Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:11, 17 cze 2014

Gocha napisał(a)
Irenko ta żurawka wkoło magnolii to jaka odmiana- bo zdaje się, że ona w słońcu rośnie i to jak rośnie. Metasekwoję też miałam taką na pniu ale coś strasznie posmakowała mojej suni ( owczarek niemiecki ) bo nie dość, że wyłamała to pogryzła pień. Innych roślin w pobliżu nie ruszała. Pozdrawiam.

Gosia, tam mam chyba 3 rodzaje pomieszane, jednej jestem pewna, że Maghony
Moja metasekwoja nie jest na pniu, to drzewo, ale mąż podcina od dołu, bo to będzie wielkie drzewo, więc tak co 2 lata usuwa dolne gałęzie, aby była wyżej nad pergolą
a u mnie psy upodobały sobie moją gnojówkę z pokrzyw, pół wychlipały....w końcu resztę wykorzystałam i podlałam róże i znowu nastawiam, ale chowam przed nimi
...no i 3 dni było szukanie buta ogrodowego, jedna zabrała, a druga zakopała na rabacie!
pozdrawiam

a tu uliczny widok, jakie to w sumie jest piękne, pokrzywa i zwykła trawa
Milka 11:15, 17 cze 2014

Sebek napisał(a)
W ogrodzie masz bajkowo, zachwyca mnie ta różnorodność

Sebciu dzięki powoli ograniczam gatunki i idę w ilościowo z jednej grupy, dążę do mało absorbującego ogrodu, czy to się uda przy tym kuszeniu nowościami?
kolejna lilia, ona właściwie jest czarna, nie umiem tego na focie pokazać

i przypalone liście magnolii parasolowatej
Milka 11:21, 17 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Po moich czosnkach już dawno wspomnienie zostało, Twoje jeszcze fioletowe!!! Lawendzia już Ci kwitnie, moja w pąkach jeszcze. Ale liatry chociaż w podobnym stadium mamy

Też nie lubię sprzątać po różach...Alhymist mi śmieci okropnie, czeka mnie wielkie sprzątanie.

Piękne róże Irciu masz!!!

One i w ubiegłym roku tak długo kwitły, chyba późniejsze i mają jakieś inne liście..
dzięki, że róże się podobają, podlewam wywarem z pokrzywy, może będzie im lepiej, bo jedne mam, co gubią liście, zostają gołe patyki...dziś chyba część wyczyszczę,o ile nie zboczę z obranego kursu i czymś innym się nie zajmę
po całym ogrodzie posiałam maciejkę, ale mi pachnie

i w końcu zobaczę jeżówki z ubiegłorocznego siania, ciekawe jaki kolor będą mieć? u ciebie już kwitną
Tusiala 11:23, 17 cze 2014

Ta czarnula śliczna

Milka 11:24, 17 cze 2014

eda napisał(a)
Pięknie zieloniutko i kolorowo soczyście Pozdrówka zostawiam

O, nowy fajny avatarek
oj schnie już u mnie, mimo podlewania, co robić...czaruję, ma popadać pozdrawiam
i chyba będą kwiatki na bodziszku od Monic, potem je stąd zabiorę i dam do donic
Milka 11:26, 17 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Ta czarnula śliczna

Tak a obok niej rośnie taka monstrum, ale nie wiem, jaki kolor, bo na jesień przesadzałam i na wiosnę przy okazji robienia murków z cisów znowu
Marta, jak cisy, moje doskonale, zaraz w planie mam już cięcie
Milka 11:29, 17 cze 2014

anula_wn napisał(a)

Irenko, te fotki są cudne ! przepięknie to uchwyciłaś

Dzięki Anula, tam na żywo jest przepięknie i pachnąco...niestety, jak okiem rzucisz w bok....tak z 8 metrów, to już widać gruzowisko

i już w tym zakątku hortensje ogrodowe dają pokaz, ale szybko!
Kindzia 11:30, 17 cze 2014

Te jeżówki to jakieś chyba ciemne będą, już lada moment. Jakie siałaś?

A dlaczego różom liście opadły? Plamistość? Pryskałaś?

Moja maciejka jeszcze nie kwitnie, posialiśmy z Kubusiem przy tarasie. Dostałam od Bogusi nasionka maku takiego pełnego, już dość spore są, Ty je też chyba masz...takie różowawe kwiaty.
Milka 11:31, 17 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Irenkio, byłam i na bieżąco jestem Pięknie u Ciebie

Agnieszko cieszę się, bo wiem, że ostatnio nieczasowa jesteś, tym bardziej doceniam
....cała w skowronkach jestem, jednak mi te maki wzeszły, ależ jestem ciekawa, jakie będą, mus przyjaciółce pokazać, bo się martwiła, że tak kiepsko mi z nimi poszło
Milka 11:34, 17 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Te jeżówki to jakieś chyba ciemne będą, już lada moment. Jakie siałaś?

A dlaczego różom liście opadły? Plamistość? Pryskałaś?

Moja maciejka jeszcze nie kwitnie, posialiśmy z Kubusiem przy tarasie. Dostałam od Bogusi nasionka maku takiego pełnego, już dość spore są, Ty je też chyba masz...takie różowawe kwiaty.

Jeżówki nie miały nazwy, ani podanego koloru, dlatego niespodzianka będzie, część pąków ciemna, a część jasna, w tym miejscu, w innych podobnie
no nie wiem czemu, one tak, co rok chyba to plamistość, oprysk robiłam raz, było lepiej na chwilę, więc teraz lecę z pokrzywami...
jestem bardzo ciekawa twoich maków, jakby co, piszę się na jedną makówkę