Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

malgocha1960 15:44, 25 mar 2013

Witaj Irenko poniedziałkowo i duzo słonka zycze.U mnie swieci,ale noce sa bardzo mrożne nawet -16.Kiedy w końcu zobaczymy chociaz trawę,nie marzę juz o kwiatach.
Urszulla 16:43, 25 mar 2013

Irenko-pozdrawiam...jak wnusia?
W oczekiwaniu na cieplejszy czwartek
danuta_szwajcer 17:06, 25 mar 2013

Irenko pozdrawiam i tez pytam jak wnusia?
zuza12 21:25, 25 mar 2013

Witaj Irenko. Probnozy mało zachęcające do prac ogrodowych, za to doskonałe do chodzenia po sklepach, czytania czy przyjmowania gości. Ja miałam bardzo pracowite dni, ale bardzo udane towarzysko. Wreszcie poznałam rodziców dziewczyny mojego syna. Największym podziekowaniem za moją pracę były słowa gości, ze wogóle nie chce im się wyjeżdżać i najchętniej by u nas zostali. To było najpiekniejsze podziękowanie.

A to zajączek dla Ciebie.

Mala_Mi 21:59, 25 mar 2013

Tu też tylko paluch odciskam..... mniej się stresuję jak nie mam za dużo stracone..... ciekawostki plisss wrzucać i do mnie
Winogron rośnie jak szalony..a Twoje siewki zasypane... pół metra jak nic....
Madzenka 23:02, 25 mar 2013

Irenko czy wnusia już lepiej?
Martek 10:34, 26 mar 2013

monteverde napisał(a)
Irenko nie będę Ci żałowała kolorku

A no tak ))))))))))
Martek 10:35, 26 mar 2013

ana_art 12:00, 26 mar 2013

asc napisał(a)
Tu też tylko paluch odciskam..... mniej się stresuję jak nie mam za dużo stracone..... ciekawostki plisss wrzucać i do mnie
Winogron rośnie jak szalony..a Twoje siewki zasypane... pół metra jak nic....
co ja czytam? Dostałaś szczepkę winogrona Irenki? Buuuu ja też chcę
Milka 12:17, 26 mar 2013

GorAna/Aniu, dziękuję za śliczną palmę cieszę się, że jaśminy zachwycają, ciekawe czy w tym roku też tak zakwitną, bo nie zrobiliśmy oprysku

Gusiarz/ Agnieszko, o powodzi już zapomniałam, chociaż 3 lata temu, też nieźle nas postraszyło!
co do żurawek, na słońcu wytrzymają na pewno; Big Top Gold, Creme Brulee, Southem Comfort i Georgia Pech; w innych miejscach mam Elektrę, Lime Marmelade, Palace Purple, Electic Lime, Carmel, Citronelle, Autumn Leawes ( tą jestem zachwycona), rosną w takim średnim nasłonecznieniu i dają radę

Ewelinko, te metalowe serca na łańcuchu bardzo fajne, gdyby było więcej, dobrałabym jeszcze
udanych łowów

Marzenko, w niedzielę było okropnie zimno, zwłaszcza na lotnisko zmarzłam, myślałam że mi łapki odpadną, bo wiało strasznie, a 1 kasa czynna i w kolejce staliśmy strasznie długo; wnusia ciut lepiej, ale wnusio chyba się rozkłada, wczoraj katar na maksa i marudzenie i zięć się wyłożył, wrócił z pracy przysiadł i usnął, pogoniłam do łóżka, bo z gorączką i padł; chyba od dzieci wirus czy jak, bo ja dziś też dziwnie się czuję i po powrocie padłam; tamte święta wszyscy chorzy, oby teraz nie było powtórki!

Gierczusiu/ Elu, dzięki, bardzo się cieszę, że też się tobie podobają

Epodlas/ Bożenko, czyżbyś już wróciła? chyba przywiozłaś jakieś wiosenne fotki, zerknęcieszę się, że zaglądasz
Bogdziu, tobie też życzę udanego tygodnia, a zwłaszcza zdrowia i wiosny

Anitko, cieszę się dekoracjami, bo ładne i tanie i podpasowały do pergoli, a jeszcze jak inni tak myślą, to to tym bardziej a Holandia tuż za rogiem i oby było ciepło!! my będziemy 19 kwietnia, to już liczę na to ciepło bardzo

Grażynko, piękne białe złocienie albo stokrotki, idealne do romantycznego zakątka...u mnie chyba podobnie z wiekiem?

Gosiniak/ Gosiu, trzymam się tego mocno! u nas ponoć +10 ale deszcz, wolę jednak deszcz, jak mróz; wczoraj po powrocie od maluchów, poszłam posprzątać po pieskach, przeleciałam jak perszing i po 15 minutach do domu, no zimnica okrutna!

iwonaj/ Iwonko, nawet nie wiesz ile mi sprawiłaś radości swoim wpisem miło usłyszeć, że ktoś dostrzega trud i zmiany na lepsze pozdrawiam i zapraszam

Gabrysia, wieje cały czas od soboty, nawet dziś rano poszłam popatrzeć, czy te krokusy kwitną, to głowę urywa, a krokusy dalej tylko pąki; wszystkie inne też tak powoli wyłażą, a najbardziej wiosenny jest o dziwo, wiciokrzew pomorski pozdrawiam, ponoc od czwartku będzie lepiej

Kindzia, nie było mnie, musiałam zostać z dziećmi i chorym zięciem pociągnęłam domowe zajęcia u córki, aby było jej, ciut lżej

Aniu monte...wielkie dzięki za ten kolorek i to w takiej ilości, jednak te ogrodowe hortensje są piękne, szkoda że u nas tak dobrze sobie nie radzą

malgocha1960/ Małgosiu, współczuję, takie zimno u ciebie, u nas jednak te mrozy mniejsze, ale tęsknota za ciepłem jednka

Ula, wnusia lepiej, mały gorzej, a zięć na total chory! i pomyśleć, zawsze prognozy się nie sprawdzały, a teraz te mroźne ...idealnie się sprawdzają! aby do czwartku

Danusiu, już lepiej, pozdrawiam ciepło

Zuzia, dziękuję za cudnego króliczka masz wielkie szczęście, ze przypadliście sobie do gustu, z rodzicami dziewczyny, waszego syna, a do tego jak goście mili i potrafią docenić gospodarzy i całość, na mur fajnie będzie

Aniu asc, obiecuję wrzucać u ciebie ciekawostki z winogron cieszę się, a na jeżówki poczekam, spokojnie, jakoś te mrozy nauczyły mnie ciut pokory posiałam jeżówki, wschodzą i nawet werbena mieszana

Marta pozdrawiam, chyba hiacynty już bardziej się rozkwitły i mocno pachną