Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 20:49, 26 lut 2015

agata19762 napisał(a)
Irenko musiałam znowu przyjść i zobaczyć nowinki u Ciebie zdecydowanie szybciej wszystko startuje pochodziłam u siebie dla sprawdzenia ...

Jutro pokaże meldunek z cięcia, powiem, ze sie umeczylam, az pomyslalam, koniec z rozmnaźaniem hortensji,, jak wszystkie beda takie wielkie to chyba pila elektryczna bede ciac

Agatko, zobaczysz, za tydzien u was szal juz
Milka 20:57, 26 lut 2015

Rench napisał(a)

Ech,jak te rododendrony zakwitną,będzie dopiero szał !

Forsycjom pąki nabrzmiały,jeszcze chwila i róże pociachamy , zgodnie z procedurą Aż jestem ciekawa,jak moje werbeny zimę przetrwały,wysiało mi sięich mnustwo w tamtym sezonie.

Cos mi sie zdaje, ze to kwestia paru dni, ponoc w Opolu u sasiadki mojej kolezanki, juz kwitnie
werbeny, jak przezimuja, to juz sa wtedy porzadne kepy, mnostwo wydalam, a jeszcze duzo mam i zmienie im lokalizację
Reniu, ciełam dzis hortki i od razu ciachnelam 5 Chopin, ich patyki zostawiłam i moze uda się rozmnozyc, jak nie wywalę

To przez Bogdzìe tyle ich u mnie, rodkow oczywiscie
Milka 21:14, 26 lut 2015

Kasiek....zobaczymy, oby tak było

Kitek81.....Kasiu, jak jestes w pracy, to nie da rade w ogrodzie, ale dzien coraz dluzszy, to i u ciebie poleci z robotka, ja ostatnio w domu, potem wybywam, wiec robie ile sie da, potem nie da rady i choc nie bede sie zamartwiac, ze nie zrobione

Magda.....wrzucilam str.2338

Mirka....jak tam wszystko śpi, nasionka idą

Sebciu.... dziękuję, jutro skrocę

Joasiu.....milo cie widziec winogrona śmialo do gruntu, rusza z kopyta, mam nadzieje, ze szybko beda owocowac

Aganiu......tez jestem ciekawa, juz jesienia miałam odebrac i się nie udało, pokaze go uwazaj, nie zgub kaloszy w blotku, a ciasto szybkie i smaczne
Madzenka 21:20, 26 lut 2015

Oglądałam dzisiaj forsycje w miescie, lada dzien i zaczna pekać!
Bogdzia 21:21, 26 lut 2015

Milka napisał(a)

Bozzenko dzieki i co z tym lisciem, co to moze byc? Czy u ciebie trafia sie podjedzony rh?

Częsc dziur to na pewno opuchlaki ale częsc jakieś inne ryjkowce. Musisz później cos na te opuchlaki zastosowac , ja ostatnio stosuję Calypso w czasie kwitnienia truskawek jest podobno najbardziej efektywne ale jest też mnóstwo innych środków o czym pewnie wiesz. Tak najczęściej sa atakowane rh rosnace w cieniu.A ten jak rosnie?
wojtas2101 22:06, 26 lut 2015

Włożyłem jesienią patyczki hortensji do wody ale bardzo wolno puszczają korzenie 3 miesiące stoi w garażu, podobno nacina się korę w pionie co przyspiesza znacznie ukorzenianie.
Milka 22:09, 26 lut 2015

Bogdzia napisał(a)

Częsc dziur to na pewno opuchlaki ale częsc jakieś inne ryjkowce. Musisz później cos na te opuchlaki zastosowac , ja ostatnio stosuję Calypso w czasie kwitnienia truskawek jest podobno najbardziej efektywne ale jest też mnóstwo innych środków o czym pewnie wiesz. Tak najczęściej sa atakowane rh rosnace w cieniu.A ten jak rosnie?

W sloncu, ale nie tak palacym. Ja nigdy jeszcze nic nie stosowalam, wiec moze zrobie tym, co piszesz, dzięki
Milka 22:10, 26 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Oglądałam dzisiaj forsycje w miescie, lada dzien i zaczna pekać!

W miescie zawsze o 1-2 stopnie cieplej i stale forsycje i bzy wczesniej, ale choc wiemy kiedy ciac roze
Milka 22:13, 26 lut 2015

wojtas2101 napisał(a)
Włożyłem jesienią patyczki hortensji do wody ale bardzo wolno puszczają korzenie 3 miesiące stoi w garażu, podobno nacina się korę w pionie co przyspiesza znacznie ukorzenianie.

Po co tak sobie utrudniac teraz, jak juz widzisz paki na hortejnsjach, tniesz je i od razu do ziemi, to naprawde najlepszy i najbardziej skuteczny sposob, moja ziemie mieszam ciut z piachem, jakos wtedy szybciej ida
polinka 22:13, 26 lut 2015

Irenko, chyba z 10 stron musiałam nadrobić ale nie powiem, przyjemne to było czytanie i oglądanie wiosny Melduję, że i u mnie hortensje przycięte a nożyce elektryczne wykorzystałam do cięcia miskantów.

Buziaczki kochana