Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 00:28, 02 maj 2014

Dorota123 napisał(a)
Pięknie masz Aniu , zaglądam do Ciebie co dziennie, chociaż nie zostawiam znaku i tak masz zawsze bardzo dużo wpisów do przeczytania. Zawsze o Tobie myślę, że jesteś jak PĘDZIWIATR, skąd w takiej drobnej osóbce tyle niezniszczalnej energii. Wisteria piękna, u mnie katastrofa. Mam 2 od kilku lat i ciągle przemarzają do ziemi w tym roku pojawią się pierwsze kwiatki.

Dorota.. ja straciła mkilka wisterii, a te zostały sie warunkowo.. jedną już róza Graham zastąpiła, bo ile można.. a w tym roku.... szał ciał...
Jeszcze w pąkach a ja nie wiem z której strony ja uwiecznić, bo może to jej pierwszy i ostatni raz..proszę o wybaczenie z iloscią fotek.. ale obowiązku oglądania nie ma.... druga ma mniej kwiatów, ale są

Dziś święto grilla, wiec głownie oglądałam takie widoki

Mala_Mi 00:33, 02 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Ania kąpiące się ptaszysko to sójka ,miałaś szczęście ,ze miałaś aparat u mnie też często są ale aparatu pod ręką brak.Dzisiaj przyuważliśmy pięknie upierzone małe ptaszki wielkości wróbla ,ale nie mam pojęcia co to było za ptaszki ,za to poszukam zdjęcia kaczek które nas nawiedzają co roku

Wie, że to sójka... ptaki w moim ogrodzie rozpoznaję A te przylatują codziennie
Kaczki też miałam.. i Twoje już oglądałam Cieszą takei widoki, bo to oznacza, że ogród żyje Że nie jest t odo końca sztuczny twór
Iryski kupione jako mix 5 różnych... krótko kwitną, ale cieszą Zwłąszcza, zę po kupieniu większość zgniła.. a żyją i maja sie dobrze..

To ostatnie narcyzy.. babcine, pachnące.. i cudne..

Nazwa wyleciała mi z głowy.. mam jeszcze różowe..

Mala_Mi 00:38, 02 maj 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)

usmiecham sie do ptaszka, ale w innej sprawie pisze chciałabym zapytać na jakiej głębokości masz posadzona tę roślinkę z tyłu za ptaszkiem (zapomniałam nazwy) tez ja posiadam -chyba. pisze chyba bo rosła ładnie a teraz zrobiła się wiotka i wszystko pospadało ;/ nie wiem co jest tego przyczyną. pozdrawiam

Paulina, w sprawie oczka to ja kiepski ekspert. nawet nazwę tej zwanej przez nas "choinki wodnej" zapomnialam.. Rosnie w mule naniesionym przez strumień, na głębokości maks 10 cm.
Idż do wątku Mariusza "Przyjazny ogród".. to prawdziwy fachowiec i ekspert od roślin wodnych... taki z prawdziwego zdarzenia i bardzo uczynny.. on ci wszytko podpowie co dotyczy rośłin wodnych

I widoki około kałużowe.. lilie już liscie maja na powierzchni wody ..

Mala_Mi 00:43, 02 maj 2014

Urszulla napisał(a)
Sójka wspaniała, a w kąpieli ją oglądać to chyba nasze szczęście,
że Ty z aparatem tak biegasz

A ja melduję, że rozchodniki od Ciebie się przyjęły
ten biało-zielony fajny - on na biało kwitnie?

Mam dwa o pstrokatych liściach, w tym roku doszedł kolejny (chociaż lubią je opuchlaki.. ale z powodu dziadów nie zrezygnuję z ulubionych rośłin.. i )... i każdy kwitnie na biało lub słaby jasny brudny róż.. pstrokate najlepiej sie nadają.. tylko jako ozdoba z liści Ale ja nie lubię majtkowych kolorów

Pieris..

Ostatnie tchnienia Nigry..

Mala_Mi 00:48, 02 maj 2014

Kondzio napisał(a)
Zdjecia piękne nasionka tych rolników poproszę hi hi hi jest coraz piękniej buziam mocno mocno

Nie mogę zaskoczyć jaka literówka wskoczyła.. i co to są rolniki..

O w mordkę jeża.. już wiem ... orliki..... nasion nie zbieram, ale jak sie wysieją o ci dam... gotowe sadzonki..i nie ma opcji by nie było ich wiosną w ilości ponadprogramowej.. ..

A teraz co jeszcze wlazło przed obiektyw...
Jedna bergenia.. wygląda jak należy, reszta kiepska.. sadzone latem.... miały być z miniaturowych

Białostockie bzy od mamy, przesadzane latem.. zyją

Białostockie lilie jak martagony... już w pąkach..

Mala_Mi 00:55, 02 maj 2014

mira napisał(a)
Ja też lubię orliki ale u mnie chyba jutro zakwitną, mam też czerwonego z benexu ciekawa jestem czy zakwitnie, na razie ładnie rośnie - w tym roku widzę że sieją się niemożliwie.
Ta kalina jest cięta czy sie nie tnie. A czy nawozi sie jezówki?

Czerwone orliki zwykłe mam w ilości za dużej... wyrywam jak chwasty.. małe sie dobrze pielą i trzeba je pielić jak małe, bo jak urosną to trudno..

Kaliny nie tnę wcale..a jak by powiedział era mój M... jeszcze nie tnę...

Jeżówek nie nawożę, ani niczego w ogrodzie, z braku czasu Chyba, że pada, to przesadzam, albo coś zapodam interwencyjnie.. no nie rh i borówki dostają nawóz dla kwasolubnych.. i co drugi rok wrzosy
Kalina Eskimo jest piękna, a kwiaty ma wielkie Po prostu cudo.. i wybaczam jej że nie pachnie..

Katalpa ruszyła.. mini zalążki liści ma .. nie mogę sie doczekać tych seledynków..

Mieszko I... prawie pierwszy.. ale tylko prawie, bo z rh nie licząc Elite, jest trzeci..

I niedługo tu będzie festiwal kolorów ..

Mala_Mi 00:57, 02 maj 2014

Zeta napisał(a)
Raaaany zagubiłam się nie jestem na bieżąco ale pismo obrazkowe przeczytałam

Jesteś wielka, bo na nawet n innych wątkach obrazków nie oglądam, ale będę nadrabiać.. nie odpuszczę sobie takiej uczty dla oczu..

I tulipany Lody.. co roku sadzę i co roku .. nie chcą na drugi rok...

To widok przez najdłuższą oś widokową ogrodu...

Mala_Mi 01:00, 02 maj 2014

I mam jeszcze duuuuż o fotek, ale pora iść spać..

Dla Bawarki mój Rubens

Dla Basi moje tiarelki

Dla Ani Monte.. kielichowiec, żadne mecyje...

Dla Pszczółki - sad przekwitł.. czekam na owocki
Mala_Mi 01:04, 02 maj 2014

Dla Konstancji - ...... już wie o co chodzi.. I Silver ma wiećej kwiatów, a Joly.. m większe lisćie.. to takei porównanie brunner..

I aleja Konstancji.. bo jak bez tego..

Kasiek 01:05, 02 maj 2014

Rubensik- miodzio