Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:38, 24 lut 2014

Eve napisał(a)
No na pewno się pojawię

Ten ambrowiec szybko rośnie! Żurawki dodają koloru nawet teraz, fajnie Różom dobrze by zrobiło obcięcie starych liści, wiem, że to mnóstwo pracy ale na tych liściach siedzą grzyby, trzeba to usunąć i wybrać liście spod krzewów.
Liriope bardzo wrażliwa jest, u mnie zmarzła w zeszłym roku, brak śniegu mógł spowodować przymrożenie, ale trzymam kciuki

Szkoda, że sadzonki bluszczu wywaliłaś, przygarnęłabym kilka

Ciekawa jestem ile w tym roku urośnie?
To w takim razie pobawię się z tymi liśćmi, czy jak zielone są, to też?
Może liriope jeszcze odbije, bo bryłą korzeniowa powinna wytrzymać, tylko to co na zewnątrz wymroziło, poczekam;
Ewa, bluszczów nadal mam mnóstwo, dam ci ile chcesz takie świeżutkie z ziemi wyciągniemy, pięknie ukorzenione, potem po posadzeniu u siebie ciachniesz wiodący pęd i szybko się rozrośnie, czynność trzeba powtarzać 2 razy w sezonie
Eve 12:43, 24 lut 2014

Dziękuję z góry

Listki tylko stare trzeba usunąć, dobrze by było miedzianem krzewy popryskać.
Gabrysia_ 12:46, 24 lut 2014

Ale się napracowałaś,pewnie jesteś z efektu zadowolona,ładnie czyściutko u ciebie
Buziaki i lecę dalej
danuta_szwajcer 12:57, 24 lut 2014

Irenko masz tak pieknie i taki porząek, ze nic tylko przebieram sie szybko i biore sie za porzadki Mus isc pracowac do ogrodu Wegetacja u mnie na całego Pozdrawiam serdecznie
Milka 13:18, 24 lut 2014

Ewa, usunę, ale czy dam radę z miedzianem, nie wiem, najwyżej w sezonie zrobię wywar z pokrzyw i tym się będę ratować

Gabrysiu powiem nieskromnie, jestem zadowolona, powoli mój ogród zaczyna tworzyć całość, tak jak mam to w wyobrażeniach

Danusiu, wczoraj odsapnęłam od remontu, bo dziś dalej remont i tak było przyjemnie, a tak potem bolało tu i ówdzie, już zapomniałam o takich dolegliwościach
dużo relaksu na ogrodzie życzę
malgorzata_s... 14:49, 24 lut 2014

Cudownie , bossssssko, wiosennie Aż się chce już z kawą na ławeczce przysiąść U mnie zimno, tylko 5 stopni a w nocy przymrozki
agata19762 16:37, 24 lut 2014

pędzisz Irenko z robotą, że ho ho ...
trawa ładnie się zieleni

AgnieszkaW 17:14, 24 lut 2014

Irenko, jak pięknie u Ciebie, trawa nawet zaczyna się zielenić. Teraz widać, jak Twój ogród przejaśniał i "się" uporządkował - waszymi "ręcami".
zawitka 17:17, 24 lut 2014

Irenko ----szalona Koooobieto nie będę owijać w bawełnę ale należy ci się lanie .Po pierwsze za przerywanie leków na nadciśnienie jak przerwiesz nie będzie lepiej a gorzej /wiem coś o tym praktyka / a i zalecenia lekarzy , Po drugie zwolnij bo organizm po zimie tez musi się zregenerować a Ty po chorobie i pędzisz . Pozdrowienia dla Całej pięknej Rodzinki -------Dostałaś lanie to odpocznij Ha ha
zawitka 17:19, 24 lut 2014

A pamiętam że chciałaś bodziszka niebieskiego czy Ci wysłać ???/ Jeszcze spi ,bo zaglądałam do niego /Powiedz kiedy Ci wysłać