Grażynko dziękuję jak zadbany ogród, to z kolei inne rzeczy zaniedbane, ale wiesz, że ogród wciąga...
z kretem sobie poradzimy, ale już fajnie było bez niego, a tak znowu łyse placki, trzeba dosiewkę trawy zrobić..
pozdrawiam, zaraz kończę u siebie i biegam do was
te super cieszą
zaraz liatrie i lawendy, mam białe i wrzosowe...i pełno siewek
siewki werbeny z 17 marca
wycięłam kule głogowników, już się prosiły, teraz będą znowu malinowe listeczki
Nie pamiętam, w jakimś malutkim sklepie kupiłam i eksmitowałam na nowe miejsce, tu mają sucho i nie ida w górę...pewnie jakaś zwykłakolor w rzeczywistości ładniejszy, głębszy i intensywniejszy
a tu len
hochle bujają
To super!!! one szybko rosną i dużo miejsca zajmą ci
mnie wszystkie szaleją
tu jest ta, co dostałaś
dopiero zaczyna, ścięłam ją wiosną do ziemi
a tu mix wielu, w sumie w tych bukszpanach mam 16 róż
Piękna ta róża i czytałam o niej że pięknie pachnie mam jeszcze taką troszkę ciemniejszą też pachnąca.A co do miejsca to może się rozrastać bo duża działka moja
Małgosiu, bardzo lubię na to patrzeć, podejrzewam, ze wszyscy
pozdrawiam
rozplenice rosną, 2 ciut za płytko wsadzone i zmarniały, może odbiją
zaraz szał hortensji i kwiatów host
róże i lilie
lawenda białą i fioletowa
Zapach cudny, jak za dawnych lat, to róża stara, bardzo wiekowa, chyba za Niemca sie ostała, tak mówili poprzedni właściciele, od których dom kupiliśmy...jeśli nie będziesz ciąć, stworzysz z niej kwitnący żywopłot i jesienią ślicznie się wybarwia, no myślę, ze będziesz zadowolona
najstarsza kępa szaleje
czasami tak się zarobię w ogrodzie, ze zapominam o aktualnych fotkach
jestem pewna, że będą, stale coś szukam, ale najlepiej mimochodem mi sie udaje dzięki Martuś
ostatnie czosnki, a wczoraj chciałam przekwitłe wyrwać i wyciągnęłam razem z cebulą, na nowo będę sadzić
Irenko ta żurawka wkoło magnolii to jaka odmiana- bo zdaje się, że ona w słońcu rośnie i to jak rośnie. Metasekwoję też miałam taką na pniu ale coś strasznie posmakowała mojej suni ( owczarek niemiecki ) bo nie dość, że wyłamała to pogryzła pień. Innych roślin w pobliżu nie ruszała. Pozdrawiam.
Po moich czosnkach już dawno wspomnienie zostało, Twoje jeszcze fioletowe!!! Lawendzia już Ci kwitnie, moja w pąkach jeszcze. Ale liatry chociaż w podobnym stadium mamy
Też nie lubię sprzątać po różach...Alhymist mi śmieci okropnie, czeka mnie wielkie sprzątanie.