Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

ewa004 11:31, 02 paź 2015

Irenko a Twój dereń Ci kwitnie ?
Masz gdzieś jego fotkę ?
margaretka3 11:33, 02 paź 2015

Milka napisał(a)
Super wybór musisz jeszcze to miejsce sfocić, aby bardziej sobie wyobrazić, sadź i nie martw się, będą drzewa a na pozostały plac wybierzesz krzewy i byliny i zimozielone
Gosia dawaj adres, no bo jak ci wyślę, na pw

Irenko, adres wysłałam już chwilę temu

Bez głowy i chaotycznie kwiatki mogę sobie sadzić. Ale drzewka będę sadzić z głową, i z Twoją, jak widzę, pomocą.
sylwia_slomc... 11:35, 02 paź 2015

nie wyobrażam sobie Twojego ogrodu bez drzew Cudny leśny klimacik, Irenka czy w związku z takim siedliskiem roślin nie masz kleszczy w ogrodzie?
Milka 11:36, 02 paź 2015

EWA

Kwitnie już 2 rok, mam fotki, jak oba podeschnięte, zasłania je indygowiec i róża pnąca, ale wiosną one graja pierwsze skrzypce

Dominika11 11:36, 02 paź 2015

Milka napisał(a)

spodobało mi się to

Milka napisał(a)
a tu dla ciebie laurowiśnie, zobacz jakie piękne, ciesz się, ze je masz

zaczynam się przyzwyczajać i je "lubić" jak już wiem co to jest
11:37, 02 paź 2015
Milka napisał(a)

Było 350, ale taki gąszcz, że las i była wycinka...tak to jest na początku ogrodnictwa
bo stale dół pokazuje, to co w ostatnich 3 latach robię
aktualnie 4 kolejne drzewa wylecą, bo muszę jedno miejsce do porządku doprowadzić, ale znowu drzewa będą, ale inne
dziś sadzę moje nowe zakupy i cebulowe ufff.

a ja teraz sieję...chodzę oglądam co ma nasionka ...sieję ...wczoraj już kilka naparstnic mi się udało przesadzić na docelowe m-ce tak wyrosły.

jednak Gosia-margaretka mi dała do myślenia i może predzej ten mój plewnik zapełnię ...niż czekać na podział bylin.

jeszcze jeżówki muszę oglądnąć które to nadadzą się do siania (ściaga była u Małej Mi)

Irenko masz jakieś astry-marcinki niskie....jasno różowe lub rózowe? (fiolety mnie nie interesują)
Milka 11:38, 02 paź 2015

margaretka3 napisał(a)

Irenko, adres wysłałam już chwilę temu

Bez głowy i chaotycznie kwiatki mogę sobie sadzić. Ale drzewka będę sadzić z głową, i z Twoją, jak widzę, pomocą.

Dzięki
Świerków bym nie sadziła, ale daglezji mnóstwo bym dała, piękna, super szyszki, igieł nie gubi, roztarte w palcach igły pachną pieczonym jabłkiem
Milka 11:49, 02 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
nie wyobrażam sobie Twojego ogrodu bez drzew Cudny leśny klimacik, Irenka czy w związku z takim siedliskiem roślin nie masz kleszczy w ogrodzie?

Ja też Sylwio, zwłaszcza jesienią i zimą, u mnie nie jest nudno, widać życie i ogródkleszczy nie mam.
Milka 11:55, 02 paź 2015

eee_taam napisał(a)

a ja teraz sieję...chodzę oglądam co ma nasionka ...sieję ...wczoraj już kilka naparstnic mi się udało przesadzić na docelowe m-ce tak wyrosły.

jednak Gosia-margaretka mi dała do myślenia i może predzej ten mój plewnik zapełnię ...niż czekać na podział bylin.

jeszcze jeżówki muszę oglądnąć które to nadadzą się do siania (ściaga była u Małej Mi)

Irenko masz jakieś astry-marcinki niskie....jasno różowe lub rózowe? (fiolety mnie nie interesują)

Powiem ci Justyna, że za darmo mamy w ogrodzie rośliny, mam na myśli nasiona, a nie korzystamy z tego, przecież szkółkarze w podobny sposób działają; zrobić efekt kupując, trzeba dużo kasy, a tak siejesz, najwyżej za 2 lata najpóźniej zakwitną, ale są za darmo i mocne. Dobry sposób na plewnik, mniej pracy, bo sypiesz dużo i z głowy, ja mało już plewię.
Nawet monardy, dalie i przegorzany super z nasion wychodzą.
Takiego marcinka nie mam, niskie mam ale nie ten kolor; zakupiłam różowe ale nie wiem czy będą niskie.
Dobrym sposobem jest tez dzielenie, np indygowiec tyle nowych sadzonek dał, lubi suszę, długo kwitnie, więc mam dla niego nowe miejsce.
Jak masz dzielżany, tez z nasion będziesz mieć nowe okazy. Ja od razu teraz sypię do gruntu nasiona, raczej już nie mam problemu z rozpoznaniem siewek.
12:06, 02 paź 2015
monarda też! ...o kurczę ...bo kupiłam sobie tą jedna a potrzebuje z wiecej.

dzielę byliny ..to już umiem ...ale to jednak czasu wiecej na dużo szt. trzeba. ...mam nowe skrzynie w warzywnku to sieję ...nie rozróżnie jeszcze siewek ...tylko werbenę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies