Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

kaba303 16:13, 15 kwi 2014

Aniu, czytam i końca nie ma, podziwiam, zaznaczam i pozdrawiam cieplutko, w Łodzi słonko wyszło , czego i Tobie życzę
Margolka 16:20, 15 kwi 2014

Wpadłam z rewizytą, ale nie wiem czy dobrze zrobilam, bo tym razem to ja wymiekłam. PRZEPIĘKNY masz ogród! Te ostatnie zdjęcia doslownie mnie zmiażdżyly. Uwielbiam takie rabaty No i ta nowa tez bedzie piekna. Pzdrawiam
Milka 16:23, 15 kwi 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Zwykłe brunery mam i ja. Te z jasnymi liśćmi są delikatniejsze i u mnie czasami wymarzają w bezśnieżne zimy (przy -15 st.).
Reszta na PW.

No coś ty Ewa, było u mnie -29 i nic im nie było, rosły u mnie pod tulipanowcem, potem po likwidacji placków, wetknęłam gdzie się dało, bo strasznie się rozrosły; na jesień ich nie ścinam, lepsza okrywa jest, dopiero wiosną
Milka 16:24, 15 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Chyba głosowanie musi trwać nadal, bo nie ma przewagi
Nie pada.. jeszcze nie pada uciekam do ogrodu... wieczorkiem wrócę

Tyle liści w jednej kępce kupionej w zeszłym roku.... oj będzie olbrzym

I znów to samo Ale ze mną.. z samowyzwalacza

Ania, takie kępy wykopywałąm, ale one mają korzenie, nawet nie wiesz ile się uszrpałam z nimi, klęłam, jak szewc!

ta różowość pasuje do ciebie, cudna fota i drzewko
Gabriela 17:01, 15 kwi 2014

No i wyszła mi jakaś porażka z wysyłaniem. Przepraszam bardzo, będę wklejać zdjęcia. Żeby to jakoś ukryć, staram się ozdobić, chociaż być może to jeszcze gorzej. Hi, hi, hi - cytując Kondzia.

Gabriela 17:01, 15 kwi 2014

Chybił trafił nr 1

Gabriela 17:02, 15 kwi 2014

Ania, takich chyba jeszcze nie masz

Gabriela 17:04, 15 kwi 2014

Wiadomość właściwa:

Skoro już fotografujesz tę niesamowitą wiśnię, to może zrobisz tu jakieś zbliżenie na jej kwiaty? To tak w drodze analogii - Kobieto, skoro już leżysz, to przynieś mi laczki.
Brunera do brunery podobna, może któraś lepiej się rozrasta, ot co. Będę szukać zielonych, gładkich bo jakoś bardziej mi się podobają jako że mniej nachalne w swym pięknie.
weronika77 18:28, 15 kwi 2014

Aniu, dużo ładnych zdjęć bym wybrała do WIZYTÓWKI, ale które naj...,to trudne.
Konstancja30 18:29, 15 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Porównanie obydwu... w cieniu liście są bardziej zielone i chyba mniejsze.. bo rok temu wyglądało, że Jack jest mniejsza i ciemniejsza, a teraz patrzę i porównuję i może być odwrotnie..
Ale tak czy siak, jedna i druga ładna.. teraz maja małe liście, bo niedawno ruszyły.... i w sezonie byłam świcie przekonana, że Silver jest bardziej srebrna do Jacka.. a tu tego nie widać

Anek moje kielczanki w sobotę mnie i mojego wybrzydzania w brunerach miały po przysłowiowe kokardki ... od czasu gdy zobaczyłam jedną taką inspirancję z brunerą

http://www.pinterest.com/pin/394135404860922747/

to wbiłam sobie do głowy, że "bendzie" ... w sumie to mądrze bo warunków cienistych mam sporo (zbyt sporo ) więc roślinka jak znalazł ...

potem gdzieś zobaczyłam takie śliczne niezapominajki w owych intrygujących mnie liściach

http://www.pinterest.com/pin/18577417182969930/

i tak sobie powzięłam decyzję, że inspirancję zgapię a jak już zainstaluję co i jak należy to malutkie siewki niezapominajek tam pokryjomu powtykam i wiosną będzie taaaaki !!! EFEKT ... że ogrodowisko oniemieje ...

plan na miarę najlepszych taktyków ... wizja kompozycji spektakularnej ... i masz ...

cały misterny plan wziął i się rypł ... bo Anek pokazuje, ze ta cała brunera to kfitnie ... sama !!! tymi niezapominajkami ...