Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Tusiala 10:03, 20 paź 2014

Zebiriusy wow
Czy Ty Irenko kiedyś odpoczywasz?
malgocha1960 15:21, 20 paź 2014

Irenko,u ciebie jak zwykle pięknie,ale nie może być inaczej przy takiej szykownej właścicielce.Miłego dnia.
makkasia 20:32, 20 paź 2014

Irenko, pokoje, komnaty pokazujesz nam je pięknie, ściskam Cię mocno i nie przepracowuj się za mocno!!!
Milka 07:37, 21 paź 2014

Kindzia napisał(a)
Tak Ci dobrze to ukorzenianie hortek wychodzi...muszę wiosną spróbować chociaż z Mega Pearl. To piękna hortensja, dostałam ją latem od Kasi. Może się uda

U mnie takiej jesieni jakbym sobie życzyła nie ma...Mariken zielony, a te nieliczne żółte listki od razu opadają

Kasiu, powiem że tak, czego się nie spodziewałam mam propozycję, wiosną przyślij mi patyki i ci ukorzenię, na bank się przyjmą i potem zabierzesz gotowe sadzonki....no może jedną sobie zatrzymam
U mnie też jeden mariken bez liści, drugi się jeszcze trzyma, a drzewa miłorzęby nadal zielone
teraz ciut ma być gorzej z pogodą, ale następny tydzień znowu fajny

tu moja roczna sadzonka, czyli patyk z ubiegłego roku, bryła korzeniowa olbrzymia, krzew wysokości około 70 cm juz przesadzony do lasku
wiosną go ciut skracałam..

jak mi te rh i hortki urosną, będzie perfekt w lesie
w tle widać posadzoną.... wszystkie już patyki są na miejscu
malgorzata_s... 10:46, 21 paź 2014

Irenko te hortki to te patyczki co w marcu widziałam?? Niesamowite Ty jakąś magię stosujesz i tyle Czarodziejko Cmok
Milka 12:26, 21 paź 2014

Napisałam się i wcięło net...ale się wkurzyłam...grrr
Gosia, to z patyków ubiegłorocznych, ale tegoroczne też z potężną bryłą i kwitną, wszystkie już na swoim miejscu; koniec z limkami, teraz będę rozmnażać vanilki, koniec zakupów, jedynie 4 cisy do donic na taras imprezowni, reszta będzie własnej produkcji, zresztą nie mam gdzie sadzić już, pewnie część będę i tak eksmitować....z czasem
buziak

a tu sadzonki lawendy, początkiem października robione, wszystko się przyjęło i nawet zaczyna kwitnąć! widać?
Milka 12:49, 21 paź 2014

makkasia napisał(a)
Irenko, pokoje, komnaty pokazujesz nam je pięknie, ściskam Cię mocno i nie przepracowuj się za mocno!!!

Tak zażartowałam z tymi pokojami, ale ciut skojarzeń w tym jest
aktualnie moje ulubione miejsce, to Imprezownia, otoczenie wypiękniało, najpiękniej świeci teraz słońce, aż do stycznia, gra światła, magia o tej porze
grabiłam liście, ale co dziennie to samo się robi, wkoło mam same ponad 100-letnie wiązy, wszystkie liście kręcone jakimś wirem, lądują u mnie

wysadziłam wszystkie cebule, ponad 500...szlaban, już nie będę kupować, patyki przesadzone....zostały poprawki kantów i wąsy i liście, liście, liście
tak było luty 2012

październik 2014
oczywiście będzie piękniej, bo to nadal nie koniec, póki co, życie nas przystopowało..
podoba mi się ten taras, czy model tego domku, chociaż to nie skopali poprzednicy

i w pobliżu niego

Milka 13:00, 21 paź 2014

Tusiala napisał(a)
Zebiriusy wow
Czy Ty Irenko kiedyś odpoczywasz?

Rzadko, nie mam nerwa na to
ale czasami organizm sam mnie wyłącza
to widoki z zebrinusami

po lewej stronie domku też rośnie szpaler zebrinusów

ambrowiec