Linie ogrodu będę robic wg sugestii Danusi, czyli tak:
chyba link się nie otwiera-to jest na str. 8 mojego wątku.
http://img696.imageshack.us/f/bogda2.jpg/
No więc tak:
skarpa jest nasłoneczniona non stop(obie części), musze sobie zakupic kompas do określenia kierunków, bo przyznam szczerze, nie wiem

Ogród jest generalnie cały w słońcu z wyjątkiem frontu domu gdzie słonko jest od rana do ok. 13tej latem.
Zdjęcie kolejne:
brama wjazdowa i to co obok niej:
Obok bramy wjazdowej posadziłam bez czarny(jakaś odmina!?), i obok Iwy i Sliwa ozdobna, przy furtce róża, ale chyba będę musiała ją przesadzić pomiędzy nie chciałam hortensje i hosty bo tu jest cień od 13tej, niedaleko furtki jest srebrny świerk(może posadzić taki sam po drugiej stronie ścieżki, żeby było symetrycznie?). Przy ścieżce po prawej patrząc z góry jest taka rabatka półkolista, ale jej nie będzie bo ją zlikwiduję-zakłuca teraz cała linię-widać ja na 2 przedostatnich fotkach.
Dalej za ścieżką przy tujach już jest w moim wątku, trochę poszerzę faliście i chcę położyć właśnie agro narazie żeby przez wiosne/lato wypaliło chwasty i na jesień będę coś sadzić-jeszcze nie wiem co, ale Danusia podała mi super przykłady więc sobie "pościągam' coś fajnego
Na ostatnim zdjęciu widać drugą ścianę a na środku wyspę podzielona na 3 części-ciągle dumam czy ją zlikwidować czy zostawić(Danusia, juz ma mnie z nią dość

)zobacze jeszcze
Nie wiem czy opisałam to sensownie, fotki tez ciemne bo dzisiaj wieje i pada i ogólnie ciemno jest!