Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:32, 24 lut 2014

tu posadziłam te zakupione na giełdzie wrzośce, do innych, ale potem znowu przesadzałam, bo
zaczęło się przesadzanie rośłin koło tronu i w końcu można swobodnie siadać, wiosną go odmaluję, inaczej, a potem M. wymyślił schody i wzdłuż nich te cisy, tak czy tak, jadę po następne, bo wkoło sadzimy

jeszcze po prawej i po 2 z dwóch stron ławki
kanty będę robić, jak będę luźniejsza w czasie

Milka 11:41, 24 lut 2014

chodnik dalej tymi płytami się pociągnie i po prawej stronie też schody i żywopłot z cisów
na tej rabacie rosną; paulownia, olbrzymie hosty, krokusy, szafirki, tulipany, żonkile, potem ostróżki, orliki, naparstnice, lilie i trawy oraz mnóstwo jeżówek,, cały rok jest różnorodna, stąd zabrałam tylko budleje i poszły pod mur do piwonii

wczoraj zabrałam się za tę rabatę, bluszcz zaczął zarastać żurawki i tulipany, musiałam ciąć i całą siłą wyszarpywać, część dałam pod mur, ale całe mnóstwo pięknych sadzonek wywaliłam, na oko z 200!!
Milka 11:52, 24 lut 2014

ambrowiec lada dzień wystartuje, kupiłam 2 lata temu, miał z 60-70 cm, teraz już ponad 2 metry

trawy uwolniłam ze sznurków, wyczeszę i jeszcze pomyślę, czy czubki ścinać; żurawki w dobrej kondycji, tulipany wychodzą na maksa....jakoś gorzej liriope, nie wiem czy jej nie przymroziło, no nic, czekam co dalej

brązowe też uwolniłam ze sznurków
Milka 12:05, 24 lut 2014

potem zabrałam się za hortki, do skrócenia mam jeszcze 6, od razu wtykam gęsto patyki, może coś z tego będzie

dąb przesadzony do lasku, oby dobrze rósł, bo sam się posiał, jak wnuś się urodził
tu Gret Star horti

tu do tych co już mam, wciskam patyki

tu mam kilka ubiegłorocznych i też powtykałam patyki; generalnie tu rosną hortki, paprocie, hosty, szałwie, przetaczniki

tu mi zostało 6 i wygrabienie
Eve 12:08, 24 lut 2014

No to się narobiliście Praca wre! Jest pięknie, będzie jeszcze piękniej. Pomysłów i zmian dużo, ciekawa jestem efektu końcowego
Milka 12:10, 24 lut 2014

tu trawa idealna; pod mur posadziłam bluszcze, bo winobluszcz widoczny tylko w sezonie, a tak powoli urośnie; tam mam hakone, miskant Ml i buki trikolor oraz czosnki

róże pod murem całe w pąkach, część puszcza listki

dzisiejszy mrozik
Milka 12:16, 24 lut 2014

Eve napisał(a)
No to się narobiliście Praca wre! Jest pięknie, będzie jeszcze piękniej. Pomysłów i zmian dużo, ciekawa jestem efektu końcowego

Ewa, jak skończę, czekam na ciebie i obiektywną opinię
Milka 12:25, 24 lut 2014

Eve 12:26, 24 lut 2014

No na pewno się pojawię

Ten ambrowiec szybko rośnie! Żurawki dodają koloru nawet teraz, fajnie Różom dobrze by zrobiło obcięcie starych liści, wiem, że to mnóstwo pracy ale na tych liściach siedzą grzyby, trzeba to usunąć i wybrać liście spod krzewów.
Liriope bardzo wrażliwa jest, u mnie zmarzła w zeszłym roku, brak śniegu mógł spowodować przymrożenie, ale trzymam kciuki

Szkoda, że sadzonki bluszczu wywaliłaś, przygarnęłabym kilka

Milka 12:34, 24 lut 2014

tu teraz pusto, ale w sezonie rośliny sie wylewają, też powtykałam gałązki hortek

rosną tu glicynie, puszczone swobodnie na to wielkie drzewo, czekam jak zakwitną , to będzie magia