Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:15, 25 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudownie , bossssssko, wiosennie Aż się chce już z kawą na ławeczce przysiąść U mnie zimno, tylko 5 stopni a w nocy przymrozki

Gosia, ranki u mnie też ze szronem, ale potem bosko, niestety do weekendu mus czekać na kolejny wypad z łopatą i z grabiami
Milka 12:15, 25 lut 2014

agata19762 napisał(a)
pędzisz Irenko z robotą, że ho ho ...
trawa ładnie się zieleni

Pędzę, bo stale podglądam idealne ogrody i ciągle mam wrażenie, ze jeszcze nie wszystko dopieszczone
Milka 12:16, 25 lut 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, jak pięknie u Ciebie, trawa nawet zaczyna się zielenić. Teraz widać, jak Twój ogród przejaśniał i "się" uporządkował - waszymi "ręcami".

Pewnie inne ręce by się przydały do pomocy, szybciej byłoby, ale chętnych brak, nawet takich, którym zapłacisz, ot bezrobocie jakies dziwne
Milka 12:18, 25 lut 2014

zawitka napisał(a)
Irenko ----szalona Koooobieto nie będę owijać w bawełnę ale należy ci się lanie .Po pierwsze za przerywanie leków na nadciśnienie jak przerwiesz nie będzie lepiej a gorzej /wiem coś o tym praktyka / a i zalecenia lekarzy , Po drugie zwolnij bo organizm po zimie tez musi się zregenerować a Ty po chorobie i pędzisz . Pozdrowienia dla Całej pięknej Rodzinki -------Dostałaś lanie to odpocznij Ha ha

Lanie przyjęłam ale już ok z tym ciśnieniem, to po łupnięciu było
ja nie mogę zwolnić, nie potrafię, ale generalnie wyspana, po 4 się budzę i za czorta w łóżku już nie mogę wytrzymac, więc juz rano coś tam robię, potem praca, a po pracy raczej leniuchuję, za ciemno jak na mnie i czekam na dłuższe dni
Milka 12:19, 25 lut 2014

zawitka napisał(a)
A pamiętam że chciałaś bodziszka niebieskiego czy Ci wysłać ???/ Jeszcze spi ,bo zaglądałam do niego /Powiedz kiedy Ci wysłać

Jak się obudzi, wysyłaj adres podam na pw
Milka 12:22, 25 lut 2014

Urszulla napisał(a)

Śliczne zdjęcia jak zwykle dałaś,
ambrowca zazdroszczę tak pozytywnie, dobrze się zadomowił i pewnie niedługo będzie szalał
żurawki ożywiają wszystko wokół
i zdjęcia z mrozikiem też fajne

Ja mu się dziwię, bo tam gdzie rośnie jest sam żwir i gruz jakiś, po poprzednikach zostało to w ziemi, ale może to właśnie lubi
akurat te żurawki bardzo lubię, najmniej z nimi zachodu, nawet nie ma specjalnie co skubać po zimie
dziś też szron, przez moment miałam wrażenie, ze drobna kaszka z nieba sypie
Milka 12:25, 25 lut 2014

Kindzia napisał(a)
Ale masz piękne żurawy po zimie!!! U mnie częściowo nędza!!!Na dodatek przetrwały zielone tłuste liszki, które mi je żrą w dalszym ciągu!!! Jutro im szałer zrobię
Kawał roboty odwaliłaś! U mnie nie wyłazi ani jeden tulipan...czosnki też nie

Sprawdzałam czy u mnie są, bo część żurawek w innym miejscu zbiedniała, ale nic nie znalazłam, oby tak zostało, bo jak czytam o tych problemach, to mnie ciarki przechodzą!!!!
U mnie już wszystko idzie, czosnki ciut noski mają pomrożone, oby to nie zaszkodziło w kwitnieniu..
Kasiu, u ciebie pewnie już w sobotę będzie wysyp
Milka 12:26, 25 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Irenko ale Ty szybka jestes, cały ogród już posprzatany a przecież i w domu sporo pracy miałas. Jak sie z robotą do wiosny nie wyrobię to Cię zaprosze do pomocy.Buziaki.

Bożenko, gdzie tam cały, jeszcze jest co robić, ale się zrobi, a jak nie, to też nic się nie stanie, włączam na luz

Chętnie ci pomogę
Milka 12:28, 25 lut 2014

EPODLAS napisał(a)
Irenko, aż się zawstydziłam jak przeczytałam ile ty już pracy w ogrodzie zrobiłaś. Ja na razie tylko krzewy przycięłam. Irenko jak przycinasz teraz horti, to patyki wsadzasz do ziemi? Nigdy tego nie robiłam może ,mnie trochę oświecisz? Mam na razie tylko trzy horti, dobrze by mieć więcej. Pozdrówka.

Bożenko, ja mam ogród pod nosem, Ty jednak musisz dojechać, więc nie ma co tam mówic o pracy, ja zawsze bardziej podziwiam tych, co muszą dotrzeć do ogrodu
..Tnę hortki, oglądam gałązki, przycinam i te najładniejsze i najmocniejsze od razu wtykam do ziemi, jaki efekt osiągnę, czas pokaże, ale mnie raczej to lepiej sie udaje, niż dołowanie w donicy, tak jak z sianiem, w grunt z sukcesem, w domu nici
Milka 12:31, 25 lut 2014

Gardenarium napisał(a)
Piesy jakie grzeczne przy pańci

Moje sunie ostatnio strasznie świrują, z Dżagi istna komedia, Sonia nie lepsza, całą niedzielę miałam ubaw, chyba na starość im zaczyna odbijać!!