzin i prawie jesteś z naszych stron
Zapraszam częściej, też zajrzę do ciebie
Milka 13:12, 11 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matko kochana a ja poszłam spać a tu dwie imprezy były U Bożenki i u ciebie. Ale strata Przekąski ciekawe, zakupy dzieł sztuki ,,Rubensy", no i towarzycho że hej. No nie odżałuję chyba Buziaki.

A ja nie mogłam spać, bo spałam w innym pokoju, nie na moim łóżku, bo w sypialni odór farby i cierpiałam okrutnie;(
Ale imprezka była fajna i pewnie nie jedna będzie, jak nic trafisz
Milka 13:13, 11 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Jeśli kupisz Rubensa to pamiętaj jego wogóle sie nie tnie chyba ze gdzieś przeszkadza albo gałązki wiatr połamie. Miłego dnia.

Bożenko, rano podjęta decyzja kupujemy i nie tylko ten na tej stronce, co podałaś jeszcze biały pierzasty nas zachwycił
pozdrawki
mira 13:49, 11 sty 2014

Hej!

Twoja hortensja pnąca jest imponująca - ona tak ma że przez kilka pierwszych lat nie rośnie i nie dziwię się ze chciałaś wywalić ale trzeba wytrzymać i cudny efekt - moja już niby rośnie ale jeszcze wolno

u mnie dziś też cudnie wróciłam ze spaceru po ogrodzie - ciemierniki chyba jutro do flakonu wstawię a inne cebulowe też ciekawskie i wystawiają głowy, przebiśniegi to mnie nie dziwią ale najbardziej się martwię różami
nowe doświadczenie nas czeka bo przed nami zima nie wiosna

pozdrawiam

Ewa 13:55, 11 sty 2014

Rubens też mi sie podoba
Kasiek 14:24, 11 sty 2014

Czyli z tym Rubensem po prostu narozrabialam ; )
ewa004 14:28, 11 sty 2014

A gdzie Irenko kupujesz Rubensa ?
Teraz kupisz a kiedy przyślą ? ja tez bym się na niego skusiła .
Odpisz u mnie bo nie chce przegapić odpowiedzi
Luki 14:32, 11 sty 2014

Ojj ten Rubens jest piękny, a szukałem ciekawej i mocno kwitnącej odminy w tym kolorze i mam z głowy.
Zielona 15:05, 11 sty 2014

irena_milek napisał(a)

Marta, szukałam i tyle póki, co znalazłam, to świadczy o moim bałaganie w folderach, kiedyś się za to wezmę...fajnie że przed nami wiosna, to na bieżąco ją pokażę i przy okazji sfocę ją, jak wygląda w zimie, choć wiem, ze mam pełno fot..
tak myślę ile ona u mnie, no sporo, na początku rosłą byle jak, chciałam ją nawet wywalić, ale nie udało się jej wyszarpać, to ze złości przycięłam i cięłam ile można, potem nie miałam czasu na ogród i zapomniałam o niej i ...nagle wyrosłą i potem już wzrost błyskawiczny; świetnie oplata ten mój słup, trzyma się sama, zero z nią problemów, trochę śmieci jak spadają przekwitłe kwiatostany, jakby co, to pytaj...na fotach w latach 2011-2013 o różnych porach

Dziękuję, Irenko. Zaskoczyło mnie, jak rewelacyjnie wygląda jesienią. Pięknie się jej przebarwiają liście. Myślę o niej jako o przesłonie w miejscu, gdzie będę robiła zieloną ścianę, żeby ukryć kompostownik. Z tego, co piszesz wynika, że wymaga stabilnych podpór. No i fajnie, że mimo radykalnego cięcia, pięknie u Ciebie kwitnie Pozdrawiam i myślę dalej.
Kasiek 15:46, 11 sty 2014

Irenko z Montan fajny tez jest Alexander...rosnie do 12 metrow Poczytaj o nim