Aganiu, dziękuję za tyle miłych słów

Skoro lubisz egzotykę, proponuję, żebyś zainteresowała się Paulownią. Chyba nie widziałam jej u Ciebie. Bezproblemowo rośnie u mnie już 5 sezon. Traktuję ją jak bylinę, jej roczny przyrost to ok. 4 metry, a liście ma wielkie jak ucho słonia

Jest imponująca. Niestety, nie mam teraz jej aktualnej fotki, aby poprzeć słowa obrazem, wkrótce to nadrobię

Dziękuję za poradę wrzosową, tak zrobię.
Teraz najlepszy czas na zrealizowanie różanego marzenia. W październiku wysyłają róże z gołym korzeniem. Wybierz kilka i już za rok będziesz się cieszyć cudnym kwieciem i zapachem. Twoją New Down znam, znam – jest przepiękna. Serdecznie
Aniu, zamawiając róże ubiegłego roku radziłam się przecież u Ciebie, dlatego podobne

Zresztą nie pierwszy i nie ostatni raz korzystałam z Twojego bezcennego doświadczenia. Będę się jeszcze inspirowała powojnikowo. Larissa 1wszy roczek, ma ok. 1 m. Pozdrawiam
Agatko, widzę, że Tworzysz listę

Znam to wyzwanie

Obok Larissy rośnie Pomponella i The Fairy.
Podsumowując różanie tę rabatę, rosną na niej: Eden Rose, Herkules, Pomponella, Pastella, Mary Rose, Larisa, Leonardo da Vinci, Chopin i trzy kolory The Fairy.
Irenko, bo to są zdjęcia robione z miłością

„Już za parę dni, za dni parę…”
Ewo, fenkuł rośnie u mnie drugi sezon, więc dużego doświadczenia w jego uprawie nie mam. Nie wysiał się, ale też za bardzo nie miał ku temu sposobności, bo późnym latem został ścięty. Wiosną odbił jak bylina.
Larissa i Pastella z dołu są podbite ciemnym różem The Fairy, po prawej mają Pomponellkę, a z tyłu po lewej Mary Rose. Roszad różanych już tam nie planuję, będę rabatę dalej malowała bylinami w fiolecie i amarancie. Serdecznie
Teraz robię nową rabatę bylinową koło garażu. Zmieści się tam też kilka róż

Zamówiłam: Artemis, Gartentraume, Falstaff, Aspirin Rose, Ascot, First Lady, Knirps, Cherzogin Christiana.
Pierwsze trzy będa po prawej stronie ławeczki, kolejne trzy po lewej, a Knirps w nóżkach. Ostatnią jeszcze nie wiem, gdzie posadzę

Szalenie podoba mi się Pashmina, niestety, u nas nie do kupienia, Cherzogin Christiana będzie jej substytutem. Mam nadzieję, że dobrym.