Wiesz Bożenko, że piszą różne rzeczy, ale wg moich obserwacji...lubi, byleby nie stała woda
co do magnolii, nie wiem jak, ale jednak ta część co przemarzła była sucha i musieliśmy dosłownie pół magnolii wyciąć, dorosła magnolię kilkunastoletnią, wielkie drzewo na amen straciliśmy i 2 Nigry, tak bywa też
dlatego wybrałam magnolie parsolowate, bo kwitną czerwiec - lipiec i mróz im nie straszny, gorzej, bo po 7-9 latach dopiero pierwsze kwiaty, poczekam sobie jeszcze
za to gwiaździsta, w tym zakątku gdzie mało słońca kwitnie u mnie bardzo długi o cieszy
posadziłam 2 w jeden dołek i chyba się zrosły
Irenko, mróweczko Gwiaździsta cudna Super że w cieniu, bo jej przypalone płatki nie wyglądają zbyt dobrze. Ależ Ty masz tych bukszpanów i żurawek! I tulipany już kwitną! Wrocław to Wrocław.. "
buziaki!!
Moje nigdy w kojcu nie siedzą, cały czas luzem są na ogrodzie, robią, co chcą......zamykam tylko, gdy są goście, choć i tak mi ich żal, no ale gdyby miało coś się stać, więc lepiej się zabezpieczyć
moje psy mają rajskie życie
parasolowate długo rosną, zanim zakwitną 7-9 lat, moje dopiero 3 lata u mnie i może są 2-3 letnie ze szkółki, więc może za 2 lata doczekam http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113408,14241883,Magnolia_parasolowata.html
a to jej kwiaty, zdjęcia zrobiłam rok temu w Anglii.były olbrzymie!
Jak dumasz, to coś wydumasz, zawsze może byc lepiej, ja z moich zmian jestem zadowolona, na końcowy efekt trzeba 3 lat, wtedy to będzie widoczne
zlikwidowałam kółka, ale się nakopałam, nazrywałam darni, jeszcze to pod wisterią jest, ale kto wie, może to zostanie, bo mój M. lubi
jeszcze 3 hosty z jednego do wykopania, trawa w innych posiana
głogowniki są na nowym miejscu i przy okazji musiałam pomiędzy nie przenieść hakone, bo tam gdzie były, trwa demolka, chyba jeszcze część wyciągnę i wiem, gdzie dam mogę szaleć, mam jej mnóstwo
Mój tata, jak żył, mówił na mnie mróweczka
Masz rację, za 2 lata nazbierałam tego, stworzyły się ogromne kępy, muszę je dzielić, bo brzydną i w ten sposób zaoszczędzam pieniądze, powoli kończę z zakupami
na fotach nie widać, ale cały ogród upstrzony szafirkami