Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

AgnieszkaW 14:07, 26 mar 2013

Miłego popołudnia Irenko
ewa004 14:16, 26 mar 2013

Irenko napisałam do Ciebie liścik miłosny odbierz pocztę

A co wymyśliłaś pysznego na święta,ja też będę miała gości i standardowo problem co przygotować do jedzenia
Milka 14:31, 26 mar 2013

Martek napisał(a)
Oj tam Miła Ty moja te hiacynty to parę sezonów temu dawno przekwitły )))))))))))))))
U mnie w tym roku na stole koszyk,świeczka i jakieś kwiatuszki i idę w gości ))))))))))))))

Tak naprawdę, najważniejszy jest nastrój, reszta chwilę cieszy, baw się dobrze w gościach,mniej pracy przed tobą
Milka 14:32, 26 mar 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Miłego popołudnia Irenko

Agnieszko wzajemnie powiem, ze jakoś ładnie się zrobiło, słoneczko i wiatr nie wieje
Milka 14:36, 26 mar 2013

ewa004 napisał(a)
Irenko napisałam do Ciebie liścik miłosny odbierz pocztę

A co wymyśliłaś pysznego na święta,ja też będę miała gości i standardowo problem co przygotować do jedzenia

Na liścik odpisałam nie martw się, wszystko dotrze
co do menu, zrobię co akurat goście lubią czyli barszcz ukraiński, schab ze śliwką, do tego surówki, obowiązkowa duszona marchewka i jakaś z kapusty, inne formy mięsa, aby każdy miał co lubi i na deser ciasta, lody w gorącej polewie; na kolację królik, może tym razem w pomarańczach, do tego gorące bagietki i sałatka z fasolki szparagowej, brokułów, a do tego koperek, starta cytryna i sos winegret; może być, ze po drodze jeszcze coś wymyślę, jakieś takie inne dania, eksperymentalne
ewa004 15:08, 26 mar 2013

Irenko same pyszności szykujesz hmm ciekawy ten przepis na fasolkę z brokułami ,czy są jakieś proporcje ?

Wiadomość odczytałam dzięki
Milka 15:09, 26 mar 2013

Ewa, na oko i do smaku, ważna informacja, brokuły i fasola mają być ciepłe, dlatego też cytrynka starta, powstaje ciekawy smak, no wiadomo, że ciut soli i ciut cukru, ale nie wiele
cieszę się, ze już doczytałas i wszystko wiesz, a ja wiem o galotach
Urszulla 15:43, 26 mar 2013

Irenko, nastroje najważniejsze
Ale smakołyki przygotowujesz: u mnie tradycyjnie sernik i baranki własnoręcznie pieczone.
eliza3 15:55, 26 mar 2013

irena_milek napisał(a)

Na liścik odpisałam nie martw się, wszystko dotrze
co do menu, zrobię co akurat goście lubią czyli barszcz ukraiński, schab ze śliwką, do tego surówki, obowiązkowa duszona marchewka i jakaś z kapusty, inne formy mięsa, aby każdy miał co lubi i na deser ciasta, lody w gorącej polewie; na kolację królik, może tym razem w pomarańczach, do tego gorące bagietki i sałatka z fasolki szparagowej, brokułów, a do tego koperek, starta cytryna i sos winegret; może być, ze po drodze jeszcze coś wymyślę, jakieś takie inne dania, eksperymentalne

Irenko, niezłe menu, najbardziej mi się podobają lody w gorącej polewie.... Jak ja lubię słodycze !!!! Zawsze staram się być wstrzemięźliwa, ale na Święta... a niech tam...
gusiarz 15:58, 26 mar 2013

Irenko - jakże Ci dziękuję za nazwy żurawek. Odpisałam wszystko i będę analizować Jeszcze raz dzięki i pozdrowienia zostawiam, żebyście zdrowi byli