Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 09:51, 26 lut 2015

Weronika77.....cieszę się, że powolutku do formy wracasz, planujesz, prawie tniesz, podejrzałąm lasek, alez zmiany! i jakie pole do popisu ten rok chyba nie będzie wyjazdowy, plany mam, co sie uda, nie wiem, ale nie myślę, raczej tylko tu i teraz

jasnota w przełęczy bez oznak zimy, jak ma sie u ciebie?

teraz, jak berberysy bez liści widać ukryte jałowce i cyprysika w środku, dziwię sie, że to zyje

o tu w srodku cyprys, wieża obserwacyjna wróbli
bdan 09:56, 26 lut 2015

Milka napisał(a)
bdn....Danusiu, u mnie tez na okrągło ciasto marchewkowe w róznych odsłonach, doszłam do mistrzstwa ale potem mam w planie wykorzystac pulpe na kompostownik

Poślij proszę jakiś sprawdzony przepis. Zrobię do odmiany wg Twojego
Milka 10:00, 26 lut 2015

Justyna napisał(a)
Irenko, ale macie już wypucowane!
Wiosna we Wrocławiu zaawansowana
Będę się z Tobą kontaktowała, jak przyjdzie czas, w sprawie namiaru na plantację bukszpanową.
Okazuje się, że mój kolega z ulczelni mieszka niedaleko Ciebie. Pomyślałam, że podam Ci przez niego Śniegowca wirginijskiego, chciałabym, żeby zakwitł już u Ciebie
A my chętnie wpadniemy w maju na kwitnienie rododendronów i tulipanów. Może i uda się załapać na wisterię...
Ściskam i całuję!
P.S. Pies słodziak, tworzą zgrany duet, dobrze, że wzięłaś

E tam, az tak nie, ale pamietam poprzednie lata, gdy były zimy długie i mroźne, było duzo gorzej
Oczywiście podam, a na Śniegowca czekam, byłoby cudownie widziec jego kwiaty oczywiscie zapraszam na kwitnienie, chyba w tym roku bedzie, co ogladać, część rodków ma juz 3 i 2 latawisteria juz chyba rusza i wspaniale pnie sie po linie, może będą girlandy nad głowami
psiaka nie ma ale to długa historia, okazał się niewdzięcznikiem, włoczęgą, albo go ktos ukrad, nie wiem, przy moich stresach, to był kolejny, który mocno przeżyłam, Sonia znowu sama, znpowu kolejny piesek w planie..
to na radosne ożywienie dąbrówka, a obok jakies wilczomlecze chyba dzikie, nie wiem, ale ładne

cisy w kuleczkach

Milka 10:04, 26 lut 2015

grembosia napisał(a)
Wiosenka piękna do Ciebie zawitała i instruktaż cięcia bardzo pomocny.

Cieszę się, jeszcze dzis tnę, to pokażę jak po w tym kole bukszpanowym będzie, tam mam największe 8 sztuk i długo mi schodzi
tu mam najmniej pracy, 2 razy do roku pzrycięcie jałowców, czy co to tam jest, aby nie blokowały pzrejścia i z głowy
agata19762 10:05, 26 lut 2015

Irenko u Ciebie już prawdziwe przedwiośnie
energii i sił to masz baaaaaarzdo dużo ...czuję to przez monitor
ile Ty już pracy wykonałaś ...szok !!!
Milka 10:15, 26 lut 2015

eda....Edytko, Kasiek mówiła aby nie ciąć, poczekam, bo ja chcę aby mi kratke i wstretna budke z narzędziami zarosło

adom1206......Agnieszko miło, że zagladaszco roku róznice i co roku te nasze wiosny jednak sie wyrównują

Madżenka...udanej wyprawy

Mala_ Mi....u mnie w lasku wszytskie w kondycji, a tam niby sucho i to mnie zastanawia, pozostałe nędzne widziałaś....mam do pzresadzenia białe kulki dzwonka Poszarskiwego, pójda na miejsce tych zdechłych żurawek
o tu są bezproblemowe, tam gdzie domek letni i w samym lesie i koło róż i brązowych traw, wszytsko raczej suche stanowiska

AgnieszkaW.....Aguś, naprawdę nie jest źle u ciebie, u mnie tak samo właściwie było w styczniu, 1 dzień miałam snieg, teraz deszcz by sie przydał, choc ziemia nie jest sucha o dziwo
zobacz jak trzmielina ta srebrzysta wspina sie po berberysie, ciężko ja ciać, takie koło wielkie, musze na nią włazić....i znowu pranie, uwielbiam jak sie suszy na powietrzu

lojalna_....oj dawno u ciebie Jolu nie byłam, nadrobię, obiecuję tak..komary, muchy i pajaki rzadzą, sasiadki koty przyłażą i poluja na moje kosy, a przeciez one dbaja o ekosytem, oczyszczają robale i teraz z kotami walczę
brunery juz w takim stadium
Milka 10:36, 26 lut 2015

Mala_Mi.....Aniu czy ja wiem, z reguły u ciebie krokusy najsybciej, moje wylazły, ale jeszcze nie kwitna, więc myślę, że to może kwestia mojego muru, odbija swiatło i daje ciepło; jak sie wyrobie, to dokupie jeszcze cisy złote odmiana Brzeg, rosna szybko, sa piekne i w kilku zaplanowanych miejscach dokonam zmiany
wśród 100 rh...chyba, bo znowu nie pamietam, ten jest namietnie objedzony, tylko ten 1, co go żre, nie wiem, co robić?

Juzia....no mieszkasz jednak w innej strefie, ale zawsze aura potem nadgania, my juz po cebulowych, a u was nadal się cieszymy widokami, tylko wiadomo, że juz cie ciągnie cos grzebac...od ziemi jeszcze zimno, bez ciepłych kaloszy ani rósz, ubieram sie, jak na Sybir
tych rozplenic nie cierpie ciąć

Kasik....no cudne sąte żurawkiale wam zazdroszczę, tak bym chciała z wami porajdać, potraficie człowiekowi dac tyle powera! ucałuj wszytskich ode mnie
tu tez patyki...ciekawa jestem ile w tym roku uda się będzie, co rozdawać, bo mnie juz miejsce ogranicza

eda....Edytko, słońce juz wysoko, wiec odpusci, miłego dzionka

danuta_szwajcer....pewnie też swoich nie przytnę jeszcze, nie wyrobie się i to może działa na plus, co do hakone musisz je ciąć, jak inne trawy, one dość wczesnie ruszają, więc na 100% zyją

kanty zostawiam na cieplejsze dni

Zbysiu, to ja teraz dumam, wrzosy to czy wrzośce, kupione jesienią, to chyba wrzośce, ok czyli w kwietniu tnę, dzięki
Kasiek 10:42, 26 lut 2015

Ale masz wiosne, cudownie Ciesze sie ze Rubens u Ciebie taki duzy,moje kilkuletnie takie nie sa,i pamietaj, nic narazie nie obcinaj
Milka 10:42, 26 lut 2015

bdan napisał(a)

Poślij proszę jakiś sprawdzony przepis. Zrobię do odmiany wg Twojego

Danusia, taki mam najprostszy
4 jaja, 1 i 1/2szkl mąki, ja używam bio jakąś, ale może byc każda, 3/4 szkl cukru trzcinowego lub 4 łyzki miodu, 1szkl oleju, 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki sody, pulpa ile tam masz, z reguły u mnie 2 szklanki, jeśli ktos nie ma pulpy to 2 szkl startej drobno marchwi,
jako dodatki daje orzechy lub rodzynki, jak nic nie mam sezam, polewy robie na góre lub nie, kazda wersja smaczna
jaja ubic z cukrem, potem po trochu olej, na koniec sypkie i marchew, do nagrzanego na 180 piekarnika, u mnie termoobieg i piec 40-45 minut, 10 minut przed końcem zmniejszam temperature do 150, smacznego
Milka 10:44, 26 lut 2015

agata19762 napisał(a)
Irenko u Ciebie już prawdziwe przedwiośnie
energii i sił to masz baaaaaarzdo dużo ...czuję to przez monitor
ile Ty już pracy wykonałaś ...szok !!!

Czuć to? zaraz uciekam, bo nie wyrobie planu muszę byc 8 godzin na powietrzu
ostrokrzew w pączkach