Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 16:17, 16 cze 2015

Gosia...ogród nawet ok, ogólny bałagan, pełno gałęzi, konary, liście, nasiona, piachu ziemi, robię non stop, a efektu nie ma, czasami sił mi brak i wkurzam się podwójnie, tyle do zrobienia, a ja nie daję radę, jakiś nowy model ogrodu mus wymyślic

Tess... Tereniu, no bałam się tego bardzo, ale mąż mówi, że w aucie pod drzewem bezpiecznie, więc co chwile tylko nowe drzewa szukałam, bo zajęte miejscówki były

Mirka...no tak musi byc juz u mnie z 10 lat i był już dość spory do 2m, więc chyba najwyższa pora, bo juz myślałam, że się nie doczekam
we dwoje przyjemniej się bać
chyba o te ci chodzi, nie wiem, co to jest, ale łądne

GosiaJoanna...to wielkie drzewa, w botaniku wręcz giganty, do 30m, ale są odmiany mniejsze lub kolumnowe

Margarete...Małgosiu, ona jest sliczna, na zywo jarzy po oczach, liscie ładne, ale sieje się gdzie chce i tu juz jest problem, faktem jest że tylko w wielkiej masie jest zjawiskowa. Jak ją wywalę, pociągnę dalej lawendy, choc mam tam trawy i rozchodniki, coś znowu do zmiany miejsc pewnie, a z przodu berberys Admiaration, jeden padł od suszy, nawet one tu nie dają radę, tylko lawendy i firletki, posiało się bez mojej zgody mnóstwo roślin, rudbekie, jeżówki, kostrzewy, znowu walka

szkoda tulipanowca, po tylu latach uff,ale masz powód aby coś innego ładnego miec, bo jednak tulipanowce są dość kruche. To super, ze u was bez przygód
buziaki

Kasya 16:56, 16 cze 2015

Ślicznie te lilie wyglądają z tymi limonkowymi trawkami
Milka 17:01, 16 cze 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Czytam i oglądam że jednak straty nie takie wielkie Cieszę się bo w raju strat nie powinno być

Gosiu dzięki chyba ten raj się wymknął znowu spod kontroli, sił mi brak, nijak nie wyrabiam, dłonie od wyszarpywania jasnoty tak mnie bolą, w krzyżu łupie, noga boli, a końca nie ma...będę rozdawać swoim gościom roślinki
te róże na murze oberwały, musze isć i ściąć, bo brzydko wygląda, część się tylko uchowała, a gdzie indziej ok

a teraz tu walka
mężuś podcinał wysoko daglezję, sosnę czarną i jodłę kalifornijska, rany ile tego było...potem mielenie
bajzel totalny
wyleciało
2 kosodrzewiny, szkarłatka, krwawnik, kocimietki, brunery, dzwonki, odętki, jasnota, wilczomlecz
tawułą japońska ostrzyżona
doszły trawy carex elata i bukszpany kulki, 2 róże Abraham Darby i Chicago, 2 pnące, 3 rozplenice Rubrum, Red Barony, dalej nie wiem....dumam

Milka 17:08, 16 cze 2015

Kasya napisał(a)
Ślicznie te lilie wyglądają z tymi limonkowymi trawkami

Dzięki Kasiu one szybko zakwitają, z jednej juz jest kilka

to dalsza relacja z pola walki
aha i została azalia i ta od Gosi tu będzie, pontyjska pachnąca
tanio kupiony stożek cisowy do reanimacji, mam nadzieję, ze sie uda
trawa zryta
jałowiec złoty z 5 kulek zostawiłąm 3, odkryły sie cisy

jakieś podpowiedzi, co dalej, bo nie mam koncepcji?????

Milka 17:14, 16 cze 2015

pod pergolą ta róża pnąca i ją po niej całej chcę prowadzić, inna drugą spod muru zabiorę
zabieram z donic cisy, coś marnieją i tu wcisnę, są złote, zatem skoro tyle złota, to coś jeszcze stałego bordowego, klon japoński?

w pobliżu
Kasya 18:15, 16 cze 2015

Milka napisał(a)

Dzięki Kasiu one szybko zakwitają, z jednej juz jest kilka

to dalsza relacja z pola walki
aha i została azalia i ta od Gosi tu będzie, pontyjska pachnąca
tanio kupiony stożek cisowy do reanimacji, mam nadzieję, ze sie uda
trawa zryta
jałowiec złoty z 5 kulek zostawiłąm 3, odkryły sie cisy

jakieś podpowiedzi, co dalej, bo nie mam koncepcji?????

a hortki ?
Pola 21:34, 16 cze 2015

Irenko, cudna rewolta, żółte trawki superowo pasują...a wogóle to dlatego tak mi się podobają, bo u nas na żadne trafić nie mogę...
wiunia 22:59, 16 cze 2015

Irenko masz ślicznie zgrane kolorki z tymi trawami Pięknie!

Mam pytanko, co mogę zrobić z moim ambrowcem na listkach pojawiły sie kilka dni temu takie brązowe plamki to pewnie jakiś grzyb? W zeszłym roku było to samo, pryskałam różnościami ale nie pomogło Potem te liście zaatakowane opadają taka jestem wściekła, że hej! Miałam nadzieje, że w tym roku tego nie będzie atu masz babo placek! Irenko może masz jakąś radę wiem, że też masz ambrowca i rośnie cudnie!
Pozdrawiam!
GorAna 23:09, 16 cze 2015

Irenko, rewolucjonistko.....oszczędzaj siły!!!!!
Widzę, że Cię nosi.....będzie zapewnie cudnie.....a pod drzewami nie myślałaś o hortensjach pnących?
Gardenarium 23:52, 16 cze 2015

To jest Erigeron, czyli przymiotno, ja to miałam, bardzo dużo ale wyginęło

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies