Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 14:18, 21 paź 2014

Irenko, cudną masz jesień w ogrodzie, bo ogród cudny!

Basiu, grzech narzekać...jest cudownie, cały czas na plusie, w domu ciepło, raptem wieczorem coś ogrzewamy, oszczędności rosną, jest czas na zbieranie liści i nadrabianie zaległości
tytoń ozdobny kwitnie w najlepsze, niemal wszędzie; nasiona z ubiegłego roku, to, co się samo posiało, przetrwały w ziemi

Milka 14:29, 21 paź 2014

iwonaal napisał(a)
Pięknie Irenko

Dzięki wielkie

Te werbeny zakryły róże, dacie wiarę, że tu mam 5 sztuk

kolor budlejii, lawendy i werbeny jak dla mnie fajnie się zgrywa
gorzej, że buk i albizja prawie niewidoczne

a tu nieproszony gość, jeszcze więcej liści
Milka 14:37, 21 paź 2014

ana_art napisał(a)
Niesamowita przemiana a tak na marginesie to myślałam że tylko jak lump w ogrodzie pracuje

Pamiętając tamten widok, nie myślałam, że podołamy, a tak dużo za 2 lata zrobiliśmy
to nie wiem, czy ktoś się znajdzie, co lepiej niż lump wygląda, kiedyś siebie sfocę, ten widok wart będzie śmiechu Aniu, nie martwimy się tym

tak w tej chwili wygląda rozplenica Modry, może Aga z Jurajskiego wpadnie, to zobaczycisów nie widać
ewa004 14:44, 21 paź 2014

Irenko buziaczki zostawiam

Ogród prześliczny ,kolory jesieni w słoneczku przepiękne .

Nie martw się nie tylko Ty jak lump wyglądasz w ogrodzie (chociaż szczerze wątpię )
Milka 15:01, 21 paź 2014

Ewcia, no gdzieś ty była, bo mnie też długo nie było, ostatnimi czasy latam po forum, jak fariat, tak z doskoku
udało mi się słońce zamknąć w roślinach
lump najwyższej klasy jestem, uwierz, kiedyś dowód dołączę a brudna do tego, jak ciort, nie wiem czemu
buziaki

perukowiec podolski jest niezniszczalny! upiłowany do ziemi, znowu wielki i jaki kolorek daje; tu będę formować wielki jałowiec, tylko w co?

aage 15:12, 21 paź 2014

Wpadłam z rewizytą...sporo mam do nadrobienia, zabieram się za lekturę.
Macham
mira 15:17, 21 paź 2014

Irenko posiedziałam sobie i wygrzałam się na tarasie bo u nas już zima idzie.
Cudny ten tytoń i bardzo pasuje do Twojego ogrodu - ja w przyszłym roku musze się lepiej postarać.
Sadzonki hortek ekstra lepszych nie kupisz.

pozdrawiam
zawitka 15:17, 21 paź 2014

irenko tylko nie przesadż tego ostokrzewu w zimniejsze nie osłonięte miejsce bo padnie jaki lump wszyscy jesteśmy lumpowo zakęceni ale nam z tym dobrze więc się ciesz i juz ha ha
malgorzata_s... 15:32, 21 paź 2014

Irenko chyba podobnie wszystkie wyglądamy w wirze pracy ogrodowej
Purpura na twarzy z kropelkami na czole, makijaż rozmazany jak któraś zmyć zapomniała
Włosy jak po bójce lub uderzeniu pioruna z domieszką liści i igliwia Czarny frencz ogrodniczy i błotko tu i uwdzie
Ja kiedyś tak nieświadoma przywitałam listonosza Mina bezcenna Dobrze że nie zawołał nie rzucają klątwy czarownico
Gocha 15:34, 21 paź 2014

Milka napisał(a)

Pamiętając tamten widok, nie myślałam, że podołamy, a tak dużo za 2 lata zrobiliśmy
to nie wiem, czy ktoś się znajdzie, co lepiej niż lump wygląda, kiedyś siebie sfocę, ten widok wart będzie śmiechu Aniu, nie martwimy się tym

tak w tej chwili wygląda rozplenica Modry, może Aga z Jurajskiego wpadnie, to zobaczycisów nie widać

Piękna ci ona jest. Ja chyba mam od tego roku jedną sztukę. Milka powiedz jak ona zimuje i co się z nią robi żeby przeżyła