Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:35, 14 lis 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Bajecznie Irenko. A widzę że jeszcze masz czerwone hortensje. Pozdrawiamy.

Zbysiu, w tych ciut zacienionych miejscach są białe i różowe, te które bardziej na słońcu, już brązowe
tu dopiero różowe

a tu juz brązowe
Milka 14:00, 14 lis 2014

AgnieszkaW napisał(a)

Irenko, trawy masz piękne, ale to chyba jest rozplenica Moudry lub Black Beauty, bo Hameln ma jasne kłosy?

U Marzenki przeczytałam, że wysadzasz to, co sadziłaś, bo masz nowe pomysły Zdradzisz, jakie?

Ps
Mam pomysł u siebie na wiekszą ilośc traw, ale powolutku muszę w tym kierunku mojego eMa urobić Pewnie ze dwa lata minie, zanim coś wskóram (choć pomysł mam już) Buziam

Agnieszko, no walnęłam się, tak to rozplenica Moudry, a tu dowód zakupu, 3 lata temu, pierwszy rok nie kwitła, drugi ledwo i dopiero w tym roku wiem, dlaczego ją kupiłam

Zdradzę, jak skończę bo nie wiem czy będzie lepiej czy gorzej
na razie dumam, co tu dać, mam miejsce, że też tak późno odkryłam je, chyba przez jasnotę a to takie miejsce na osi!
to to miejsce

Ale jestem ciekawa twoich pomysłów, podziel się na pw, może i mnie coś z tych planów się przydapomysł najważniejszy, a M. puść ten odcinek Maja w ogrodzie, z trawami, może szybciej zmieni zdanie
Milka 14:05, 14 lis 2014

Zielona napisał(a)

Na razie nie ruszam tych hortek. Stawiam jeszcze na to, że były wybujałe, prowadzone w szkółkowych warunkach i może to jest przyczyną ich niestandardowego koloru jak na jesień...

Hammeln mam, ale maleńkie i już całkowicie suche. Ale... doczekam się

Myślę, ze tak było, zawsze trzeba dac szansę, tak czy siak, choć piękne są wiele roślin, dopiero po 2 , 3 lub więcej lat pokazują to, co w nich najlepsze, choćby rozplenice
wiosną znowu chyba dzielę te Moudry
teraz myślę, gzie mam Hameln
malgorzata_s... 14:08, 14 lis 2014

Irenko cudna ta rozplenica Ty nadal ogrodniczkujesz? Ja już odpuszczam Roślin brak, pomysłów też No i w plecy znowu mi coś wlazło Buziaki weekendowe
Milka 14:11, 14 lis 2014

Gosiu, nadal, aura sprzyja, zresztą u mnie tyle liści ciągle, nie zdążyłam z cięciem i mam pomysły na nowe nasadzenia; zaczęłam od Imprezowni, zamiast tawuł dałam trawki i z rozpędu lecę dalej
Gosiu, czyżby na ognisku cię przewiało? przód ciepło, tył zimno, wiem to, bo co tydzień u nas ognisko do nieba, ale na ogrodzie, bo u nas można palić do końca listopada

zdrowiej, zaraz po waszych watkach pobiegam
i Krzyś niech smaruje kamforą, masuje i opatula
Milka 14:14, 14 lis 2014

monteverde napisał(a)
Irenko gdzie jest o tym kulkowaniu? a rozplenice masz śliczne i nie tylko pozdrówka

Aniu, u Marzenki było o tym i chyba tam jakieś linki, jak się nie walnęłam

dzięki Aniu
malgorzata_s... 14:18, 14 lis 2014

A widzisz, o tym nie pomyślałam Możliwe że mnie zawiało Będzie smarowanie i wygrzewanie
U mnie wiatr liście już zrzucił,jeszcze tylko przykryć wrażliwe roślinki zostało ale to po przymrozkach
Milka 14:31, 14 lis 2014

Myślę, ze tak, bo i mnie to się przytrafiło i drogą dedukcji wyszło, że to ta przyczyna
no to już jestem dobrej myśli, wyzdrowiejesz
u mnie widziałąś ile tych starych drzew, a żadne nie moje, tylko liście na razie nic nie okrywam, powinny sobie radzić, ale w Kanadzie już taki snieg, że szok, psiapsióła pokazała, ja go nie chcę
popcorn 14:33, 14 lis 2014

Jakie trawy! A hakone jakie wielki i jak się ładnie przebarwiła! Moja jakby uschła brzydka jest, w każdym razie.

pozdrawiam, Irenko!!
malgorzata_s... 14:38, 14 lis 2014

Nie martw się Wysypie się wszystko w Kanadzie i do nas nie dojdzie