Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:12, 07 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Irenko moje to all gold ale czytałam ze one właśnie wilgoci nie lubią szczególnie zimą i badz tu madry. Dlaczego magnolia ma sie odbudowac przecież mróz niszczy tylko kwiaty a nie drzewka.

Wiesz Bożenko, że piszą różne rzeczy, ale wg moich obserwacji...lubi, byleby nie stała woda
co do magnolii, nie wiem jak, ale jednak ta część co przemarzła była sucha i musieliśmy dosłownie pół magnolii wyciąć, dorosła magnolię kilkunastoletnią, wielkie drzewo na amen straciliśmy i 2 Nigry, tak bywa też
dlatego wybrałam magnolie parsolowate, bo kwitną czerwiec - lipiec i mróz im nie straszny, gorzej, bo po 7-9 latach dopiero pierwsze kwiaty, poczekam sobie jeszcze
za to gwiaździsta, w tym zakątku gdzie mało słońca kwitnie u mnie bardzo długi o cieszy

posadziłam 2 w jeden dołek i chyba się zrosły

Milka 13:25, 07 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Irenko dołączam się do pytania Any Art.
Twoja magnolia gwiaździsta dopiero zaczyna kwitnąć? Moja już przekwita

Moja Marzenko, ma takie miejsce, że kwitnie bardzo długo a jak pachnie, nie mogłam nosa oderwać no i mahonia, ten zapach jest wszędzie

trawy idą w oczach i tu są bordowe i białe ....chyba? ...tulipany

trzmielina wspina mi się po kratce
wywaliłam stąd irgi, wszystkie
Tusiala 13:39, 07 kwi 2014

Rety ale Ty masz gęstwinę na tych rabatach
Mrówka Z bardzo fikuśna A masz Irenko u siebie miskanty Variegatus?
popcorn 13:44, 07 kwi 2014

Irenko, mróweczko Gwiaździsta cudna Super że w cieniu, bo jej przypalone płatki nie wyglądają zbyt dobrze. Ależ Ty masz tych bukszpanów i żurawek! I tulipany już kwitną! Wrocław to Wrocław.. "
buziaki!!
Milka 13:47, 07 kwi 2014

Mamjuz wystawia kły:
rośnie tu w skrzyni, teraz tulipanki i barwinek dają pokaz
Milka 13:48, 07 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Te poduchy to żagwin Odpowiem za Irenkę.. nadrabiam od spotkania z Małgosią.. bo co przeczytam, to nie zdążę skończyć.. jak przychodzę to znów kilka stron zaległych.. i tak na okrągło.

Myślałam że parasolowata już zaczyna kwitnąć, ale czytam, że nie. .. dobrze, że doczytałam, bo by było, że głupoty pisze.. ale te pąki wyglądały jak pąk kwiatowy.

A c odo psów, to zawsze mówię, że albo psy albo śliczny ogród. No chyba, że sie ma jednego psa wielkości szczura.. to wtedy co innego.. tyle nie zdemoluje..

Ja dumam nad kształtem rabaty wsiowej... z jednej strony podoba mi sie inaczej.. a z drugiej strony.. zapłotowane przed psem... może wyglądać idiotycznie.. wiec wiem jak to jest... Twoje są dwa wiec w kojcu nie będą sie nudzić.. a co wyjdziesz to możesz wypuścić.. i mieć pod kontrolą.. o ile da sie to mieć pod kontrolą......mój stary i stateczny, a co połamie... to szok.. i rozkopana jedna rabata cały czas....

Moje nigdy w kojcu nie siedzą, cały czas luzem są na ogrodzie, robią, co chcą......zamykam tylko, gdy są goście, choć i tak mi ich żal, no ale gdyby miało coś się stać, więc lepiej się zabezpieczyć
moje psy mają rajskie życie
parasolowate długo rosną, zanim zakwitną 7-9 lat, moje dopiero 3 lata u mnie i może są 2-3 letnie ze szkółki, więc może za 2 lata doczekam
http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113408,14241883,Magnolia_parasolowata.html

a to jej kwiaty, zdjęcia zrobiłam rok temu w Anglii.były olbrzymie!

Jak dumasz, to coś wydumasz, zawsze może byc lepiej, ja z moich zmian jestem zadowolona, na końcowy efekt trzeba 3 lat, wtedy to będzie widoczne
zlikwidowałam kółka, ale się nakopałam, nazrywałam darni, jeszcze to pod wisterią jest, ale kto wie, może to zostanie, bo mój M. lubi
jeszcze 3 hosty z jednego do wykopania, trawa w innych posiana
głogowniki są na nowym miejscu i przy okazji musiałam pomiędzy nie przenieść hakone, bo tam gdzie były, trwa demolka, chyba jeszcze część wyciągnę i wiem, gdzie dam mogę szaleć, mam jej mnóstwo

Milka 14:01, 07 kwi 2014

monteverde napisał(a)

a to dobrze ,że masz nasadzenia, będę czekala na foty porównawcze a kwitnienia juz u Ciebie sliczne, szczególnie te żagwinowe poduchy pozdrówka

Ania, sama jestem ciekawa, jak to będzie
teraz u sąsiadów kwitną drzewa owocowe i zza muru super widok
i widać tu róże na murze

a będą piwonie i lawendy, wielkie budleje, mam jasną fiolet, ciemną i odmianę strzelistą..białą, w sumie chyba 6
Milka 14:03, 07 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Irenko, mróweczko Gwiaździsta cudna Super że w cieniu, bo jej przypalone płatki nie wyglądają zbyt dobrze. Ależ Ty masz tych bukszpanów i żurawek! I tulipany już kwitną! Wrocław to Wrocław.. "
buziaki!!

Mój tata, jak żył, mówił na mnie mróweczka
Masz rację, za 2 lata nazbierałam tego, stworzyły się ogromne kępy, muszę je dzielić, bo brzydną i w ten sposób zaoszczędzam pieniądze, powoli kończę z zakupami
na fotach nie widać, ale cały ogród upstrzony szafirkami
Milka 14:19, 07 kwi 2014

iwonaal napisał(a)
Śliczne poduchy

Wiosną wszystko cudne

trawa turzyca palmowa
Milka 14:23, 07 kwi 2014

Lena napisał(a)
Irenko....wieki mnie nie było a Twój ogród wiosenny cudowny. Robisz fantastyczne zdjecia!!!
Pozdrawiam

Lena dzięki czasami udaje się z fotami
łubin ma śliczne liście

żółcie i niebieskości
na żywo o niebo lepiej