Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Zielona 20:31, 12 lis 2014

Milka napisał(a)

Zielona Marta, bo w ciągu tylu lat rośliny te wysypiska zarosły, o to chodziło
czyli też masz takie same odczucia, jak ja, może jeszcze dajmy im szansę, za rok może pokażą to, co powinny, ale dobrze wiedzieć, ze nie tylko u mnie tak jest, bo mam w planie z ich patyków robić kolejne sadzonki
zachwyca mnie ta Hameln, ma takie czarne kłosy, zwłaszcza przy tej żółci widoczne

Na razie nie ruszam tych hortek. Stawiam jeszcze na to, że były wybujałe, prowadzone w szkółkowych warunkach i może to jest przyczyną ich niestandardowego koloru jak na jesień...

Hammeln mam, ale maleńkie i już całkowicie suche. Ale... doczekam się
monteverde 20:59, 12 lis 2014

Irenko gdzie jest o tym kulkowaniu? a rozplenice masz śliczne i nie tylko pozdrówka
Gardenarium 21:11, 12 lis 2014

Irenko, mnie się zdaje że to nie Hameln, ona nie ma czarnych kłosów, masz raczej nowość np. viridescens "Black Beauty".

Hameln nie ma takich czarnych kłosów.

Instagram Ogrodowiska
weronika77 21:26, 12 lis 2014

Milka napisał(a)

wyspa nr 2

Ładnie przybrana czerwienią wyspa nr 2.
Mala_Mi 21:37, 12 lis 2014

Co Ty znowu kombinujesz..... babciu z ADHD
alinak 23:00, 12 lis 2014

Potwierdzam Irenka to nie Hameln ani moudry nie ma aż takich ciemnych ...
znowu zmieniasz ? ...hmmm nie dziwota tutaj człowiek nie jest w stanie nic nie robić , zwłaszcza jak sie naogląda . sama byłam zaskoczona ile już pozmieniałam w ogrodzie . wczoraj znowu popełniłam zmianę przy wglębniku .wyrzuciłam rozplenice a wsadziłam carex bronze curls + żurawka marmelade .
jednak i tak jest co u ciebie podziwiać ..jak zwykle
bdan 06:56, 13 lis 2014

Irenko wklej prosze zdjęcie nutkajskiego? Jak szybko on przyrasta, u nas w szkółka tylko malutkie egzemplarze
Bogdzia 18:02, 13 lis 2014

gierczusia napisał(a)

Gdyby było jakieś miejsce wolne na tą " topografię " to mnie bardzo proszę policzyć .. Naaawet bez noclegu

Ja sie wybieram w maju do Wojsławic to na 5 minut może też zajrzę???
bdan 10:33, 14 lis 2014

Proszę o pomoc w wyborze drzew, u mnie na stronie 186
Milka 13:12, 14 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Tu i ówdzie czytam o planowanych przeobrażeniach stylowych i otwarcie piszę, pobobają mi się plany Twoje. Nie sposób mieć wszystko w ogrodzie.

Bardzo mnie to cieszy, ale plany się krystalizują...po omacku, bo jak wieczorkiem po pracy łażę po ogrodzie, to widzę, co trzeba...jakby więcej
Urosły mi drzewa koło pergoli, są podkasane, mam tam cisy i bukszpany i miejsce na;
rh i azalie, czy same cisy w różnej postaci i do tego trawy?
w ogrodzie jest wielka różnorodność, mnóstwo tego i bylin i traw i krzewów, ręce tylko dwie, dlatego tak tu sobie publicznie dumam, rady mile widziane

od niedawna mam trzcinnik krótkowłosy CALAMAGROSTIS BRACHYTRICHA, czy ktoś ją ma i co o niej powie?