Marta i ja pozdrawiam wiosennie trudno na fotkach pokazać, co sie robi
to ta big żurawka, jedna sztuka Southem Comfort
tu pod ambrowcem też ona, plus trytomy i liriope variegata
tu w kole bluszczowym
Danusia, jak na te porę porządek, ale brak jeszcze schludnosci, ciagle cos nawiewa, igieł pełno, grabienie na okragło, no i klon Flamingo śmieci az miło
Jak masz krokusy, to reszta pikuś, zatem mnóstwo zdrówka, po kawałku codziennie i będzie ok, podobnie robię, choc ostatnio z rzędu po 8godz non stop robiłam, nawet nic mnie nie bolało
wrzośce non stop kwitna, ciąc je czy nie, nie wiem
zabrałam się za te piekną trzmieline, bo jasnota ja dołem zarosła, a wolę aby była widoczna, więc cięcie, wyciaganie itd, jak to w kalejdoskopie ogrodnika
wyciagniete spod jasnoty sa takiego koloru, ciekawie to wyglada
Irenko- jaka radość To miłe, że tak pięknie sie utrzymały. Moje żurawki w większości są piękne. Tak, jakby im zima nie straszna była.
Z moimi cebulowymi to juz średnio. Nie zdawałam sobie sprawy, że dla pięknego spektaklu trzeba by było miec ich kilka razy tyle.
Ale nie biadolę, będę się cieszyc tym co urośnie.
Jutro jedziemy do Kasi do Pszczyny, a w sobotę razem do Gosi na sabacik- wiosnę "naszą " im zawiozę.
U mnie wszystkie wrzosy pod igliwiem i tez kwitną, ale ja tnę dopiero w kwietniu bo u mnie jeszcze gdyby mróz był to je zniszczy , już to przerabiałam. Piękne masz te żurawki, zrobie zdjęcia u mnie jakie marnoty po zimie ale jak przestanie padać. Hakone totalnie mam suche to tak ma być czy je wymroziło? Miałam te trawy pierwszy raz.
Tak jest u Ciebie zimy nie było. Żurawki takie jak w jesieni. Wrzośców nie musisz ciąć - tak wyczytałem. Natomiast wrzosy tak, w kwietniu i to dosyć nisko.
Sił zabrakło na forumgonię z robotą, ta najcięższą, potem będę znowu zastopowana
pierwszy listek wiciokrzewu pomorskiego
reszta w pąkach
wśród tych zurawek i sadzonek trzmielin maluchy trawy, ładnie pzretrwały
Wilczyco....prosze bardzo, forsycje, kaliny juz tuz tuż
agata19762.....niech rosną, siej do gruntu w kwietniu pzred ulewą, tak najszybciej wschodząfotek mnóstwo, staram sie u siebie byc na bieżąco, wieczorem, jak nie padne u was pobiegam
Grembosiu....dzięki
iwka....proszę bardzo, będą piękne
Borbetko.....patrząc na pogodę, to jakos najcieplej wypada Rzeszów, ale fakt, te ostatnie zimy inne, własciwie o miesiąc przyspieszony kalendarz ogrodnika
Mala_MI....obrazki choc szybko sie ogląda, a ty tez zabiegana jesteś