Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

gierczusia 19:25, 11 lis 2014

Urszulla napisał(a)
Ja też się wiosną piszę na topografię ogrodu Irenki, zaklepuję miejsce z noclegiem tym razem

Gdyby było jakieś miejsce wolne na tą " topografię " to mnie bardzo proszę policzyć .. Naaawet bez noclegu
Kindzia 13:41, 12 lis 2014

Takie piękne różowe kućki ML mają??????????? Cudne!!! U mnie ani widu, ani słychu...a tak bym chciała!!! Lubię bardzo takie różowe
I tak mnie kwitnące Zebrinusy ucieszyły bardzo w tym roku ZA dużo szczęścia nie może być przecież

Niesamowite przeobrażenie ogrodu...ciekawe, czy ja za 10 lat spojrzę na swoje zdjęcia ogrodu i powiem tak jak Ty...
zawitka 14:22, 12 lis 2014

Nie mogę nie połazikować u Ciebie jesień cudna i te kolory Buzile posyłam odpoczęłam i lecę obiad gotować
Milka 14:52, 12 lis 2014

AgnieszkaW fajnie tak popatrzeć, a już się śmiałam do rozpuku, że wydawało mi się ładnie, nowa część od 3 lat jest, za 3 będzie nowa odsłona, ciekawa jestem, co wtedy powiem
na razie intymność od sąsiadów została zrobiona, fajnie mój M. wymyślił, z korzyścią dla nich i nas

Epodlas Bożenko, tej pracy naprawdę było mnóstwo, niektórzy nie są w stanie sobie wyobrazić, co to było po powodzi...ale jest już oktylko uraz do wody mi został

Ula te wyspy, to gruzowisko, az dziw, ze całe to bagno tam wpakowane, tak roślinom posłużyło, rosną zdrowo i chyba nawóz z tego się z czasem zrobił

Marzena masz większy areał, większą panoramę, a ja już zgęściłam swój ogród i tak stare z nowym rośnie trawy w tym roku bajeczne, wszystkie

Aniumonteverde dziękujemy oboje

Sebciu, to samo myślę oglądając stare foty, tam jest daglezja, jodła kalifornijska i sosna czarna, w tej chwili około...na oko 12m, a miały 30 cm donice już wieszspisały się na medal, niedługo, jak skończone będą dechy na tarasie, pójdą na schody
zawitka 14:59, 12 lis 2014

No to smacznego
Milka 15:09, 12 lis 2014

Bogdzia też wolę, to co będzie

zebrinusy żółkną, też ciekawie to wygląda

paniprzyroda Mariola, ten upływ czasu najmniej mi się podoba kiedyś nie było, gdzie rośliny kupować, w 97r był jeden konkretny sklep, u mojej przyszłej koleżanki, netu nie było i jakoś trzeba było sobie radzić i nie było forum!!!...ale pewnie i tak, jak byłoby wszystko, błędów nie unikniesz, bo jednak ważne są warunki dla konkretnych roślin, wilgotność i klasa gleby, nasłonecznienie i pochodzenie

Mala_Mi tak się myślało, może i dobrze a teraz zmieniamy i tez dobrze; chyba tym zmianom końca nie będzie, bo stale coś nowego nam oferują i to co mamy rośnie i zmienia wszystkohi, hi..raz, jako drzewo go przerosłam, ale w realu jego 196 nie przeskoczęi nie chcę
te wyspy, to rodzaj rabaty, ale z gruzu, błota popowodziowego, potem doszły rosliny i ziemia, i powstało coś, co dzieli ogród na 2 części, jakby liściasta i iglastątyle razy i tyle fot było, że mój ogród znasz na amen
tu one idą 3 i po prawej las i cała reszta, najlepiej wylukasz na żywo
pod domkiem mam Vanilki, ale czy na pewno, może za rok się okaże, na razie są białe i lekko różowe.

Marzena2007 a wiesz, że ja u ciebie tyle razy byłam tyle razy oglądałam wirtualnie i też mi umyka topografia
Haniu było pracowicie, są prace z którymi musimy przed zimą zdążyć, ale buziaki i ja posyłam

Ula zaklepane

Zielona Marta, bo w ciągu tylu lat rośliny te wysypiska zarosły, o to chodziło
czyli też masz takie same odczucia, jak ja, może jeszcze dajmy im szansę, za rok może pokażą to, co powinny, ale dobrze wiedzieć, ze nie tylko u mnie tak jest, bo mam w planie z ich patyków robić kolejne sadzonki
zachwyca mnie ta Hameln, ma takie czarne kłosy, zwłaszcza przy tej żółci widoczne
Milka 15:13, 12 lis 2014

Gierczusiu od 2 lat jedziecie, jak ja do innych

Kindzia Kasiu bardzo podobne do kwiatów zebrinusa, te co kwitną, są u mnie od 2 lat, te co są rok, nie kwitną, choć na jednym jakaś próba byłachyba tak spojrzysz po 10 latach, ja na swój już po 3 latach

Zawitka Halinko, jeszcze na dziś jest, chyba że mój się uwinie sam jesień mamy cudną, z mojej jestem zadowolona
Chopin nadal kwitnie
Pszczelarnia 15:20, 12 lis 2014

Tu i ówdzie czytam o planowanych przeobrażeniach stylowych i otwarcie piszę, pobobają mi się plany Twoje. Nie sposób mieć wszystko w ogrodzie.
zbigniew_gazda 15:23, 12 lis 2014

Bajecznie Irenko. A widzę że jeszcze masz czerwone hortensje. Pozdrawiamy.
AgnieszkaW 17:03, 12 lis 2014

zachwyca mnie ta Hameln, ma takie czarne kłosy, zwłaszcza przy tej żółci widoczne

Irenko, trawy masz piękne, ale to chyba jest rozplenica Moudry lub Black Beauty, bo Hameln ma jasne kłosy?

U Marzenki przeczytałam, że wysadzasz to, co sadziłaś, bo masz nowe pomysły Zdradzisz, jakie?

Ps
Mam pomysł u siebie na wiekszą ilośc traw, ale powolutku muszę w tym kierunku mojego eMa urobić Pewnie ze dwa lata minie, zanim coś wskóram (choć pomysł mam już) Buziam