Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mirka 12:47, 09 wrz 2015

O żesz ty ale fajoska weranda w Miłkowie oj poleniuchowała bym tam oj tak .Irenko złoto też czasami fajnie wygląda .Nie przejmuj się trawka odrośnie .Miałam już dość tych upałów ale dziś się cieszę że pięknie po wczorajszym deszczu swieci słoneczko .Pozdrawiam Irenko .
Milka 12:54, 09 wrz 2015

kitek81
Kasiu, u mnie już 3 lata się całość wlecze, u ciebie pewnie szybciej będzie, ani sie obejrzyszmuszę się w rytm ogrodowy wdrożyć...
miłego

JULA
u mnie tak samo, ze zdrówkiem ok, czasami coś wyskakuje znowu mam terminy, chyba pójdę, choc nie lubię

KASYA
Kasiu nie, wyżej foty są, widać, jaka trawa, ja ratowałam, co ważne

bleebla
Aguś nie, jakiś mnie marazm ogarnął...

MADŻENKA
ha, ha...na FB czytałam, że dobrze iz pogoda zmienna, bo nie mielibyśmy od czego rozmów rozpoczynać
jest chłodniej, dziś rano mgła, wczoraj 5 minut siąpiło, wiatr ustał, temp. w nocy 8 w dzień do 18ale idzie ku lepszemu, na weekend ma byc akuratnie

moja nowa róża, 2 raz kwitnie, zapewne szlachetna, ale bez nazwy była tańsza, kolor przekłamany, w realu piękniejszy i pachnie

tu mam zieloną trawę, nawet w końcu do koszenia

tu też i konwalniki super rosną, roczne po podziale
finka 13:02, 09 wrz 2015

Irenko ależ urosły te trawy wspaniale !

Pozdrawiam
Milka 13:10, 09 wrz 2015

Dzięki Marta, miło cię widzieć tak, są olbrzymie i w setkach siewki wszędzie, chyba w szkółce twojej zacznę sprzedawać
Milka 13:13, 09 wrz 2015

Astrantia napisał(a)

Zakochałam się w Twojej werandzie, jest tak klimatyczna, że zaczęłam kombinować, by u siebie coś takiego dobudować. Wieczory w bujanym fotelu wśród odgłosów natury...-bezcenne

Dzięki kombinuj, zawsze coś wpadnie do głowy miałam od mamy fotel bujany przywieź, przemalować, zmienić mu tapicerkę, ale nie przelazł mi przez drzwi...jadę jeszcze raz, przez okno brat go spuści...i mam kolejną robótkę

cały chodnik mam w kocimiętce i fiołkach

tu trawa mieszana, ale rabaty uratowane
Milka 13:20, 09 wrz 2015

Mirka napisał(a)
O żesz ty ale fajoska weranda w Miłkowie oj poleniuchowała bym tam oj tak .Irenko złoto też czasami fajnie wygląda .Nie przejmuj się trawka odrośnie .Miałam już dość tych upałów ale dziś się cieszę że pięknie po wczorajszym deszczu swieci słoneczko .Pozdrawiam Irenko .

Szkoda, że widoki na wprost na razie nijakie, za rok się poprawi, na nowo zieleń wróci i kwiaty no i rodki większe, zaraz mur zielony cały będzie, hortki 2 letnie tez będą większe trawy bujną itd
Też miałam dość upałów, w lenistwo przez nie popadłam i teraz staram się z niego wyjść, dzięki i pozdrawiam

jeżówki ledwo się przez rozplenicę przebijają

anabelki bidne, ale w innych miejscach lepsze

hakone brązowieją

uratowane ciemne dalie jednak zakwitną, po zmianie miejsca
Milka 13:24, 09 wrz 2015

w donicach zaczynają anabelki kwitnąć, bluszcz cieszy, opadłe liście jesień zwiastują
biel barwinka zachwyca, oczkiem mruga
hortensja pnąca zaczyna się przebarwiać
i tyle u mnie, biegnę odwiedzić moich gości

sylwia_slomc... 13:25, 09 wrz 2015

mam zielono złoto
widok z tarasu

Oglądam oglądam i tak się już u Cię pogubiłam, myślałam iż na pierwszej fotce to rzeka płynie ha ha ha i zachodzę w głowę gdzie Ty tą rzekę masz i czemuś wcześniej nie pokazywała ha ha ha , a potem wdziałam binokle na nos i widzę, że ogrodzenie, uśmiałam się jak głupia Tak mnie zamotałaś tymi widoczkami, a weranda cudna
Milka 15:02, 09 wrz 2015

Ha, ha, to rzeczka ale z wysypanych, po uprzednim zmieleniu gałęzi, ma ochraniać spód hortensji, aby tam tak nie wysychało
Basilikum 16:39, 09 wrz 2015

hej hej macham raczka w przelocie. Pozachwycalam sie fotkami i zmykam do ciezszej roboty