Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Madzenka 15:13, 14 cze 2015

A dzisia w JG pieknie, +28 i slońce
danuta_szwajcer 15:36, 14 cze 2015

Oj współczuję Ci bardzo, spotkało mnie to dwa ostatnie lata i to też w czerwcu, byłam zła okropnie i żal straszny bo człowiek tyle pracy wkłada i parę minut i takie straty. A jak hortensje? Bo u mnie to ucięte pąki były jak maczetą. Ale za parę dni znowu ogród będzie cieszył. Tez z niepokojem patrzę w niebo a duchota okropna i susza u nas. Masz pięknie i czytam, ze znowu zmiany planujesz? Też tak mam to szajba totalna ogrodowa hahaha ale fajnie bo coś trzeba robić i czerpać z tego radość Niechaj burza już Was omija Buziaki
Kasya 15:44, 14 cze 2015

Czytam o gradzie i strasznie współczuje
U mnie tez po nocnych burzach parowka bo słońce mocno grzeje
Zszargało mi tylko piwonie, ale zdążyłam je wcześniej podeprzec.
danuta_szwajcer 16:36, 14 cze 2015

Irenko no i mnie spotkało to samo( Gradobicie i wichura, kulki jak jajka nawet rh i azalie z okna widze połamane( Brak słów...
Peppermint 05:07, 15 cze 2015

Irenko wiem co czujesz, u nas w listopadzie ubiegłego roku w 3 dni spadło prawie 2m śniegu, po czym przyszła odwilż i w jeden dzień wszystko niemal stopniało. Sam śnieg nie zrobił tylu szkód co odwilż. Z przodu domu mam posadzoną piękną srebrną choinkę która osiągnęła już spore rozmiary i 1/3 rostała złamana przed ten mokry śnieg. Wciąż dumam co z tym zrobić, przesadzić do tyłu i pozwolić by rosła jak chce, czy w grudniu ściąć ją, gałązki wykorzystać na stroiki a na jej miejsce posadzić coś nowego. Byliny w przyszłym roku zakwitną ponownie, ale krzewy, drzewa te potrzebują więcej czasu na regenerację, a choinka bez czubka ... Hmmmm
ewa004 09:58, 15 cze 2015

Irenko ściskam .
Współczuje bardzo tych gwałtownych zmian i anomalii pogodowych .
U nas jakoś dzięki Bogu teren gdzie wszystko nas omija ,ale jak słyszę o tych powodziach i ulewach to myślę ze strachem o was .
eda 10:48, 15 cze 2015

Milka napisał(a)
Mala_MI...jest ich tam kilka, ale będzie cięcia po kwitnieniu, po deszczu ciut zmasakrowane
tu walczę dalej, ależ mi zejdzie na korzeniach i wyszarpywaniu
kosodrzewina wyrąbana, teraz jakoś korzeń usunę
pod pergolę idą róże, będzie je łatwo przymocować, juz kupione, czekają..

Weroniko....cieszę się, że wam zasmakowałtrawa różnie w różnych miejscach, najgorsza tam, gdzie ognisko

Mathildis...Aniu miło, że lukaszmówisz nie pasuje ok...co do naparstnic, wysieją się szybko, siewki rozpoznasz, w pierwszym roku delikatnie kwitną, w drugim giganty.
Tak samo jest z firletkami, jak przekwitną, plewię do cna, mam tam pomysł na co innego

ren133...Renatko, no nie da się ciągle coś wpada do głowy, albo denerwuje no i jest drugi ogrodnik, będę z rodkowej wszystkie orliki zabierać, dobrze, że miejsce znalazłam, będzie u mnie moja doktor na oględzinach ogrodu, ptem ja u niej z rewizytą, to jej trochę dam

Sebus...dzięki ciekawe, że nam siedzi, a w praktyce oboje kokosimy z roślinami, myślę ze mam 2 powody, jeden zbiezny z twoim

ale pięknie ile kwiecia mmmm podziwiać podziwiać buziam na ładny dzień
Kindzia 10:53, 15 cze 2015

Irciu...dowiedziałam się wczoraj przez telefon od Kasi, że u Ciebie gradzisko Przykro mi, byliny się pozbierają szybko, byle trwałych uszkodzeń roślin nie było!

Buziolki

Mala_Mi 22:47, 15 cze 2015

O w mordkę jeża... nie mów, że zniszczyło Ci kwiecie.... jak nie sraczka o urok

Dziś paraduję w sukience od Ciebie..
Rench 23:03, 15 cze 2015

O kurcze,szkoda kwiatów,ale dobrze że Ty zdążyłaś do domu dojechać bez szwanku.