Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Astrantia 11:11, 09 wrz 2015

Milka napisał(a)

Zakochałam się w Twojej werandzie, jest tak klimatyczna, że zaczęłam kombinować, by u siebie coś takiego dobudować. Wieczory w bujanym fotelu wśród odgłosów natury...-bezcenne
sylwia_slomc... 11:18, 09 wrz 2015

Macham i pozdrawiam
Milka 12:04, 09 wrz 2015

rozark napisał(a)
Miłego tygodnia życzę

Wzajemnie
Chociaż mnie jakiś marazm ogarnął, przez upały nic ogrodowego poza podlewaniem, więc ogród zaniedbany, ja odwykłam od prac i nijak w rytm ogrodowy nie mogę wejść. Chociaż malowanie robiłam, ale brak mi tego sponiewierania w pracach ogrodowych. I jakoś i na forum mi nie idzie....
Zaczęły rozplenice Black Beuty, ciut wilgoci i od razu widać
Milka 12:07, 09 wrz 2015

eda napisał(a)

Czytałam czytałam wczoraj szybko zwiałam sorrry
A to mówisz ładne ale słabe może jednoroczne ...

No
a ja jakoś tak jak żółw się zabieram do czegokolwiek, lubię tak od rana zacząć, ale stale od wyjazdów, zanim wrócę, nie wiem od czego zacząć i w efekcie nic nie robię, straszne
o jeszcze Misia wszystkie astry z donic ogryzła i wyszarpała, ale się wkurzyłam, tylko upolwanie nornicy ją uchroniło od batów

nie dość, że liście lecą, to
Milka 12:10, 09 wrz 2015

kitek81 napisał(a)
rozchodniki przez ogrodowisko zaczęły mi się podobać swoje też niedawno dzieliłam i dały radę teraz jeszcze jednej kępy czeka mnie dzielenie
pozdrawiam i miłego, cieplejszego tygodnia życzę, a deszczu tylko w nocy, bo w dzień z pracami ogrodowymi wstrzymuje!

Kasiu, deszcz raz solidnie popadał, potem ciut kapało, sucho nadal, ale rano już mgły i rosa, ochłodziło się bardzo, prognozy jednak w planie niezłe, może w końcu coś i ja na ogrodzie zrobię, w planie przesadzanie śliwowiśni na pniu, piwonii i liliowców.
Rozchodniki zdecydowanie lubię, teraz mi żal dzielić, bo kwitną, ale jak już bliżej końca będzie, to podzielę
hosta do kwitnienia się zbiera
chyba się jej pomerdało'
Milka 12:16, 09 wrz 2015

Anda napisał(a)
Też kiedyś miałam rozchodniki. Rosły jak szalone. Ale jakoś nie podbiły mojego serca. Mimo, że dobre dla pszczół, nie mogę się do nich przekonać. Może przez tą niemiecką nazwę, w tłumaczeniu "tłusta kura"

O rany, ale nazwa ha, ha

Lubię je jednak, za wytrzymałość i ozdobę późnojesienną
kwiaty miskantów
gracka

Dronning Ingrid
Milka 12:26, 09 wrz 2015

kasiek napisał(a)

Ale cudne te wianki! Piękny stworzyły klimat! Suszy współczuje, sama boje się rachunku za wodę, zwłaszcza jak ma się drzewa to one bardzo osuszają teren. A te głowy z trawami - bomba! Myslę o takiej w moim lasku - niech no tam zmrok zapadnie i taka biała głowa się wychyli

Kasiu dzięki za odwiedzinyjuz popadało, ale to wciąż mało, ten rok jest, jaki jest...
Tak, mam cudowne wianki od dziewczyn, tak myślę, że na tej ścianie jeszcze jakieś 2 mogłyby zawisnąć
do lasku głowa pasuje, białej nie widziałam, ale od czego farby

ja malowałam drugi raz drewno, była tylko pierwsza warstwa, potem okiennice malowałam, a mąż wieszał i dołożył okucia, jeszcze od wewnętrznej strony okien czeka mnie 2 malowanie, okna ma umyc córka
widać różnicę

mam zielono złoto
widok z tarasu

Milka 12:34, 09 wrz 2015

Basilikum napisał(a)
Zapatrzylam sie na zdjecie werandowe, wskoczylam na fotel, zamknelam oczy i buch jestem w Twoim ogrodzie

Lubię tu być też ale, jak malowałam, to zmarzłam, tak bardzo wiało i ochłodziło się. W domu też juz ciągnie rano i wieczorem, chyba trzeba się zacząć ogrzewać

w końcu mi trawki rosną, klamociarstwo tu teraz przy okazji malowania
w środku równocześnie tez robione, zostały podłogi i koza wolnostojąca i potem wystrój i ustawianie, wlecze się to...

tu pomalowane już 2 raz do końca, okiennice i kratki wiszą, teraz w nich dekoracje poustawiam
Milka 12:39, 09 wrz 2015

Bogdzia napisał(a)

A ja myslałam że prawdziwy będzie.

Też mógłby być, ale nie chce mi się na jesień małego chować, no i nie wiem czy Misia by mu coś nie zrobiła, ona mała ale agresywna cholera się robi
Poza tym mama ze swoją kotką nie daje rady, może będę musiała przygarnąć Pusię.

to Pusia, jak była mała, teraz rok już jej minął
Milka 12:41, 09 wrz 2015

Basilikum napisał(a)
ja na poczatku tez sie dalam zmylic ale ten wiklinowy sliczny

Fajny kotekpasuje do ptaków

patrz, jak tu mam z trawą, tam gdzie ratowane rabaty i trawy ciut, widok się nie zmienił
ale bukiet limek uratowany