dziś tego grzyba pooglądam, bo go nie znam
Aniu, ale ja mam taką chęć na cisy, do tej pory mam jeden w kuli, już paroletni okaz i te kilka, co na rabacie wiązowej posadziłam, aby ekran do muru tworzyły
Waligóra też chce cisy, napatrzył się u Danusi!!!
w głowie szumi przy aktualizacji tego co na wątkach ... Irenko u ciebie akcja wiosna ruszyła pełną parą ... ta rabata nie ma szans ... musi być piękna ... zresztą ja jestem cichą fanką tych dzikich zakątków u ciebie ... wiem są piękne i dostojne rabaty ale i takie miejsca z ławeczką w ciszy też są ... nie mogę się doczekać tej z mnóstwem horti .... wyobrażam sobie jak wybuchnie ... no to byle do wiosny ... ale jakby co to dzisiejsza zima też mi się podoba ... mroźno słonecznie ... zimowo
Irenko, masz jak w banku fioletowe iryski ode mnie - całą kępkę. Przypomnij się tylko na wiosnę, gdy śnieg stopnieje, to zaraz wykopię i powędruje do Ciebie, żeby jeszcze w tym roku były ozdobą na nowej rabacie!! One bardzo szybko się rozrastaja, więc za rok będziesz mogła podzielić i przenieść część w inne miejsce.
w głowie szumi przy aktualizacji tego co na wątkach ... Irenko u ciebie akcja wiosna ruszyła pełną parą ... ta rabata nie ma szans ... musi być piękna ... zresztą ja jestem cichą fanką tych dzikich zakątków u ciebie ... wiem są piękne i dostojne rabaty ale i takie miejsca z ławeczką w ciszy też są ... nie mogę się doczekać tej z mnóstwem horti .... wyobrażam sobie jak wybuchnie ... no to byle do wiosny ... ale jakby co to dzisiejsza zima też mi się podoba ... mroźno słonecznie ... zimowo
Iza, wiesz, że zaproszenie otwarte i czeka...z Anek obiecałyście byc i jeszcze Alinka się zadeklarowała...wino zakopię, coby była okazja degustować, w cieniu na ławeczce a pod nosem woń nowych rabat!
dzisiejsza zima i mnie zachwyca...wiosna, ach wiosna, wiosna ech, że ty...już sobie śpiewam
Irenko, masz jak w banku fioletowe iryski ode mnie - całą kępkę. Przypomnij się tylko na wiosnę, gdy śnieg stopnieje, to zaraz wykopię i powędruje do Ciebie, żeby jeszcze w tym roku były ozdobą na nowej rabacie!! One bardzo szybko się rozrastaja, więc za rok będziesz mogła podzielić i przenieść część w inne miejsce.
Zapisałam w kajeciku, co od kogo...będę się upominać zwłaszcza, że kępa zakwitnie i powiększy się
Moniko, zaglądałaś na stronkę z tymi liliowcami, jak myślisz, 8 zł to nie drogo? za te z falbankami?
Irenko, zaglądałam.Cena bardzo przystępna, tylko nie znam sklepu. Miejmy nadzieję, że wyślą Ci zgodne odmianowo z tymi, co na zdjęciach. Ja na razie stopuję z liliowcami. Mam sprawdzone miejsce, gdzie je kupuję, ale ceny znacznie większe, jednak zgodność odmian 100%. Mają tez cudne odmiany piwonii, które kocham niczym róże i irysów, gdyby Cię interesowały. Tutaj zamawiam co roku:
Szczerze, też nie znam, ale zaryzykuję, przynajmniej sprawdzę i będę wiedzieć czy warto, czy lepiej innych ostrzec, jak by co.
Oglądam ten link, sporo ciekawych okazów dziękuję