Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Kindzia 11:35, 17 cze 2014

irena_milek napisał(a)

Jeżówki nie miały nazwy, ani podanego koloru, dlatego niespodzianka będzie, część pąków ciemna, a część jasna, w tym miejscu, w innych podobnie
no nie wiem czemu, one tak, co rok chyba to plamistość, oprysk robiłam raz, było lepiej na chwilę, więc teraz lecę z pokrzywami...
jestem bardzo ciekawa twoich maków, jakby co, piszę się na jedną makówkę

Pokażę oczywiście, wydawało mi się, że u Ciebie je widziałam...ale jak nie masz, to Ci wyślę. Warto, zobaczysz
Tusiala 11:39, 17 cze 2014

Irenka czekam na Ciebie z decyzją o cięciu ale czytałam, że teraz jeszcze rosną i najlepiej ciąć w lipcu. Co o tym myślisz?
Milka 11:41, 17 cze 2014

anna_g napisał(a)
Już nie będę cytowała ale te fotki powyżej to moim zdaniem do katalogu albo gazety... są prześliczne... W ogóle dałaś mnóstwo ślicznych fotek ślicznego miejsca. Bujnie u Ciebie, kolorowo, gęsto, mnogo, ślicznie... Podziwiam Cię jak sobie z tym wszystkim radzisz... Pozdrawiam cieplutko.

Aniu, och jakie słodkości dla ucha ogrodnika wiesz, jakoś robię, no oczywiście razem z mężusiem, część zadbana, część mniej, coś tam niewyplewione, coś nieopryskane, ale aż tak nie widać...z doskoku skubię tu i tammuszę kanty wzdłuż chodnika odświeżyć, to od razu inaczej będzie
no i tu po wywaleniu murków i donic trzeba ziemi i posiać trawę...o 6 poprawiałam tu kanciki, ale po nie zrobiłam foty...już mi pali tu żurawki!!!
i ja cmokam
niedługo nowa odsłona tego miejsca w całości....łatwiejsze koszenie

Milka 11:42, 17 cze 2014

Kindzia napisał(a)

Pokażę oczywiście, wydawało mi się, że u Ciebie je widziałam...ale jak nie masz, to Ci wyślę. Warto, zobaczysz

Ja cię będę pilnować z tymi makami!!! mam koncepcję na nie i na trawy i nic więcejpokazywałam śliczny mak z Justyny ogrodu, też na nasiona czekam
Milka 11:43, 17 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Irenka czekam na Ciebie z decyzją o cięciu ale czytałam, że teraz jeszcze rosną i najlepiej ciąć w lipcu. Co o tym myślisz?[/quote

Tak radzą, ale ja 2 ciut podcięłam i jeszcze bardziej zaczął szaleć, więc jednak ścinam i niech się rozkrzewia i do jesieni już ładnie zdrewnieją
Milka 11:45, 17 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Byłam obejrzałam , pozdrawiam.

Cieszę się
pierwsza dalia ma pąk sadziłam 17 marca, razem z sianiem werbeny
Milka 11:52, 17 cze 2014

Marzenko.........a na początku ambrowiec był mizerniutki, na 2-3 rok dopiero zaczyna porządny pokaz, tak samo buki trikolor...te ciemne żurawki mocne bardzo

Basiu....na ten mur puszczam bluszcze, coby jesienią ciut zielono było, bo biel wali po oczach schodki lubię, doczekałam się

Polinko....zapraszam na kawę i ciacho, może Agę tez przytargasz

Alicjo.....miło mi to słyszeć tym bardziej, ze masz i nowocześnie u siebie i zarazem ogród dojrzały

Grażynko.....czyli obie synków sprzedajemy...ale, nie z tego powodu zmiany, ot było w palnie i tak powoli coś z tych planów realizujemychociaż pewnie gościom będzie przyjemniej, o rany, to już 2 miesiące zostały!!!

Chopin nieustannie kwitnie i ciągle nowe pędy wypuszcza
Tusiala 13:02, 17 cze 2014

Jak ciachniesz to koniecznie mi pokaż. I z bliska, i z daleka
Robertop 22:49, 17 cze 2014

Irenko, u Ciebie nadal wszystkie rośliny wczesniej Pozdrawiam.
ewsyg 22:57, 17 cze 2014

irena_milek napisał(a)

i w końcu zobaczę jeżówki z ubiegłorocznego siania, ciekawe jaki kolor będą mieć? u ciebie już kwitną

Irenko, ja kiedyś zebrałam nasiona z białej jeżówki, wysiałam ja i koleżanka. Wzeszły nam różowe. Też jestem ciekawa jakie będą te z Twojego siania.