Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 18:09, 20 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Czyśćca to z 10 bym Ci mogła dać.....do rozmnażania

Ula, to ja bardzo chętna! jak ruszy sezon, proszę wyslij, odwdzięczę się czyms innym
Milka 18:11, 20 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Ja bym zrobiła takie same, ale żeby się co 10m jakiś pojedynczy element w nich zmieniał......
tak sobie myśl rzuciłam....nie wiem czy się tak robi ....Danusia by wiedziała

Ja bym rząd białych róż okrywowych dała wzdłuż.....a do tego....????
rzędem też ładnie piwonie rosną...ale krótko kwitną....liście jednak zdobią do jesieni
irysy rzędem też rosną...

ale mój gust może być całkiem inny .....nie za bardzo chcę się narzucać....to przecież Twoja rabata
z przywrotnikiem to niebieski ładnie wygląda...jak na zdjęciu wcześniej ktoś wkleił.

podoba mi sie ta myśl ze zmianami co 10 m, może byc ciekawiej o tych różach tez myślałam...i cieszę się, że mi doradzasz, dzięki temu powstanie cos ładnego
Milka 18:12, 20 sty 2013

baraga1904 napisał(a)

...piekny nowy avatarek...cudowny uśmiech....
...pozdrawiam bardzo cieplutko...

Agnieszko, a jak patrzę na twój, to mi się dusza smieje, jasno i narciarsko, ale mam chęc na narty! miałam jechać, ale nie było z kim

...jak bym też pojechała....mój syn właśnie w Zieleńcu zjeżdża...

no widzisz, mogłysmy obie!!
i co mówi, jest tłok? jakie warunki?
Milka 18:15, 20 sty 2013

ka1sia napisał(a)
Irenko, Ty jak wiosna na tym awatarku cudnie i tak radośnie Zaglądam, podczytuję, tylko nie zawsze jest czas, żeby coś napisać, ale myslami jestem na Ogrodowisku, no i wiosnę zaklinam, bo chociaż zima piękna, to już chce mi sie do ogrodu! Pozdrawiam cieplutko i na spacerki po lesie ku zdrowotności zawsze zapraszam

też Kasiu juz mam dość zimy!...czarujemy wiosnę!
dziś wyjątkowo posiedziałam, ale uciekam na razie, fajny film leci z Dustinem Hoffmanem...,,Przypadkowy bohater", obejrzę z Waligórą, bo co chwile mnie woła!!

zajrzę potem, i pewnie u Zety 100 postów będzie i u Madżenki tyleż!
KasiaWB 18:21, 20 sty 2013

Irenko, tyle stronek naleciało, że nie wiem o którą rabatę chodzi możesz jeszcze raz pokazać to miejsce?
Awatarek już chwaliłam latem powiało pięknie mam pomysł i postulat aby wszyscy na ogrodowisku sobie kupili takie lub inne kapelusze na letnie zjazdy
KasiaWB 18:28, 20 sty 2013

ja u siebie posadziłam czyściec+szaławia+przywrotnik, oczywiście z kocimiętką też wygląda bosko i tak u mnie będzie czyściec ładnie rośnie, tylko w roku posadzenia/przesadzenia mniej rośnie, ale od następnego roku juz jest świetnie
Slawko 18:32, 20 sty 2013

Witaj Wyczytałem coś o planach na nową rabatę w stylu angielskim To się fajnie składa, bo ja też taką zamierzam na wiosnę stworzyć ale nie u siebie Moim zdaniem z laurowiśniami bym uważał bo mają tendencje do przemarzania... Ja bym polecał Tawuły japońskie jakieś ciekawe odmiany jak "Goldmound" Ja jeszcze umieszczam w rabacie (może skorzystasz): Szałwię omszoną 'Caradonna' lub 'Mainacht', Czyściec wełnisty, Bergenie sercowatą, Kocimiętkę, Hakonechloe macra, Ostnicę cieniutka, Naparstnicę purpurową odm. biała, Sosny górskie, Kosaćce bródkowe, Rozplenice japońskie, Jeżówki purpurowe ' Magnus', Róże pomarszczoną (szukam jeszcze odmiany), Przywrotnik ostroklapowy, Rozchodnik okazały, Werbena patagońska i Wilczomlecz sosnka lub mirtowaty Myślałem jeszcze nad Łubinem trwałym ale odpadł Pozdrawiam
KasiaWB 18:43, 20 sty 2013

Sławko - nie sadź wilczomlecza sosnka tego drugiego nie znam, ale doczytaj ja posadziłam wiosną i jesienią wyrzuciłam
Urszulla 18:49, 20 sty 2013

Sławko dużo propozycji dał naprawdę po angielsku.
Gosia w Kubusiowie też angielkę tworzy....listę zakupową już stworzyła.

A ja będę śledzić Wasze poczynania
Slawko 18:53, 20 sty 2013

W zeszłym roku posadziłem końcem lata tego wilczomlecza i właśnie chcę sprawdzić jak rośnie choć wiem, że to dość ekspansywny gatunek No nie wiem... zastanawiam się właśnie nad przywrotnikiem a wilczomleczem bo mają podobne kwiatostany... i nie wiem