ana_art/ Aniu, niebawem wszędzie tak będzie

...a u nas po małej euforii wiosennej znowu śnieżek, tak z 2-3 cm, akurat aby było okrycie

mrozik minimalny
Aniu monte liśćmi i igliwiem są okryte, ale i tak wyłażą, w sumie już były większe mrozy, mam nadzieję, że dadzą radę; czyli orliki tak wcześnie zaczynają, tego nie wiedziałam, bo są u mnie dopiero od ubiegłego roku
Magda70 Madziu, nie jest tak źle z niesprawiedliwością, spadł śnieg, ale ciut, a krokusy też idą i tulipany botaniczne, tawuła Gold Carpet ma pełno pąków, bzy, forsycje i nawet klon palmowy; oby zima została na tym poziomie i będzie ok
Marzenko, ten bratek też mnie zaskoczył, ale coś mi się przypomina sprzed iluś lat, ze jak o tej porze kwitną bratki, już tak było, wiosna szybko przyjdzie a wraz z nią ciepło
Aniu asc i nasypało u nas, ale mróz lekki, tak -2, a w ciągu dnia powyżej zera
Ula dzięki za pochwały zakupowe

tak, latarenka ma pasowac do stołu

a z donicami fajny pomysł podpowiedziałaś

do szabli szukałam kwadratowej, ale tam gdzie łaziłam, nic mnie nie przekonało, na razie niech stoi, potem może zmienię
ewa004 Ewcia, czyli u ciebie tak mniej więcej jak u nas

z rana i wieczorkiem jest chłodniej, ale w ciągu dnia już czuć powrót wiosny
Zbysiu, no u was zawsze później, ale za to potem z jaką intensywnością! na pocieszenie powiem, że śniegu trochę nasypało
Wieloszko, jednak nie złudzenie...pachnie inaczej

na bzach też pąki, nawet na tych młodziutkich od Bogdzi i Roberta
Finka Marta, ten widoczek cudowny wstawiłaś, od razu myślę o ekslozji tulipanów i realizacji planów, jest ich dużo; pozdrawiam ciepło
Gabrysiu, dziękuję i pozdrawiam
i jeszcze inne oznaki, głównie horti, bo jak chciałam więcej uwiecznić, baterie jak zwykle padły

...na drugim pąki powojnika

a w gazonie żurawki wyglądają tak...i róża Flamentanz, pnąca, kwiaty intensywnie czerwone