Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 10:01, 15 kwi 2014

Bogdzia - widzę, że tych co śledzą wszystkie moje wygadywane bzdety jest więcej

Alisonku - teraz wszędzie wiosna wolniej idzie... M kosi trawę..chociaż kropi z lekka, ale już tak wysoka, że niema wyjścia.. i przyleciał po ciepłą czapkę..

Magda - jedna i druga brunera ładna.. ale większe i bardziej srebrne liście ma chyba Silver

A to poszerzona rabata.... róza Finki ma lepsze nasłonecznienie.... i będzie widoczna z tarasu... a pustkę obsadziłam moimi żurawkami, które powstały z podziału za bardzo rozrośniętych kęp.... róza i żurawki.. chyba idiotyczne połączenie z uwagi na kolce u róży.. no i za pleckami dwie rozplenice, które wszytko zasłonią.. ale może żurawki dadzą radę????. Jak nie, to niech padną i tak nie miałam gdzie ich posadzić

M pyta się, czy aby na pewno to sie na kosiarkę nie będzie się rzucać..... chyba będzie... ale to problem na potem... do sierpnia nie powinno
Mala_Mi 10:48, 15 kwi 2014

reni napisał(a)
I jak tu być na bieżąco...tyle stron do nadrobienia,pozdrawiam

Też nie wiem jak być na bieżąco
Dziura w deszczu jest... słoneczko gdzieś na moment sie wyłoniło..to ja aparat i bieg po ogrodzie Nie zdążyłam oblecieć i po słoneczku wspomnienie Pobiegłam focić brunery... a skupiłam się na wiśni Kiku
AgnieszkaW 10:58, 15 kwi 2014

alinak napisał(a)
Ania mam pytanie . czy przycinasz ubiorki po kwitnieniu , u mnie takie patyczaki się zrobiły ....
oczarowała mnie brunnera Silver Heart ...poszukuję ...i ni ma ...a ty masz ...i tu jest zagwozdka ....

Ubiorek też mam od kilku dobrych lat. Przycinałam tylko kwiatki po kwitnieniu lub wcale, ale kiedyś mi trochę nadmarzł po zimie i obcięłam gałązki do10-15 cm wysokości (dość solidnie). W roku obcięcia był łysawy, szczególnie wiosną po obcięciu, za to na drugi rok cudnie odbił i pięknie się zagęścił

Aniu, ta wiśnia Kiku jest piękna...
Mirka 11:03, 15 kwi 2014

Kilka stronek zmian nadrobiłam ale pędzisz skąd taka krucha istota czerpie tyle sił Podziwiam Cię Ania Pozdrawiam deszczowo z Mazowsza
Mala_Mi 11:07, 15 kwi 2014

beta napisał(a)
Brunery cudne są i pięknie kwitną
pozdrawiam Aniu

Porównanie obydwu... w cieniu liście są bardziej zielone i chyba mniejsze.. bo rok temu wyglądało, że Jack jest mniejsza i ciemniejsza, a teraz patrzę i porównuję i może być odwrotnie..
Ale tak czy siak, jedna i druga ładna.. teraz maja małe liście, bo niedawno ruszyły.... i w sezonie byłam świcie przekonana, że Silver jest bardziej srebrna do Jacka.. a tu tego nie widać
Mala_Mi 11:14, 15 kwi 2014

Joaska napisał(a)
Aniu tak sobie patrzę i patrzę na te Twoje kfiotki i powiedz mi ty dobra kobieto czego Ty w swoim ogrodzie nie masz..... masz wszystko ...ale nie to jest ważne, Ty to wszystko masz uporządkowane i wszystko tworzy piękne kompozycje .... normalnie podziwiam ...

Wniosek prosty... umiem robić nie najgorzej zdjecia.. bo wygląda na piękne kompozyjce Dałąbym tu takeigo lola.. ale niestety mi emotikony nie wchodzą ... wiec do znudzenia będę katować Was dziś Kiku coś tam...
Jedno foto włożę do wizytówki, ale które?? Osiołkowi w żłobie dano...

ewa004 11:27, 15 kwi 2014

czwarte
Tusiala 11:37, 15 kwi 2014

Cudne widoczki. Trawki rewelacyjny Ja w ogóle zauważyłam, że w ogrodach, w których jest glina trawniki zawsze wyglądają lepiej niż na piaszczystych glebach. Może powinnam przed zasianiem trawy, pod warstwę dobrej ziemi włożyć trochę gliny? Jak myślisz Aniu czy to ma sens?
beta 11:51, 15 kwi 2014

2 albo 3

ta dwójka to jak bramy do raju
beta 11:53, 15 kwi 2014

ja róznicy w brunnerach nie widzę...dla mnie jednakie..choć jak się bliżej przyjżeć to środeczek inny mają
pozdr