Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:16, 26 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Z tego co pamiętam to rabata będzie biało-niebiesko-???
Pamiętaj o kosaćcach ode mnie - niebieskie, potem mają fajne wąskie liście i lubią cień

dokładnie tak, takie przejście jak tęcza biały, blady róż, niebieski i fiolet; to twoje irysy idealnie do moich warunków pasują!..kofana jesteś
Milka 12:19, 26 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)

cisy są cudne, jest jedno małe ale... sporo droższe od bukszpanów...

ale może ich zaraza grzybowa nie dopadnie.
Ja już straciłam jedną kule na nóżce przez wiele lat hodowaną. Jesli to jest słynny grzyb holenderski to wszystkie bukszpany stracę. Kupiłam moje kule do donic też porażone.... Wiosną będzie akcja pryskania wg programu zapobiegawczego

dziś tego grzyba pooglądam, bo go nie znam
Aniu, ale ja mam taką chęć na cisy, do tej pory mam jeden w kuli, już paroletni okaz i te kilka, co na rabacie wiązowej posadziłam, aby ekran do muru tworzyły
Waligóra też chce cisy, napatrzył się u Danusi!!!
Konstancja30 12:22, 26 sty 2013

w głowie szumi przy aktualizacji tego co na wątkach ... Irenko u ciebie akcja wiosna ruszyła pełną parą ... ta rabata nie ma szans ... musi być piękna ... zresztą ja jestem cichą fanką tych dzikich zakątków u ciebie ... wiem są piękne i dostojne rabaty ale i takie miejsca z ławeczką w ciszy też są ... nie mogę się doczekać tej z mnóstwem horti .... wyobrażam sobie jak wybuchnie ... no to byle do wiosny ... ale jakby co to dzisiejsza zima też mi się podoba ... mroźno słonecznie ... zimowo
Monic 12:28, 26 sty 2013

Irenko, masz jak w banku fioletowe iryski ode mnie - całą kępkę. Przypomnij się tylko na wiosnę, gdy śnieg stopnieje, to zaraz wykopię i powędruje do Ciebie, żeby jeszcze w tym roku były ozdobą na nowej rabacie!! One bardzo szybko się rozrastaja, więc za rok będziesz mogła podzielić i przenieść część w inne miejsce.
agniecha973 12:46, 26 sty 2013

irena_milek napisał(a)

Widzisz Irenko, obiecałam słoneczko i przyszło Pozdrawiam.

wyobraź sobie, ze rano jak wstałam i zobaczyłam to niebo, od razu pomyślałam o tobie, że obietnica spełniona...dzięki

Ech, żeby to ode mnie zależało...
Ale u nas za to -20 rano było.
Milka 13:14, 26 sty 2013

Konstancja30 napisał(a)
w głowie szumi przy aktualizacji tego co na wątkach ... Irenko u ciebie akcja wiosna ruszyła pełną parą ... ta rabata nie ma szans ... musi być piękna ... zresztą ja jestem cichą fanką tych dzikich zakątków u ciebie ... wiem są piękne i dostojne rabaty ale i takie miejsca z ławeczką w ciszy też są ... nie mogę się doczekać tej z mnóstwem horti .... wyobrażam sobie jak wybuchnie ... no to byle do wiosny ... ale jakby co to dzisiejsza zima też mi się podoba ... mroźno słonecznie ... zimowo

Iza, wiesz, że zaproszenie otwarte i czeka...z Anek obiecałyście byc i jeszcze Alinka się zadeklarowała...wino zakopię, coby była okazja degustować, w cieniu na ławeczce a pod nosem woń nowych rabat!

dzisiejsza zima i mnie zachwyca...wiosna, ach wiosna, wiosna ech, że ty...już sobie śpiewam
Milka 13:16, 26 sty 2013

Monic napisał(a)
Irenko, masz jak w banku fioletowe iryski ode mnie - całą kępkę. Przypomnij się tylko na wiosnę, gdy śnieg stopnieje, to zaraz wykopię i powędruje do Ciebie, żeby jeszcze w tym roku były ozdobą na nowej rabacie!! One bardzo szybko się rozrastaja, więc za rok będziesz mogła podzielić i przenieść część w inne miejsce.

Zapisałam w kajeciku, co od kogo...będę się upominać zwłaszcza, że kępa zakwitnie i powiększy się

Moniko, zaglądałaś na stronkę z tymi liliowcami, jak myślisz, 8 zł to nie drogo? za te z falbankami?
Milka 13:24, 26 sty 2013

agniecha973 napisał(a)

Widzisz Irenko, obiecałam słoneczko i przyszło Pozdrawiam.

wyobraź sobie, ze rano jak wstałam i zobaczyłam to niebo, od razu pomyślałam o tobie, że obietnica spełniona...dzięki

Ech, żeby to ode mnie zależało...
Ale u nas za to -20 rano było.

Aguś, tego nie wiemy, ja wierzę, że dzięki tobie

o rany ...jak zimno!!! u nas jednak dużo cieplej
Monic 13:25, 26 sty 2013

Irenko, zaglądałam.Cena bardzo przystępna, tylko nie znam sklepu. Miejmy nadzieję, że wyślą Ci zgodne odmianowo z tymi, co na zdjęciach. Ja na razie stopuję z liliowcami. Mam sprawdzone miejsce, gdzie je kupuję, ale ceny znacznie większe, jednak zgodność odmian 100%. Mają tez cudne odmiany piwonii, które kocham niczym róże i irysów, gdyby Cię interesowały. Tutaj zamawiam co roku:

http://waja.strefa.pl/?Button=Strona+g%B3%F3wna
Milka 13:40, 26 sty 2013

Szczerze, też nie znam, ale zaryzykuję, przynajmniej sprawdzę i będę wiedzieć czy warto, czy lepiej innych ostrzec, jak by co.
Oglądam ten link, sporo ciekawych okazów dziękuję